COD GALBEN: 28-11-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Harghita;

Echipamentele inovatoare de protecție au fost oferite ca urmare a protocolului de colaborare încheiat între Confindustria Romania și Federația Sanitas din România

Azi, 26 octombrie, reprezentanții Confindustria Romania, Patronatul care reprezintă de peste 20 de ani cele mai importante investiții italiene din țara noastră și care în ultimii ani a dus o luptă constantă pentru combaterea pandemiei, au semnat cu reprezentanții Federatiei Sanitas din Romania, un protocol strategic de colaborare. Organizația sindicală Sanitas reprezintă interesele a peste 100.000 membri din toate categoriile profesionale din sănătate și asistență socială. Prin intermediul acestui protocol de colaborare cele doua entitați îşi propun dezvoltarea de acțiuni comune cu scopul de a îmbunătăți siguranța sanitară a personalului din structurile medicale şi nivelul de sănătate al populației în România, demonstrând astfel solidaritatea Italiei față de România, ce traversează momente dificile.

Protocolul a fost semnat de Președintele Confindustria Romania, Giulio Bertola și de Președintele Federatiei Sanitas din România, Leonard Sorin Barascu.

O primă inițiativă concretă a acestui protocol strategic o reprezintă donarea din partea Confindustria Romania de echipamente inovatoare de protecție medicală (halate chirurgicale și combinezoane) către Federatia Sanitas din Romania. În urmatoarele zile, Sanitas va pune aceste echipamente medicale la dispoziția personalului medical din unele centre covid din București. Echipamentele de protecție sunt realizate cu ajutorul inovatoarei tehnologii italiene immunolution plus, ce oferă un grad maxim de protecție dar și de confort, nelăsând fluidele să pătrundă prin țesătură, permițând însă în același timp pielii să respire.

Acest lucru a fost posibil grație asociatului Confindustria Romania, Lorenzo Pera, fondator al renumitului brand internațional “Original Marines”, care pe perioada pandemiei, a mutat cercetarea științifică în ceea ce privește țesăturile de la domeniul sportului și modei către protecția medicală. Astfel a luat naștere această gamă de produse inovatoare immunolution plus cu scopul de a oferi un sprijin concret în depășirea dificultăților generate de pandemie, îmbunătățind condițiile de muncă ale personalului medical, expus zi de zi riscului de infectare în contextul acestei pandemii.

Confindustria România, care s-a implicat activ încă de la începutul pandemiei în lupta împotriva Covid-19, anunță că vor urma în scurt timp și alte etape ale protocolului de colaborare încheiat cu Federația Sanitas din România și că se va ocupa să aducă în România și alte tehnologii inovatoare în domeniul medical, prin intermediul cărora dorește să ofere sprijin concret activității medicale din țara noastră, precum și realizării planului de vaccinare.

Biroul de presă Confindustria România                           Biroul de presă Federația Sanitas din România