Turismul montan este in plina ascensiune in tara noastra, iar Poiana Brasov se numara printre statiunile cele mai apreciate din Romania.

Fie ca esti pasionat de sporturile de iarna sau pur si simplu iti doresti sa te bucuri de frumusetile naturii, atunci aceasta locatie te va incanta.

Vorbim despre o statiune potrivita atat pentru sezonul de schi, cat si pentru cel de vara, dat fiind faptul ca poti avea parte de numeroase activitati.

Aflata la o altitudine de 1020 m, Poiana Brasov este situata la poalele Masivului Postavaru.

Prima mentiune a statiunii a fost inregistrata in anul 1427, insa la acel moment a reprezentat o zona destinata oieritului. Treptat, locatia montana cu privelisti deosebite a fost descoperita de catre pasionatii de sporturile de iarna, ce au urcat pentru prima data pe masivul Postavaru in 1895.

In anul 1904 s-a construit prima cladire in aceasta zona, iar 2 ani mai tarziu localitatea a primit titulatura de “statiune turistica de schi”.

Primul concurs de schi din Romania s-a desfasurat in anul 1906. Avand in vedere faptul ca statiunea era din ce in ce mai des vizitata de catre turisti, era necesara construirea unei unitati de cazare. Din acest considerent, primul hotel din Poiana Brasov a fost inaugurat in 1951.

Tot in acelasi an s-a creat primul teleferic ce facea legatura dintre Poiana Brasov si Postavaru, ce avea o lungime de 2150 de metri.

Odata cu trecerea timpului, statiunea s-a bucurat de o dezvoltare continua, aparand din ce in ce mai multe imobile. De la hoteluri, cabane turistice, pensiuni, pana la patinoare, teleschi si piscine, toate acestea pot fi regasite in Poiana Brasov.

In ceea ce priveste drumul pe care trebuie sa il parcurgeti pentru a ajunge in Poiana, exista doua variante. Fie ca alegeti sa ajungeti in statiune prin orasul Brasov sau prin Rasnov, accesul este facil oricarui sofer.

Aflata la doar 13 km de Brasov, statiunea este supranumita „Poiana Soarelui”. Turistii isi doresc sa se relaxeze in mijlocul naturii, intr-un cadru montan de poveste.

O vacanta in Poiana Brasov este benefica si pentru sanatate, avand in vedere aerul curat si ozont, cat si atmosfera puternic ionizata.

Dupa cum bine stim deja, Poiana Brasov este recunoscuta la nivel national datorita partiilor de schi. Aici exista partii atat pentru persoanele incepatoare, cat si pentru cele experimentate in practicarea sporturilor de iarna.

Daca iti doresti sa ai parte de o imagine panoramica asupra intregii statiuni, poti urca cu telegondola pana la cota 1800 m. De aici te vei putea bucura de o priveliste deosebita, asupra padurilor de conifere.

Avand in vedere toate frumusetile zonei, putem afirma ca Poiana Brasov este o statiune turistica montana de renume ce atrage un numar impresionant de turisti, indiferent de anotimp. Pe langa peisajele de poveste, vizitatorii vor avea parte si de activitati interesante.