Cum aflăm cât ar costa schimbarea/înlocuirea termopanelor din locuinţă?

Schimbarea termopanelor la o locuinţă poate fi destul de costisitoare, mai ales dacă e vorba de suprafeţe mari şi de multe ferestre, uşi termopan de montat, de înlocuit. Estimarea unor costuri şi preţuri cât mai aproape de realitate este primul pas spre un buget alocat lucrărilor cât mai realist.

Obţinerea unor preţuri realiste pentru termopane ieftine este mult mai simplă astăzi. Se folosesc calculatoare de preturi termopane on-line puse la dispoziţie de firme specializate în producţia şi montarea de termopane de toate tipurile. Cu ajutorul calculatoarelor de preţ se afla pe loc preţurile de bază şi cele reduse, estimative, care conţin transport, montaj, măsurători pentru Bucureşti, fără TVA însă.

Se pot realiza diverse simulări în doar câteva minute şi se pot compara preţurile finale în funcţie de mai mulţi parametri şi de mai multe criterii. Marele avantaj al unui calculator termopane ieftine on-line este dat de simplitatea utilizării şi de exactitatea rezultatelor oferite. Cu alte cuvinte un calculator pentru preţuri geamuri termopan ieftine va putea realiza în doar câteva secunde câteva calcule şi estimări complicate şi va pune la dispoziţia clienţilor date relevante pentru o decizie rapidă şi eficientă de fiecare dată.

Va fi suficient să se introducă înălţimea şi lăţimea măsurate corect, să se selecteze numărul de camere, canaturile, tipul de uşi şi ferestre, tipul de închidere şi deschidere, geamul termopan ieftin poate fi implicit de tip low-e, culoarea dorită şi în câteva secunde se va genera preţul estimativ, bazat pe simularea în funcţie de criteriile selectate sau introduse manual. Preţurile pentru ferestre termopan iefttine, toc, ramă, sticlă, feronerie şi tot ce cuprind ferestrele, pentru usi termopan ieftine vor fi diferite în funcţie de o mulţime de parametri.

De exemplu, dacă înălţimea şi lăţimea ferestrelor sau a uşilor este mai mare, va creşte şi preţul, ferestrele cu deschideri simple sunt termopane ieftine dacă le comparăm cu cele cu deschidere dublă sau combinaţii de deschideri. Preţul va creşte şi dacă se alege şi un profil de calitate pentru tamplarie pvc Rehau, termopane Salamander, sau  geamuri termopan Gealan sau un tip de profil mai deosebit, o culoare mai deosebită, alta decât alb. Totul fără a avea nevoie prea curând de reparatii termopane în Bucuresti sau în localitatea unde acestea au fost montate. De asemenea pot exista diferite tipuri de preturile geamurilor termopan pot fi  mici (ieftine) dacă se ia în calcul difereța de preț dintre sticla low-e și cea clară.

La preţurile termopanelor se vor observa variaţii şi atunci când există feronerie de calitate superioară, din materiale mai rezistente, număr de foi de sticlă din fereastră mai mare, un tip de foi de sticlă mai bun şi un gaz special între foi. Cele mai ieftine termopane e evident că sunt cele cu parametrii mai scăzuși, însă e posibil ca diferența calitativă să nu fie prea mare. Alte criterii care influenţează şi compun preţul final ar fi cele ce ţin de accesorii, glafuri sau rulouri exterioare, jaluzele exterioare, plase tantari rulou sau aplicate, cu producţie şi montaj. Distanţa până la adresa unde se vor monta ferestrele şi uşile cu influenţează tot ce ţine de preţuri geamurilor termopan. În Bucureşti preţurile finale vor fi mai mici decât preţurile practicate pentru montaj şi transport la 100-200 km de Capitală. Pentru plasele impotriva insectelor pretul poate fi calculat și la mp, pentru rulouri exterioare este mai bine să utilizăm un calculator de preturi rulouri exterioare.

Se vor face deplasări pe distanţe mari pentru măsurători, alte deplasări pentru montaj, se va realiza oferta produsului personalizat într-un program special, se va consuma mai multă benzină. Același lucru se întâmpă când se apelează la servicii de reparatii termopane.

​​​​​​​

Toate aceste costuri cu transport şi măsurare, generare de oferte se vor regăsi în preţurile finale pentru termopane Bucuresti.

Cu un calculator de preturi termopane on-line preţurile pentru termopane nu vor mai fi o necunoscută şi vor putea fi aflate instant, după introducerea datelor solicitate şi după selectarea unor detalii tehnice prestabilite.

Firma noastră folosește pentru estimări calculatorul de prețuri termopane realizat de Marius Apetrei de la firma Delfin Software iar despre modul cum pot fi realizae configurațiile de termopane ieftine puteți citi la acest link https://www.apetrei.info/calculator-termopane-ieftine/.

Sandu Ene

Total Blitz SRL Bucuresti