COD GALBEN: 02-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 - 65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 02-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55...65 km/h și trecător 70-75 km/h in Județul Sibiu;

Cu prilejul găzduirii întânirii lunare a Chapterului ASIS International, compania Axis Communications a anunțat lansarea celei de-a 8-a generații a sistemului pe cip (SoC de la Axis) de design personalizat, destinat soluțiilor video de rețea. Întâlnirea, desfășurată hibrid, atât la noul sediu Axis din România, cât și online, a fost prilejuită de aniversarea a 25 de ani de la inventarea primei camere video IP și trecerea în revistă a noilor tehnologii Axis.

Ca bază a inovației Axis, cipul SoC - ARTPEC-8 a fost conceput în principal pentru a crea noi oportunități de utilizare a aplicațiilor impresionante de analiză edge bazate pe deep learning. În plus, noul SoC pune în valoare gama de caracteristici și capabilități remarcabile introduse pentru prima dată de modelul ARTPEC-7. Printre acestea se numără obținerea unor imagini de calitate superioară, securitate sporită și compresie puternică. De asemenea, faptul că cipul ARTPEC-8 a fost conceput în întregime de către echipa de cercetare Axis, la nivel intern, îi conferă companiei un nivel de control extrem de important pentru securitatea cibernetică.

În cadrul întâlnirilor noastre lunare mergem către vendorii de tehnologie de securitate pentru a ne pune la curent cu ultimele tehnologii din piață, iar Axis Communications, prin introducerea ultimelor soluții bazate pe cipul ARTPEC-8, deschide calea către o nouă eră a sistemelor de analiză edge bazate pe deep learning”, a spus Emilian Irimescu - PhD, CPP, CsyP Education Program Manager and Board Member ASIS International Romania Chapter 277.

De acum înainte, noul cip va constitui baza pentru majoritatea produselor video de rețea oferite de Axis. Unele dintre primele camere echipate cu acest cip vor fi camerele de tip dome AXIS Q3536-LVE/38-LVE și camera box AXIS Q1656-LE, care vor fi prezente în curând și în România.

Sisteme de analiză edge bazate pe deep learning

Cipul ARTPEC-8 suportă aplicații puternice de analiză bazate pe deep learning la marginea rețelei, unde camerele video dispun de puterea de procesare necesară pentru analizarea datelor chiar în interiorul camerelor. Un exemplu de analiză bazată pe deep learning îl constituie detectarea și clasificarea obiectelor în timp real și cu granularitate ridicată, care face posibilă dezvoltarea unor sisteme de analiză ce pot face diferența între diferitele tipuri de obiecte, precum diferite modele de vehicule. Aceasta constituie baza pentru aplicația AXIS Object Analytics. De asemenea, creează posibilitatea introducerii altor aplicații de analiză bazate pe deep learning care să ofere informații utilizabile în scopuri operaționale, de securitate și de siguranță. Datorită platformei deschise Axis, aceste noi sisteme de analiză vor include aplicații personalizate furnizate de partenerii Axis.

Avantajele analizării datelor la marginea rețelei

Sistemele de analiză edge bazate pe deep learning, care sunt echipate cu cipul ARTPEC-8, aduc cu sine și alte avantaje suplimentare semnificative. Analizarea datelor edge - în interiorul camerei - înseamnă că nu se pierd informații în timpul compresiei sau transmiterii datelor, ceea ce face ca rezultatele să fie mai exacte. De asemenea, alertele sunt primite mai rapid, permițându-le utilizatorilor să implementeze imediat măsuri pentru protejarea persoanelor și bunurilor materiale și să ia deciziile corecte cu privire la operațiunile lor. Acest lucru generează economii de costuri deoarece sunt necesare o lățime de bandă și o capacitate de stocare mai reduse, precum și mai puține servere. De asemenea, necesarul mai redus de lățime de bandă și capacitate de stocare reduce semnificativ riscul pierderii de date sensibile, iar numărul mai mic de servere îmbunătățește scalabilitatea.

Performanță sporită a aplicațiilor de analiză și obținerea celor mai bune imagini

Cipul ARTPEC-8 continuă să faciliteze utilizarea tehnologiilor Axis Lightfinder 2.0 și Axis Forensic WDR pentru cea mai bună procesare a imaginilor în condiții de luminozitate redusă.  Acestea se numără printre fundamentele de bază ale tehnologiei Axis Scene Intelligence, care sporește performanța aplicațiilor de analiză. Beneficiile includ obținerea de rezultate consecvente în urma analizei și capabilități de căutare criminalistică rapide și de precizie, cu un număr minim de alarme false chiar și în condiții de supraveghere dificile. Aplicația Scene Intelligence implementează cu succes expertiza de top acumulată în decursul mai multor decenii de experiență în domeniul procesării imaginilor.

Avantaje legate de securitatea cibernetică

Cipul ARTPEC-8 duce cu un pas mai departe caracteristicile de securitate cibernetică introduse de modelul ARTPEC-7, care includ firmware semnat și funcția de boot securizat. Cipul ARTPEC-8 suportă aplicația Edge Vault, pentru stocarea în siguranță a certificatelor și cheilor criptografice. Unele dintre camere vor fi echipate și cu Modul de platformă securizată (TPM) pentru stocarea în siguranță și în conformitate cu Standardele federale de procesare a informațiilor (FIPS).

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de rețea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces, interfoane video și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Despre ASIS International

Fondată în 1955, ASIS International este o comunitate globală de practicieni în securitate, fiecare dintre ei având un rol în protejarea activelor - oameni, proprietăți și / sau informații. Membrii săi sunt reprezentanți ai tuturor industriilor, de la sectorul public și privat, la organizații de toate dimensiunile. De la manageri entry-level la CSO (Chief Security Officers), la CEO (Chief Executive Office), de la veterani de securitate la consultanți și cei care fac tranziția de la forțele de ordine sau militare, comunitatea ASIS este globală și diversă. În România, ASIS are peste 50 de membri activi. Mai multe detalii puteți afla la: www.asisonline.org/