COD GALBEN: 05-06-2025 ora 10 Intre 5 iunie, ora 12 – 5 iunie, ora 21 se va semnala temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic COD GALBEN: 05-06-2025 ora 10 Intre 05 iunie, ora 12 – 05 iunie, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 05-06-2025 ora 10 Intre 6 iunie, ora 12 – 6 iunie, ora 21 se va semnala temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic COD GALBEN: 05-06-2025 ora 17 Intre 17:00 si 18:00 se va semnala Averse care vor acumula 15...25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului, descărcări electrice. in Județul Neamţ, Județul Vrancea; COD ROSU: 05-06-2025 ora 16 Intre 16:05 si 17:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni. În zona avertizată în ultima oră s-au acumulat cantități de apă de 25...40 l/mp. in Județul Argeş, zona de munte de peste 1800 m, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

 

Laptele praf este un aliment valoros pentru nutritia completa a bebelusului, dar si pentru persoanele care respecta un regim alimentar stabilit.

Cum se obtine laptele praf?

Laptele praf rezulta printr-un proces format din doua etape. In primul rand, laptele se pasteurizeaza si concentreaza prin evaporare. Mai exact, este eliminata partial apa care intra natural in componenta laptelui. In urma evaporarii, ceea ce ramane este lapte concentrat. Apoi, acesta urmeaza sa fie pulverizat intr-un jet de apa fierbinte pentru ca restul de apa sa se evapore complet. Dupa acest procedeu, rezulta laptele praf.

Ceea ce e important de retinut este ca, procesul de concentrare nu are efect negativ asupra componentelor nutritive pe care le are laptele. Dupa etapele de concentrare si uscare a laptelui, produsul finit include inca proteinele, glucidele, lipidele și mineralele.

In general, majoritatea persoanelor sunt reticente cand vine vorba de laptele praf ca alterativa alimentara pentru copil. Procesul prin care se obtine acest produs nu contine transformari chimice sau substante daunatoare pentru organismul copilului. De exemplu, formula de lapte praf Topfer este imbogatita cu ingredientele optime de care bebelusul tau are nevoie pentru a se dezvolta sanatos: glucide, lipide, vitamine, proteine și minerale din lapte, oligoelemente. In plus, sunt disponibile si diferite variante pentru diferite situatii: lapte praf Topfer degresat, lapte praf hipoalergenic sau cu formula organica, bio. 

Tot ce trebuie sa stii cand pregatesti laptele praf pentru bebelusi

Prepararea incepe chiar de la magazin. Verifica produsul sa nu aiba defecte, iar acasa mentine igiena mainilor, a suprafetelor din bucatarie si a biberonului cu ajutorul sapunului, a unui dezinfectant sau cu ajutorul sterilizatoarelor pentru biberon.

Pregatirea apei incepe prin procesul de sterilizare, adica prin fierberea timp de 5 de minute. Apoi se lasa la racit aproxiamativ 30 de minute.

Consulta ambalajul pentru a verifica raportul de apa si de pudra necesare pentru o portie. Daca se adauga prea multa apa, de exemplu, bebelusul poate deveni hiperhidratat, sau constipat daca se foloseste mai multa pudra decat se cere in mod normal. Nu trebuie sa adaugi zahar sau cereale. Daca pui laptele praf in cantitatea indicata, atunci bebelusul va primi toti nutrientii necesari.

Laptele praf preparat in formula lichida este benefic pentru bebelusii nascuti prematur care au sistemul imunitar sensibil sau cu greutate redusa la nastere.

Pregatirea laptelui praf pentru a fi consumat imediat necesita respectarea catorva pasi simpli. Prepara amestecul de lapte praf și apa calda in cantitatile afisate pe ambalaj, în funcție de varsta bebelusului, apoi adaugi tetina. Se amesteca si inainte de a hrani micutul, se recomanda verificarea temperaturii laptelui. Hranirea copilului se face de indata ce laptele e gata preparat.

Laptele praf este un produs versatil, bogat in nutrienti si conceput pentru multiple utilizari. Laptele praf se intalneste in produse alimentare variate de la dulciuri si pana la alimente de baza precum: inghetata, frisca, ciocolata sau branza topita.

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/faceless-mother-with-bottle-feeding-baby-7282619/

Digital Metrics SRL

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.