Anual, în întreaga lume se organizează sute de evenimente dedicate agriculturii și industriei alimentare, iar multe dintre acestea sunt ratate de către fermieri, din cauză că nu sunt promovate la nivel regional.

Astfel, Agrobiznes, în parteneriat cu ProCredit Bank, lansează Calendarul evenimentelor agricole. Proiectul are drept scop facilitarea accesului fermierilor la informații actualizate privind principalele evenimente din agricultură.

Calendarul include informații despre expoziții, târguri, conferințe, seminare, zile ale câmpului și alte evenimente importante organizate la nivel național și internațional.

La moment, circa 60 de evenimente din agricultură și industriile conexe au fost deja incluse în Calendarul evenimentelor agricole.

„Calendarul adună la un loc evenimentele din sectorul agroalimentar național și internațional. Proiectul a fost lansat ca urmare a solicitării fermierilor de a fi informați în timp util despre evenimentele agricole organizate. Ne-am propus crearea unei platforme viabile pe care pot fi găsite informații despre evenimentele de interes: perioada și durata desfășurării, sectoarele vizate, subiectele abordate și o descriere a acestora. Continuăm angajamentul nostru de a îmbunătăți activitatea fermierilor prin implementarea soluțiilor moderne, iar alte proiecte interesante urmează a fi lansate în perioada următoare”, a menționat Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

Datorită Calendarului lansat de Agrobiznes, producătorii vor avea acces la informații privind evenimentele din sectoarele:

• agricultură – culturi de câmp, inovații și tehnică agricolă;
  • pomicultură;
  • legumicultură;
  • zootehnie;
  • silvicultură și peisagistică;
  • piscicultură;
  • industria alimentară.

„ProCredit Bank susține inițiativa Agrobiznes de a lansa Calendarul evenimentelor din agricultură. Respectivul proiect va contribui la sistematizarea și promovarea evenimentelor și activităților din sectorul agroalimentar, atât pe piața internă, cât și pe piața internațională. Datorită acestui instrument, fermierii nu vor rata principalele evenimente din sectorul agricol și își vor putea planifica din timp participarea”, a menționat Vladimir Domentii, Adjunct al Președintelui Comitetului de Conducere al BC „ProCredit Bank” S.A.

Calendarul poate fi accesat în meniul site-ului Agrobiznes.md, secțiunea Evenimente.