Din cauza mai multor factori acțiunile AMD au înregistrat o scădere cu 21,8% în luna aprilie, conform analizei celor de la S&P Global Market Intelligence. Această companie specializată în producerea de semiconductori a fost influențată puternic în primul rând de scădere acțiunilor din domeniul tehnologie, scăderea care s-a remarcat mai mult la companiile care produc calculatoare de consum.

Companiile care produc semiconductori au tendința de a reacționa mult mari rapid la mișcările pieței, indiferent de direcție. Cele mai lovite în această perioadă au fost fără doar și poate acțiunile growth care aveau o valoare destul de mare, una dintre cauze fiind îngrijorările investitorilor referitoare la creșterea foarte rapidă a ratei dobânzi, în urma creșterii inflației. Deoarece AMD este una dintre companiile care se află în această situație a înregistrat o scădere semnificativă. În contrast cu scăderile din ultima lună a venit raportul de venituri trimestriale din primul trimestru al acestui an care a arătat excelent, în opinia celor de la Brokerschart în ciuda scăderilor recente.

Dacă ne raportăm la principalul competitor, Intel a avut un raport de venituri pentru primul trimestru excelent, fiind peste orice așteptări. Cu toate acestea previziunile de la brokeri precum etoro.de pentru trimestru al doilea au exprimat o scădere. Acest lucru nu poate decât să-i bucure pe cei la AMD care au preluat din cota de piața a acestei companii, atât în ceea ce privește domeniul producerii de calculatoare personale cât și în domeniul centrelor de date.

Care a fost cauza scăderii?

Luna aprilie a fost destul de liniștită pentru compania AMD în ceea ce privește știrile publice, cu excepția știre bombă în legătură cu achiziția în valoare de 1,9 milioane de dolari a companiei Pensando. Compania Pensando este o companie din domeniul tehnologiei care construiește un procesor personalizat care are ca scop oferirea posibilității de optimizare a cantității de date pentru anumite tipuri de cipuri dar și pentru anumite arhitecturi de calcul.

Vestea cumpărării acestei companii cu siguranță nu a fost printre motivele scăderii acțiunilor companiei din luna aprilie. Cel mai probabil motiv pentru aceste scăderi au fost nivelul record al inflației în SUA corelat cu necesitate organelor de control de a crește rata dobânzi. Această creștere a ratei dobânzi va afecta cel mai mult și cel mai rapid acțiunile de creștere. Acest eveniment este posibil să declanșeze o criză mondială, care cu siguranță va afecta toate companiile.

Veniturile AMD pentru primul trimestru

Cei mai mulți analiști consideră că investitorii au fost destul de duri în ceea ce privește acțiunile companiei AMD în luna aprilie, dar și în ceea ce privește alte companii care produc cipuri. Acest lucru este dovedit și de faptul că ultimul raport trimestrial oferit de AMD a arătat excelent din toate punctele de vedere. Dacă ne raportăm la veniturile totale, acestea au înregistrat o creștere de 71%, iar dacă ne raportăm doar la cipuri putem observa o creștere de 88%. Pe lângă aceste sectoare în cadrul companiei a crescut cu 33% și sectorul de calcul și grafică, acest lucru datorându-se și creșterea cotei de piață. Un alt indicator foarte important din cadrul companiei a crescut cu 117% și anume EPS.

Referitor la sectorul calculatoarelor de consum și la îngrijorările referitoare la perspectivele acestei ramuri CEO-ul companiei a declarat: „Deși piața PC-urilor se confruntă cu o oarecare letargie din cauza mai multor trimestre din livrările de unități aproape record, concentrarea noastră rămâne pe părțile premium, jocuri și porțiuni comerciale ale pieței, unde vedem oportunități puternice de creștere și ne așteptăm să câștigăm în continuare cota totală din veniturile clienților.”

Cu toate că multe persoane au vândut acțiunile AMD așteptându-și să ofere rezultate trimestriale scăzute, se pare că aceasta a fost o decizie neînțeleaptă. Așadar ni se confirmă încă o dată că rezultatele companiei nu sunt reflectate de cele mai multe ori în evoluția acțiunilor sale.

Date de contact: https://brokerschart.de/