“Bolile sufletului sunt mult mai periculoase si mai numeroase decat cele ale trupului!” -Cicero.

Hipnoterapia este o formă de terapie care tratează diverse emotii refulate cu ajutorul hipnozei.

Termenul de hipnoză provine din cuvântul grecesc "hypnos", care înseamnă somn, iar terapia prin hipnoza induce o stare profundă de relaxare, în timpul careia persoana rămâne conştientă de tot ce se intampla.

Hipnoza este depășirea sau evitarea factorului critic al minții conștiente și stabilirea unei gândiri selective acceptabile.

Milton Erickson a fost cea demonstrat prin tehnicile aplicate ca mintea inconstienta este creatoare si generatoare de solutii. El credea ca mintea subconstienta asculta intodeauna si ca indiferent daca clientul este in transa sa nu, acestuia i se pot face sugestii care sa-l influenteze hypnotic, atat timp cat aceste sugestii rezoneaza la nivel subconstient.

Hipnoza sau transa hipnotica descoperita de M.Erickson si practicata de mine, este o metoda de psihoterapie cu aplicare in probleme emotionale si comportamentale cu rezultate in: insomnie, depresie, anxietate,  fobie, controlul greutatii corporale, ticuri nervoase, managementul durerii, fumat, disfunctii sexuale, stress, dezvoltare personala, etc.

Emotiile traite de fiecare dintre noi influenteaza sanatatea, emotiile pozitive influenteaza in mod benefic, iar cele negative au efecte opuse asupra organismului si pot influenta toate aspectele vietii noastre, professional, personal, social.

Emotiile negative pot fi declansate de diverse situatii care pot interveni pe parcursul vietii si carora nu le acordam atentie;

• Pierderea locului de munca;
  • Doliu in familie;
  • Un copil care a parasit caminul;
  • Divortul;
  • Boala sau accidente;
  • Probleme financiare;
  • Schimbarea locuintei;

In momentul in care intervine o problema in viata individului, organismul ii transmite prin diverse afectiuni ca ceva nu este in regula.

Dezechilibrele emotionale se pot manifesta prin;

•   lipsa poftei de mancare sau mancatul in exces;
  •   dureri pe coloana vertebrala;
  •   insomnia sau nevoia de somn;
  •   palpitatii;
  •   anxietate, panica;
  •   hipertensiune arteriala;
  •   disconfort general;
  •   disfunctii sexuale;
  •  cresterea sau pierderea in greutate;
  •   stari de oboseala;
  •   apatie;
  •   evitarea contactelor sociale;

Eu te voi insoti in vindecarea ranilor sufletului si vom descoperi impreuna resursele interioare de care dispui si vei avea viata pe care ti-o doresti!

“Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse!” Arsenie Boca.

Nastasia Mîrza - Cabinet Individual de Psihologie

Psiholog- Psihoterapeut

Psihoterapie - Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

Telefon: 0720909822

Email: [email protected]