Igienizare atentă şi protecţie - descoperă soluţiile profesionale pentru dezinfectare

Siguranță sanitară este tratată cu maximum de responsabilitate în toate domeniile. Dacă acasă sunt respectate cu strictețe măsurile de igienă şi curăţarea mâinilor cu apa şi săpun, la locul de munca - fie că activitatea se desfășoară în birou, atelier de producție, fabrici, supermarket, instituție sănătate, şcoală - această operaţiune nu mai este suficientă. Iată o serie de măsuri ce pot fi adoptate pentru îmbunătățirea siguranţei sanitare la locul de muncă.

Montarea de covoraşe igienizare

O primă măsură ce poate fi luată în vederea creșterii siguranței sanitare este montarea de covoare dezinfectante în exterior și interior. Acestea sunt instrumente extrem de utile şi au eficiență ridicată în special când vorbim de spații foarte aglomerate precum spitale, supermarketuri, școli, grădiniţe sau alte tipuri de clădiri, unde traficul este intens şi riscul de răspândire a agenților patogeni crescut. Covoraşele igienizate au rolul de opri transmiterea virusurilor, a bacteriilor şi a micozelor. Acestea sunt tratate cu soluții dezinfectante puternice care omoară agenții patogeni existenţi pe tălpile încălţămintei, prevenind astfel transferul acestora în interior.

Curăţarea suprafeţelor cu dezinfectanţi profesionali

Utilizarea de solvenţi de înaltă calitate este o altă măsură ce ajută la menţinerea siguranţei sanitare. Dezinfectanţii profesionali sunt alegerea numărul unu a celor preocupaţi de menținerea sănătăţii angajaţilor, a subalternilor, partenerilor de afaceri sau a elevilor. Solvenţii profesionali nu sunt eficienţi doar în uciderea pe moment a virusurilor, a bacteriilor sau a altor tipuri de agenți patogeni. Sunt activi pentru perioade îndelungate, iar acest aspect face ca agenții ce produc boli grave să nu se poată replica. Dealtfel detergenţii şi dezinfectanţi profesionali sunt blânzi cu suprafețele neafectând aspectul acestora.

Dezinfectanţii profesionali pentru suprafețe sunt eficienți şi prietenoși cu mediul înconjurător şi cu oamenii. Pot fi utilizaţi în deplină siguranţă în clinici, spitale, școli, grădiniţe, supermarketuri şi alte instituții frecventate de oameni, locuri unde riscul de răspândire a bolilor este crescut.

Utilizarea de echipamente de protecţie

O altă măsură de creștere a siguranței sanitare ce poate fi luată în calcul în activitățile ce presupun contact direct cu un număr mare de oameni este utilizarea de echipamente de protecţie: halate protecţie, mănuşi nitril, mănuşi latex, acoperitori încălţăminte. Aceste echipamente au eficiență ridicată dovedită, deci sunt soluții ce merită toată atenția celor ce desfășoare activități în alte domenii, decât cele clasice (alimentaţie publică, spitale, abatoare).

Utilizarea de echipamente de protecţie și dezinfectare nu este imperativă în bucătăriile restaurantelor, cafenele, creşe, grădiniţe, supermarketuri, companii de curierat, magazine ori companii de prestări servicii, însă acestea protejează minimizând riscul de îmbolnăvire cu virusuri sezoniere și bacterii.

Aceste măsuri trebuie susținute de realizarea de operațiuni de curățare şi igienizare riguroase. Întreţinerea curăţeniei trebuie să fie o sarcină tratată cu maximum de responsabilitate de personalul însărcinat în acest sens. Aplicarea celor mai stricte reguli de igienă şi a recomandărilor de creştere a siguranţei sanitare sunt esenţiale pentru menținerea sănătății la cote optime şi ajută la prevenirea îmbolnăvirii colective cu virusuri sezonieri sau alte boli contagioase.

www.chromatiq.ro