Supravegherea caselor, a spațiilor comerciale, birourilor, curților, etc nu a fost nicicând mai simplă. Astăzi, clienții pot alege dintr-o mare varietate de modele, cu performanțe, caracteristici și funcții care îndeplinesc toate exigențele.

Altă dată posibile doar în supravegherea spațiilor comerciale, băncilor, aeroporturilor, instituțiilor oficiale, astăzi camerele de supraveghere au prețuri accesibile și pentru persoanele fizice. Mai mult decât atât, camerele pentru supravegherea spațiilor rezidențiale pot avea performanțe excelente, în ciuda prețurilor reduse.

La Rovision.ro găsiți camere de supraveghere la prețuri competitive, menite să întrunească o gamă variată de nevoi de securizare. Fie că sunteți în căutarea unor camere pentru supravegherea bebelușului dvs, a cățelului sau a clădirii de birouri, la Rovision.ro veți găsi modelul ideal. Dacă vă aflați pentru prima dată în ipostaza achiziționării de camere de supraveghere, câteva informații despre cele mai căutate modele de camere vă vor fi folositoare.

Ce tipuri de camere de supraveghere sunt disponibile?

Există numeroase modele de camere de supraveghere pe piața noastră, ceea ce ajută si încurcă clienții începători. Trebuie să începem să clarificăm lucrurile prin a vă menționa că există mai multe criterii de clasificare a camerelor de supraveghere.

Un prim criteriu care vă va ajuta rapid să vă îndreptați spre o categorie de camere sau alta este cel determinat de locul instalării camerelor. Vă doriți să supravegheați exteriorul casei dvs sau aveți nevoie de camere de supraveghere doar la interior? Este clar, astfel, că puteti alege între două mari categorii de camere de supraveghere: camerele de interior și cele de exterior. Diferențele între cele două tipologii vin, în primul rând, din tipul de construcție, modelele pentru exterior putând rezista expunerii la elementele naturale, ploaie, vânt și chiar vandalizare. La Rovision veți găsi camere de supraveghere extrem de durabile, cu rezistență bună la apă și șoc (IP 66, IP 67 sunt valori de urmărit pentru aceste camere). Trebuie să menționăm că modelele de exterior pot funcționa și la interior, dar reciproca nu este valabilă.

Alte criterii folosite în clasificarea camerelor de supraveghere sunt cele legate de modalitatea de alimentare a camerelor, unde întâlnim camerele cu fir (folosite, mai ales, la interior) și cele fără fir (wireless, mult mai ușor de montat și mai versatile). Și modul de conectivitate a camerelor este un criteriu, caz în care vorbim despre camere Wi-Fi (digitale sau IP) și camere care nu au nevoie de Wi-Fi (modelele analog). Cele mai multe camere actuale sunt Wi-Fi, ele permițând accesarea live a imaginilor captate, primirea de notificări—practic vă puteți supraveghea casa oriunde v-ați afla în lume. Camerele fără Wi-Fi vor înregistra direct pe un micro-SD sau hard-disk pentru a putea viziona (pe calculator sau alt dispozitiv) imaginile captate.

Ce branduri sunt în topul preferințelor clienților?

Cu toate că, la Rovision.ro, veți găsi camere de la diverși producători prestigioși (Asytech, Ezviz, Univew, TP-LINK, Tenda), Hikvision și Dahua sunt producătorii care conving mulți dintre cumpărători. Hikvision este o companie recunoscută pentru paleta vastă de camere de supraveghere, recordere și produse adiacente. Este, în fapt, cel mai cunoscut producător de camere in 2021. Modelele sale IP sunt ușor de folosit și au performanțe incredibile. Camerele de supraveghere Hikvision sunt și ușor de instalat și includ funcții precum: suport în Cloud, capacitate de ajustare a captării video, detectie rețea, playback Smart, vizualizare live pe mai multe canale, etc.

Recunoscut pentru camerele de supraveghere în condiții de iluminare redusă, producătorul Dahua este în topul celor mai populari producători de produse de supraveghere video în plan Mondial. Compania este apreciată si pentru recorderele sale video digitale si de rețea, iar înmagazinul Rovision.ro veți găsi numeroase modele de camere si recodere Dahua, la prețuri atractive.

Sunt camerele de supraveghere IP ideale pentru cele mai multe aplicații?

Camerele de supraveghere IP (Internet Protocol) sunt camere de retea care transmit și primesc imagini prin Internet sau rețea locală (LAN). Acestea pot fi conectate la o rețea prin Wi-Fi sau cablu POE (Power Over Ethernet). Clădirile guvernamentale, magazinele, băncile, unitățile militare, locațiile industriale, intersecțiile stradale sunt doar câteva dintre multele locații în care cele mai adecvate modele sunt camerele de supraveghere IP.

Recunoscute pentru calitatea superioară a imaginilor, mai ales prin comparația cu modelele analog, camerele de supraveghere IP nu dezamăgesc acolo unde sunt instalate. Ele pot veni cu funcții de analiză video complexă (detecție faciala), dar și de inteligență artificială. Aceste camere pot identifica oameni, obiecte lipsă, plăcuțe de înmatriculare, etc.

Full-HD, 4K—ce rezoluții se evidențiază în zilele noastre?

Față de camerele tradiționale, imaginile video HD au mai mulți pixeli, imaginile fiind mai clare și mai detaliate. Ele vin intr-o mare varietate de tipuri (forma este un alt criteriu de clasificare a camerelor de supraveghere): dome, PTZ, fixe, etc. Camerele full HD au imagini cu rezoluție 1080p—rezoluția standard pentru televiziunea digitală, a videoclipurilor pe YouTube, Vimeo sau Hule. Rezoluția standard HD (720p) este inferioară celei Full HD.

La polul opus găsim rezolutia Ultra HD (UHD sau 4K), cu imagini mai clare și mai detaliate decât cele oferite de camerele Full HD (1080p).  Trebuie să precizăm ca tehnologia Ultra HD se află, încă, in stadiul de început și nu este răspândită la scară largă.

Când se recomandă camerele de supraveghere Speed Dome?

Cu toate că modelele bullet destul de des întâlnite, probabil că cele mai reprezentative camere pentru modelele ultra moderne sunt camerele Speed Dome. Cu profilul lor subtil, elegant, aceste camere sunt motorizate și pot fi orientate pentru zoom, captând detalii fine. Aceste camere pot fi înclinate la unghi de 180 grade și repoziționate în câteva secunde.

Acolo unde se dorește captarea celor mai fine detalii (plăcuțe de înmatriculare), camerele Speed Dome sunt cele mai adecvate alegeri. Bănci, intrări in instituții, magazine, muzee, parcări sunt doar câteva dintre locurile în care modelele Speed Dome sunt ideale.

În loc de concluzie

Piața produselor pentru supraveghere este astăzi mai generoasă ca niciodată. Mai mult de atât, prețurile sunt mai accesibile decat oricând și instalarea modelelor moderne nu mai impune apelul la echipele de profesioniști. Cu toate acestea, pentru ca alegerea să fie cât mai simplă, va recomandăm să începeți prin a vă gandi la aspecte esențiale precum: unde instalați camerele, de ce le instalați, cum vreți să accesați imaginile și, mai ales, ce buget alocați pentru camerele de supraveghere!

Imagine de la Pixabay.com

Date de contact: