Ai un prieten fin cunoscător al vinurilor și vrei să îl surprinzi într-un mod plăcut, cu un cadou perfect pentru hobby-ul lui? Îți dăm un pont: nu te limita doar la a merge la un magazin de băuturi alcoolice să îi cumperi o sticlă de vin vechi, ci treci la un nou nivel.

Iată câteva idei de cadouri pe care un fin cunoscător al vinurilor și le dorește:

Vinuri rare

Vinurile de colecție sunt cele mai potrivite pentru persoanele care apreciază o licoare a lui Bachus cu o amprentă istorică, emoțională și de o reală valoare financiară. Mulți colecționari de vinuri nu cumpără sticle sau sortimente doar pentru a-și crește colecția, ci o fac și din motive financiare, acestea crescându-și valoarea cu fiecare an ce trece.

Totodată, o sticlă de vin de colecție este perfectă pentru a marca evenimentele importante din viața colecționarului, precum ziua de naștere, căsătoria sau chiar nașterea unui copil. Cu cât sortimentul ales este mai rar, cu atât pasionatul va fi extrem de fericit. Poți opta pentru sticle de vin vechi autohtone sau din zone viticole cunoscute în întreaga lume: Franța, Italia, Spania, Argentina, Australia, Germania, Africa de Sud, Chile și Portugalia etc.

Evident, trebuie considerate si vinurile create în Romania sau Republica Moldova.

Soiurile autohtone de struguri si nu numai, beneficiaza de conditii excelente de coacere, grație solului echilibrat si condițiilor climatice prielnice din zonele cu traditie viticola. Strugurii ajunsi la maturare sunt transformati de vinificatori cu ani de experienta, in vinuri de calitate deosebita, recunoscute pe plan international.

Cutii cadou din lemn, ce pot fi personalizate

Un vin deosebit are nevoie de o cutie de prezentare finisata, realizată manual. Cramele celebre și magazinele de specialitate îți pot oferi cutii din lemn pentru vinuri, pe care pot fi inscriptionate mesaje sau felicitări. De asemenea, trebuie menționat faptul că dacă îi cunoști preferințele personale poți alege o cutie de unică, elegantă și rafinată.

De cealaltă parte, cutiile personalizate oferă satisfacția unui cadou unic, atent ales. Cu ajutorul gravării laser se pot imprima mesaje, fotografii, urări, sau pentru firme, logo, brand.

Rafturi de vin elegante

De la sticlele de vin veritabil si la cutiile pentru vinuri, am ajuns, inevitabil, și la rafturile pentru depozitarea licorilor. În funcție de stilul arhitectural al locuinței, îi poți oferi unui pasionat de vinuri rafturi create din lemn, bambus sau chiar fier forjat.

Majoritatea modelelor de rafturi de băuturi pe care le poți comanda online de pe artino.ro sunt create atent, manual, sigure, astfel încât să nu existe riscul debalansării sticlelor scumpe de vinuri sau alte băuturi.

Excursii la crame

Cu un astfel de dar nu ai cum să dai greș. Orice pasionat de vinuri vrea să cunoască mai multe despre crama, sol, sortimente, climă și, de ce nu, să guste din toate vinurile atent păstrate. O excursie la o cramă sau un tur al unei regiuni viticole din țara noastră va fi apreciat, cu siguranță, și se va transforma într-un cadou inedit, ales atent.

O altă experiență unică este participarea la o degustare de vinuri sau la un atelier de cupajare. Aici, pasionații de licori se pot ”juca” de-a viticultorii și își pot crea vinuri unice, în acord cu personalitatea lor, ce la final se îmbuteliază în sticle cu etichetă personalizată.

Digital Metrics SRL