Sursa foto Pexels:

Aveți de făcut cumpărături urgente pentru un eveniment în familie, vreți să faceți cursuri postuniversitare, doriți să soluționați probleme de sănătate, să vă reparați mașina sau să mergeți în weekend la munte, dar nu dispuneți de bani. Un împrumut poate fi soluția rezolvării oricăreia dintre aceste situații.

Pentru momentele în care aveți nevoie de bani, în cel mai scurt timp, iar bugetul nu vă permite cheltuieli suplimentare, puteți apela la soluții financiare bancare sau nebancare. Iată câteva sfaturi pentru obținerea unui credit urgent.

Care este suma necesară

Atunci când ați decis că aveți nevoie de bani pentru rezolvarea rapidă a unei probleme trebuie să știți și care este suma necesară. Cu un calcul rapid faceți estimarea sumei de bani utilă pentru îndeplinirea obiectivului avut în vedere.

De unde vor veni banii

Poate părea simplu să vă îndreptați atenția pentru un împrumut de la o rudă sau de la un prieten. Dar ce se întâmplă când persoana în cauză nu vă poate ajuta? Există soluții financiare bancare și nebancare la care puteți apela pentru un credit urgent.

Dacă optați pentru un credit urgent online, veți avea în cont suma solicitată în cel mai scurt timp, chiar și în aceeași zi, totul prin completarea formularului online, banii urmând să intre în contul bancar declarat. Nu există o justificare pentru împrumutul rapid, iar banii pot fi folosiți pentru orice vă doriți.

Dacă optați pentru un împrumut bancar rapid, în funcție de actele solicitate, aveți un pic mai mult de așteptat până veți primi un răspuns.

Care este perioada de restituire

Cu cât vă împrumutați mai mult, cu atât veți avea de restituit mai mulți bani cu dobânda aferentă.

Dacă optați pentru un credit urgent online, perioada de rambursare este scurtă, câteva zile, iar dobânda la vedere. Dacă optați pentru această formă de credit urgent pentru prima dată suma totală de restituit poate fi mai mare decât în situația în care sunteți client mai vechi al instituției financiare nebancare.

Un credit bancar rapid, în funcție de suma împrumutată, poate avea o dobândă variabilă. Și în acest caz veți știi încă de la început care este perioada creditului, ratele lunare și suma totală de restituit.

Condițiile de creditare

Indiferent de forma de creditare pentru care optați există și plăți suplimentare: comisionul de analiză al dosarului, comisionul băncii, diverse tipuri de asigurări, dobânda DAE sau comision lunar de administrare a creditului la instituțiile bancare. Sumele în cazul fiecărui tip de plată menționat mai sus sunt diferite de la o bancă la alta, valorile fiind variabile și la instituțiile financiare nebancare.

Sunt și variante în care ratele sunt fixe pe toată perioada creditului, comisionul de analiză pentru dosarul de credit poate fi zero, iar asigurarea de viață gratuită. De aceea este bine să vă informați înainte a de decide de unde și în ce condiții puteți beneficia de creditul necesar.

Criterii de eligibilitate

Pentru un împrumut rapid online nu trebuie să îndepliniți condiții deosebite. În schimb, chiar și pentru un credit rapid bancar pe lângă anumite documente pe care trebuie să le prezentați, condițiile de eligibilitate sunt importante. De altfel, valoarea creditelor bancare este mai mare, iar durata de creditare se întinde pe câțiva ani.

Tocmai de aceea, dosarul poate fi respins dacă nu întruniți condițiile solicitate de bancă, caz în care nu vă mai rămâne altceva în afara creditului urgent online.

Nevoia de bani pentru realizarea unui obiectiv vă determină să vă îndreptați către un împrumut. În timp ce un credit urgent online rezolvă problemele rapid, unul bancar, pe o perioadă mai lungă de timp, poate reprezenta soluția perfectă dacă suma împrumutată este consistentă. Având în vedere criteriile din material puteți identifica varianta optimă.

viaconto.ro