Dintotdeauna, produsele apicole au fost foarte apreciate de oameni, mai ales mierea, atat pentru gustul sau cat si pentru proprietatile sale medicinale. Daca la inceput era folosita doar pentru gurmanzii rafinati, in timp a ajuns sa fie consumata si apreciata de toata lumea.

Pe langa miere insa, de cativa ani buni, consumam si alte produse apicole ce s-au dovedit a fi foarte eficiente pentru sanatatea noastra, precum polenul crud, apreciat in deosebi pentru proprietatile sale antiseptice.

Comercializat sub forma de borcane, gasesti polen crud proaspat, polen crud poliflor in foarte multe magazine de specialitate si online, cu livrare rapida direct acasa. Honey-land este unul din comerciantii care vand produse de polen crud la cele mai avantajoasa costuri, cu livrare imediata oriunde in tara!

Produs pur natural, polenul crud ar constitui o baza importanta a aportului energetic deci, recomandarea noastra este sa nu te privezi de consumul acestuia.

Ce este polenul crud si cum se poate consuma

Polenul crud arata ca niste bile galbene de miere. Acesta provine din hrana albinelor de pe staminele florilor. Odata ce nectarul a fost colectat, albinele elibereaza bile de polen. Apicultorii recolteaza aceste bile folosind capcane pentru polen. Albinele consuma acest polen, ce este folosit in mod special pentru producerea laptisorului de matca care preiua rolul de asistente.

Recoltarea polenului are loc in mod special primavara, cand albinele au nevoie de acest aport pentru a hrani larvele. Consumand polen crud beneficiezi de virturi stimulatoare si revigorante datorita continutului sau de oligoelemente precum vitaminele B, C si E.

De asemenea, polenul intareste sistemul imunitar. Se recomanda o cura cu polen crun de doua pana la trei ori pe an, mai ales daca nu aveti o dieta foarte bogata in vitamine si minerale.

Polenul poate fi consumat zilnic, cu o lingurita de miere sau amestecat cu o salata de fructe pe care sa o savurezi dimineata.

Polenul crud trebuie pastrat la frigider, pentru ca este un aliment foarte sensibil la aer si caldura. Cantitatea consumata depinde de fiecare persoana: unii sportive pot consuma pana la 100 grame pe zi, dar noi recomandam o lingura pe zi (aprox. 15 gr).

Persoanele cu intestine fragile si copiii pot lua o lingurita pe zi pentru a beneficia de toate proprietatile sale. Cel mai important nu este cantitatea, ci regularitatea. Se recomanda o cura de aproximativ 3 saptamani pentru ca organismul sa se obisnuiasca cu un nou mod de functionare.

SMART CAMPAIGN  ADVERTISING SRL