Mierea de rapita este un tip de miere speciala, monoflora, obtinuta din nectar de flori si polen de rapita.

Aceasta tulpina are cateva caracteristici unice, cum ar fi un timp de cristalizare rapid si aroma specifica de piper. Mierea de rapita este cea mai cunoscuta pentru proprietatile sale de tratare a ulcerului, dar are si alte efecte terapeutice, precum efecte antibacteriene si antioxidante, proprietati imunostimulatoare usoare, actiune de tonifiere si alte beneficii digestive.

Ce este rapita

Rapita este o planta cultivata in primul rand pentru productia de ulei sau mustar, din care deriva si alte proprietati. Uleiul obtinut din semintele plantei este o sursa bogata de acizi grasi si omega-9, insa trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate fi o forma daunatoare pentru inima.

Care sunt beneficiile mierii de rapita

Miere cruda de rapita este un tip de miere monoflora (uniflora), ceea ce inseamna ca este produsa in primul rand din nectar si secundar din polenul florilor de rapita, insa poate contine si alte cantitati limitate de surse de nectar si polen, cum ar fi din trifoi.

Florile galbene de rapita sunt sursa mierii cu gust de piper, cu un tip de cristalizare extrem de rapid. Pentru ca florile de rapita contin si polen, mierea rezultata poate provca reactii alergice la acest produs.

Produsul miere rapita are o textura solida si moale, consistenta este oferita de cristalele fine pe care le formeaza. In general, aceasta se cristalizeaza in 3 pana la 4 saptamani.

Studiile arata ca mierea de rapita are multiple beneficii pentru sanatate, de la ameliorarea digestiei pana la relaxarea sistemului nervos si la imbunatatirea diverselor infectii respiratorii. Iata care sunt cele mai importante beneficii:

• Este un remediu natural pentru gastrita si ulcer;
  • Zaharurile au proprietati prebiotice usoare, ajutand la hranirea bacteriilor bune din intestine;
  • Are actiune antibacteriana si antiinflamatoare, ajutand in tratamentul cailor respiratorii superioare precum raceala sau gripa;
  • Poate inhiba cresterea rezistentei la antibiotic a stafilococului auriu;
  • Stimuleaza sistemul imunitar;
  • Calmeaza tusea si amelioreaza durerile in gat;
  • Este o sursa excelenta de vitamine si minerale;
  • Are o actiune tonica naturala, cu efect energizant ce ajuta la prevenirea oboselii si a hipoglicemiei;
  • Este ideala pentru pielea acneica, fiind un exfoliant natural, poate ajuta la desfundarea porilor si la curatarea fetei de impuritati;
  • Exercita o actiune hepatoprotectoare, ajutand la mentinerea sanatatii ficaului si, indirect, la detoxifierea organismului;

Descopera produsele pe www.honey-land.net.

S.C SMART CAMPAIGN  ADVERTISING SRL