Fiecare persoana a avut momente in care a ratacit documente. Poate ca a uitat unde le-a pus sau le-a pierdut, cert este ca neglijenta a fost platita scump. Pierderea actului de identitate inseamna:

-anuntarea pierderii in presa de profil;

-depunerea actelor pentru scoaterea altui act de identitate fara de care nu se poate trai, dar nici muri.

La fel de greu este sa se pierda actele de studii: diploma de licenta sau cea de bacalaureat. Documentele importante se anunta ca fiind pierdute si dupa ce apar anunturile se fac demersurile pentru obtinerea altor acte noi.

Tocmai de aceea, oamenii sunt fericiti cand au sansa de a avea in varianta electronica anumite acte. Ele se pot salva in telefoanele inteligente si cand sunt solicitate, ele pot fi vizualizate in telefon.

Se stie ca nu se poate circula pe drumurile publice fara RCA, iar de multe ori, soferul uita ca s-a expirat asigurarea si se trezeste la jumatatea drumului (drum lung de sute de kilometri, deci exista riscul sa fie prins) ca nu mai are polita de asigurare pentru masina pe care o conduce valabila.

Oare ce este de facut in aceasta situatie? La domiciliu nu o poate primi prin curier fiindca este pe drum, fara ea nu poate circula, fiindca risca o amenda uriasa!

In pauza de cafea, el poate rezolva elegant problema tastand rca ieftin auto de pe telefonul sau inteligent si fiind martor la minunea care se infaptuieste sub ochii sai: primeste polita in varianta electronica pe adresa de e-mail, indiferent cat de tarzie ar fi ora la care a solicitat-o.

O polita in varianta electronica pe 12 luni nu mai poate fi pierduta sau ratacita, ci ea poate fi aratata mereu in cazul unui control.

Care sunt avantajele asigurarii online?

1. In cazul in care clientului i se pare prea scumpa, poate renunta oricand la finalizarea solicitarii. Daca s-ar afla fata in fata cu o persoana, probabil i-ar fi rusine sa ii spuna ca este prea scumpa sau ca nu are suficienti bani. Cand isi face asigurare online, persoana care doreste sa se asigure se afla singura, fata in fata cu dispozitivul, mai mult de-atat este si ajutata de calculatorul online pus la dispozitie pe site.

2. Se economiseste timp. Popasul pe site si informarea dureaza 10 minute, configurarea politei mai dureaza 10 si dupa aceea, polita este trimisa pe e-mail.

Persoana care are nevoie de rca nu este obligata sa se deplaseze in oras la primul borker de asigurari si sa stea la coada. Nu este deloc elegant cand in spate mai sunt 5-6 persoane si asculta cu interes discutia celor din fata lor!

3. Se achita online, cu cardul, pe pagina securizata a firmei, nefiind necesare drumuri la banca pentru transferuri bancare sau alte formalitati.

4. Se  pot compara preturile mai multor firme si exista posibilitatea alegerii variantei celei mai ieftine, dar si eficiente. Soferul nu este multumit sa stie ca are o asigurare valida pe telefonul sau pe care a dat o suma foarte mica, dar in caz de incidente in trafic, gradul de protectie al politei este la fel de mic. Sunt ideale asigurarile accesibile ca pret, dar cu grad mare de acoperire.

5. Clientul poate verifica atent lista partenerilor, lista in care trebuie sa fie nume puternice din punct de vedere financiar, fiindca acest fapt reprezinta asigurarea ca asiguratorul care va efectua platile in cazul unor incidente este solvabil.

Brokerul de asigurari prezentat mai sus castiga la acest capitol, avand in lista 10 nume mari de pe piata asigurarilor din Romania.

La fel de importante sunt si evaluarile clientilor, fiindca ele spun totul. De obicei, un client nu evalueaza o firma de asigurari in timpurile bune in care isi face asigurarea, ci cand trebuie sa incaseze suma prevazuta in contract ca despagubire.

Pe site se por face:

-asigurare rca pentru orice tip de masina;

-innoire rca la expirarea termenului;

-asigurare de calatorie;

-asigurarea de locuinta;

-asigurare de raspundere civila.

Firma prezentata mai sus garanteaza confidentialitatea tuturor datelor clientilor sai si toata lumea este multumita ca isi poate primi asigurarea pe mail, in format electronic si riscul pierderii este practic nul.

Niciun posesor de masina nu mai are voie sa se framante ca trebuie sa plece la drum lung si ca nu are o asigurare valabila, daca are un dispozitiv conectat la internet, o adresa de e-mail valida si un card bancar pe care are cativa bani.

Etapele care se parcurg de la solicitare si pana la primirea asigurarii pe adresa de e-mail sunt usoare si in cel mai scurt timp, asigurarea va putea sa fie utilizata.

Nu se pleaca la drum fara asigurare, chiar daca soferul are zeci de ani de experienta si nu a avut niciun incident in trafic, fiindca:

-se dau amenzi uriase in lipsa acestei asigurari si pe buna dreptate. Cei care conduc o masina pe drumurile publice trebuie sa demonstreze ca sunt responsabili si ca ii pot despagubi pe partenerii lor de trafic, in caz de incidente;

-neprevazutul poate interveni oricand in viata unul om. O simpla defectiune la sistemul de franare sau la directie se poate solda cu accidentarea in lant a mai multor masini. Asigurarea valabila va salva situatia dramatica.

Rca in varianta electronica, ieftin si livrat cu promptitudine pe adresa de e-mail reprezinta facilitatea de care ar trebui sa profite orice posesor de masina.

Cu cateva click-uri, cu completare de date si plata online securizata  se rezolva fara probleme obtinerea asigurarii.

Marius Călugăru

www.blogatu.ro