COD GALBEN: 17-10-2021 ora 23 Intre 23:30 si 06:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m in Județul Harghita, Județul Sibiu;

Achizitionarea unui autoturism nou sau al unuia second-hand este fara indoiala un moment important din viata cumparatorului, iar decizia poate fi una dificila tinand cont de oferta mare de masini de pe piata noastra. Exista multe modele si marci de masini pe piata care mai de care cu optiuni si dotari moderne, chiar este dificil sa-ti alegi o masina care sa indeplineasca toate cerintele.

Pe piata de masini de vanzare , alegerea masinii potrivite este probabil a doua mare achizitie importanta dupa achizitionarea unei case. Asta inseamna ca trebuie rabdare si timp pentru a studia bine ofertele, astfel incat sa faceti alegerea potrivita.

Pentru inceput, trebuie sa va stabiliti bugetul si bineinteles trebuie sa va hotarati la modelul de masini care va place. Pentru achizitie este recomandat sa mergeti la un dealer autorizat care ofera garantie si transport gratuit pe platforma pana la domiciliul Dvs. Sunt multi dealeri auto care ofera masini de vanzare in rate in caz ca nu aveti toti banii sau doriti sa faceti un credit avantajos de la bun inceput.

Dealer auto sau samsar?

Retineti un lucru foarte important, nu veti primi garantie in cazul in care va decideti sa cumparati masina de la un vanzator privat sau un samsar. Intodeauna achizitia de la persoana fizica este un risc mai mare deoarece nu beneficiati de o garantie. Chiar daca vanzatorul este sau pare de buna credinta, posibilele defectiuni ce apar dupa vanzare nu sunt responsabilitatea acestuia. Astfel, reparatiile vor fi efectuate de catre Dvs.

Posibil sa platiti o suma mai mare daca achizitionati masina de la un dealer autorizat, dar veti fi mai linistit stiind ca acesta ofera masini second hand cu garantie timp de 12 luni, pentru motor si cutie de viteze, incluzand toate elementele interioare, pistoane, segmenti, arbore cotit, cuzineti, chiuloasa.

De asemenea veti economisi bani pentru masina va avea revizia deja facuta (schimbul de ulei si filtre) precum si  constatarea tehnica - verificare motor, cutie, directie, frane, suspensie, clima, etc. Toate astea sunt incluse in pretul masinii, indiferent de vechime si fara nici un cost suplimentar din partea cumparatorului.

Proba de drum

Un aspect foarte important este proba de drum a masinii pe care doriti sa o achizitionati. Si la acest aspect dealerii detin un avantaj mare fata de vanzatorii privati pentru ca ei detin numere de proba, deci numai sunteti nevoiti sa faceti proba doar prin parcari ci puteti iesi cu masina la un drum mai lung.

Aspectul masinii

Masinile din parcul unui dealer autorizat vor fi intodeauna intr-o stare estetica foarte buna. Masinile sunt atent pregatite pentru vanzare, astfel ca se curata interiorul masinii, mocheta, tapiteria, bordul si alte suprafete interioare care in timp se imbacsesc, se pateaza si incep sa prezinte semne de imbatranire. Tratamentul se face cu produse profesionale de detailing auto care curata, refac si protejeaza finisajele interioare si exterioare ale masinii, redandu-le aspectul de curat si nou.

Nu in ultimul rand, un alt avantaj daca cumperi de la o firma este acela ca se elibereaza o factura legala, iar daca nu dispuneti de toti banii puteti apela la finantare pentru plati esalonate.