COD PORTOCALIU: 25-05-2025 ora 10 Intre 25 mai, ora 20 – 27 mai, ora 10 Fenomene vizate: se va semnala cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

In ultimii ani am constatat o tendinta a cramelor mici de a produce vinuri organice si biodinamice sau corect formulat sa obtina vinuri in urma unei agriculturi organice si biodinamice, renuntand la ideea unui proces de productie care asigura cantitati mai mari de vin, chiar o calitate constanta prin utilizarea unor mijloace tehnice, chimice moderne.

 

Vinuri bune si asocieri perfecte. In domeniul gastronomic a existat din totdeauna o preocupare intensa a specialistilor de a identifica cele mai spectaculoase potriviri intre un fel de mancare si un vin bun. In cazul vinurilor scumpe sau a vinurilor speciale aceasta cautare a combinatiei perfecte, devine si mai pronuntata.

Profesionistii doresc sa produca efecte maxime, astfel atat vinul cat si mancarea servita, sa produca experientele cele mai deosebite pasionatilor in gastronomie.

Foarte multi profesionisi, gastronomi, au cercetat asocierea vinurilor cu mancarea, ducand aceasta analiza la nivel de molecule, analizand ce se potriveste si ce nu. S-a scris foarte mult si probabil se va mai scrie despre aceasta tema. Pare sa fie un subiect abordat des de criticii culinari, vloggeri sau bloggeri.

Aceste asocieri functioneaza perfect in cazul unor restaurante de top, unde meniurile nu se modifica, sunt constante, unde ingredientele sunt atent selectionate, calitatea materiilor prime este extraordinara si unde, foarte probabil. exista un sommelier care cunoaste toate preparatele culinare și a gustat de asemenea toate vinurile din colectia restaurantului. Astfel, el poate oferi vinul perfect pentru fiecare fel de mancare servit. Mai mult, acesta poate sa ofere minimum trei variante de vin bun pentru fiecare fel de mancare. In cazul acesta, putem accepta asocierile sugerate si sunt convins ca experientele vor fi pe masura asteptarilor de fiecare data.

Dar ce insemana vinuri bune?

Termenul bun, cu referire la vin, a fost modelat și modelat de secole. Cu mult timp în urmă, un vin bun poate să fi fost pur și simplu un vin nealterat, un vin capabil să facă călătoria de la Bordeaux la Paris fără a ajunge ca oțet. Apoi, un vin bun s-ar putea să fi evoluat în ceva cu mai mult decât acest singur criteriu, ceva care se îmbină cu cultura unui loc, reflectând atât terroir-ul său, cât și ce profiluri de arome se întâmplă să fie à la mode.

Până în acest punct, binele își trage sensul de la criticii de vin care au influențat scena vinificației. Luați-l pe Robert Parker, proeminentul avocat american devenit critic de vin, al cărui sistem de 100 de puncte și preferință pentru vinurile roșii mari, îndrăznețe, au dus la „parkerizarea” vinurilor. Unii susțin că acest lucru a omogenizat stilurile de vin în întreaga lume, accentul fiind pus pe notarea acelor puncte Parker care conduc la profit.

Acesta este motivul pentru care generații de critici au căutat să definească binele printr-un alt set de reguli, precum regulile de austeritate ale lui Alice Feiring (fără enzime, fără stejar, fără drojdie!) Vinul nu poate fi definit pur și simplu ca bun. Trebuie definit ca fiind bun pentru aceasta ocazie, sau bun pentru ca este facut fara aditivi, sau bun pentru potolirea setei la canicula verii.

Filosofia si misinuea noastră sunt calitatea, respectul față de creativitate, fată de procesele de lucru autentice si artizanele, precum și grija deosebită față de satisfacția clientului.

În acest fel echipa 4villagewine își propune să promoveze vinuri create de adevărați artizani, cu poveștile și experiența lor de multe generații, în care au investit alături de partea materială mult suflet în pasiunea lor și care au reușit să creeze astfel articole excepționle din punct de vedere calitativ.

In magazinul online de vinuri vei gasi pachete vinuri pentru degustare, vinuri cadou, vinuri bune...

 

Date de contact:

https://www.4villagewine.ro/

office@4villagewine.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.