Aplicația de streaming a reușit să atragă deja jumătate de milion de euro

București, 24 iunie 2022 - Voxa, cea mai importantă platformă românească de streaming pentru audiobooks și ebooks, este disponibilă din această vară și în Republica Moldova, o piață cu mare deschidere către carte în toate formele ei. Această extindere face parte din planul strategic de dezvoltare al companiei, care zilele acestea deschide și o nouă rundă de finanțare de până la 800.000 de euro.

„Voxa este în plină expansiune, iar rezultatele noastre de până acum ne dau încredere să ieșim în afara granițelor. Pășim cu optimism pe piața din Republica Moldova, unde suntem pregătiți să transformăm industria de carte aducând cu ajutorul tehnologiei conținutul mai aproape de cititori. Până la finalul anului, estimăm că aproape 10% din numărul total al utilizatorilor noștri vor fi din Republica Moldova”, a declarat Dan Vidrașcu, CEO Voxa.

Aplicația Voxa a venit în întâmpinarea unei nevoi reale de carte digitală în limba română a publicului cititor. Astfel, la numai 7 luni de la lansare, Voxa numără aproape 80,000 de utilizatori cărora le oferă un catalog cu peste 10,000 de audiobookuri și ebookuri, de la 30 de edituri partenere. Succesul aplicației este unul evident, dacă luăm în considerare numai consumul audiobookurilor care cumulează pană în prezent peste 700.000 de ore de ascultare.

„Voxa a arătat deja că are potențialul să transforme piața de carte și să devina o platformă importantă în  viața cititorilor. Țintim o nouă rundă de finanțare pentru a ne continua dezvoltarea și planurile de investiție. Catalogul nostru are o creștere foarte accelerată, ne așteptăm să oferim peste 35,000 de titluri până la finalul lunii iulie. Planurile noastre sunt cuprinzătoare, vizăm și alte noi piețe, ținând cont că până la finalul anului estimăm că 30% dintre utilizatori vor fi din diaspora”, a mai declarat Dan Vidrașcu.

"Prima rundă de finanțare a Voxa pe SeedBlink a fost dedicată lansării aplicației, creării de conținut și adoptării timpurii de către piață. Din toamna anului trecut, Voxa a înregistrat un succes răsunător, depășind rezultatele promise inițial în materie de conținut, utilizatori și vânzări. Ne bucurăm să le prezentăm investitorilor planurile Voxa de extindere internațională și să le oferim oportunitatea de a face parte din povestea lor", a declarat Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer la SeedBlink.

În al doilea trimestru al anului compania și-a triplat numărul abonaților, față de primele trei luni din 2022. În plus, până la finalul anului, Voxa estimează că va avea peste 250,000 de utilizatori.

În ceea ce privește catalogul Voxa și preferințele cititorilor, cele mai accesate sunt audiobookurile. La mare căutare sunt cele pentru copii, dar se bucură de succes și volumele de dezvoltare personală și  ficțiune. Cea mai ascultată carte pe Voxa este, în prezent, “Gândește ca un călugăr”, de Jay Shetty, narată de Mihai Călin.

În anul 2021, valoarea pieței de carte din România s-a ridicat la 100 de milioane de euro. Din aceasta, vânzările de cărți digitale au o cotă de mai puțin de 0.5%, în timp ce în Europa cărțile digitale reprezintă peste 15% din total.

Voxa estimează că până în 2024 piața de carte din România va ajunge la 120 de milioane de euro, iar vânzările de cărți în format digital vor reprezenta cel puțin 10%.

DESPRE VOXA

VOXA este un start-up românesc de streaming pentru audiobooks și ebooks, cu conținut în limba română și engleză. Compania și-a propus să creeze un produs global, 100% made in România, care să concureze de la egal la egal cu cei mai mari jucători globali din industrie.

Lansat oficial în luna noiembrie 2021, Voxa grupează mii de titluri în limba română, ușurează accesul la informație și este disponibil utilizatorilor oriunde și oricând. Voxa poate fi descărcată de orice utilizator, din Google Play și din App Store. Mai multe informații sunt disponibile pe www.voxa.ro.

***

Voxa is expanding in the Republic of Moldova and is targeting a new round of financing

The streaming application managed to attract half a million euros

Bucharest, June 24, 2022 - Voxa, the most important Romanian streaming platform for audiobooks and e-books, is available from this summer in the Republic of Moldova, a market with great openness to books in all their forms. This expansion is part of the company's strategic development plan, which these days opens a new round of financing of up to 800,000 euros.

"Voxa is expanding, and our results so far give us the confidence to go abroad. We are optimistically stepping into the market of the Republic of Moldova, where we are ready to transform the book industry by bringing books closer to the readers with the help of technology. By the end of the year, we estimate that almost 10% of the total number of our users will be from the Republic of Moldova", said Dan Vidrașcu, CEO of Voxa.

Voxa app came on the market to cover a real need for audiobooks and ebooks in Romanian for the general public. Thus, only 7 months after its launch, Voxa has almost 80,000 users to whom it offers a catalogue of over 10,000 audiobooks and ebooks from 30 partner publishers. The success of the application is obvious, if we consider only the consumption of audiobooks that have accumulated so far over 700,000 hours of listening.

"Voxa has already shown that it has the potential to transform the book market and become an important platform in the lives of readers. We are targeting a new round of financing to continue our development and investment plans. Our catalogue is growing very fast, we expect to offer over 35,000 titles by the end of July. Our plans are comprehensive, we also target other new markets, taking into account that by the end of the year we estimate that 30% of users will be from the diaspora”, said Dan Vidrașcu.

"The first round of Voxa funding on SeedBlink was dedicated to launching the application, creating content and early market adoption. We are pleased to present to investors Voxa’s plans for international expansion and to offer them the opportunity to be part of their story", said Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer at SeedBlink.

In the second quarter of the year, the company tripled the number of subscribers compared to the first three months of 2022. In addition, by the end of the year, Voxa estimates that it will have over 250,000 users.

Regarding the Voxa catalog and the reader's preferences, the most accessed are the audiobooks. The ones for children are in great demand, but they also enjoy the volume of personal development and fiction. The most listened-to book on Voxa is, currently, "Think like a monk", by Jay Shetty, narrated by Mihai Călin.

In 2021, the value of the Romanian book market amounted to 100 million euros. Of this, digital book sales have a share of less than 0.5%, while in Europe digital books exceed 15% of the total.

We estimate that by 2024 the book market in Romania will reach 120 million euros, and sales of books in digital format will represent at least 10%.

ABOUT VOXA

VOXA is a Romanian streaming start-up for audiobooks and ebooks, with content in Romanian and English. The company aims to create a global product, 100% made in Romania, to compete on an equal footing with the largest global players in the industry.

Officially launched in November 2021, Voxa groups thousands of titles in Romanian, facilitate access to information and is available to users anywhere and anytime. Voxa can be downloaded by any user, from Google Play and the App Store. More information is available on www.voxa.ro.