Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bursa Româna de Afaceri a organizat in data de 23 Septembrie 2021 la Radisson Blu Bucharest, cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale Diplomacy360. Tema acestei ediții a fost “Securitate si Prosperitate la Marea Neagră”.

 

 

150 de participanți din rândul oficialitatilor, al ambasadelor străine acreditate la Bucuresti, instituțiilor publice, think-tankurilor din domeniile securitătii si apărării precum si lideri ai mediului de afaceri au dezbătut Joi 23 Septembrie 2021 legătura dintre securitate și prosperitate cu focus la Marea Neagră.

 

 

In alocuțiunea sa din deschiderea oficială a conferintei, Ministrul Apărării Naționale domnul Nicolae CIUCĂ, a declarat: „Nu există nicio îndoială că regiunea Mării Negre are o importanță strategică atât pentru NATO, cât și pentru Uniunea Europeană”, subliniindu-se faptul că „prosperitatea în regiunea Mării Negre depinde în mare măsură de stabilitatea și predictibilitatea regiunii, securitatea și apărarea fiind strâns legate de economie”.

 

 

Domnul Danuț-Sebastian NECULĂESCU - Secretar de Stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe a subliniat in cuvântul domniei sale in deschiderea evenimentului că “pentru asigurarea securitatii la Marea Neagra, va trebui sa adoptam un set de masuri pentru a creste actiunile de descurajare si aparare astfel incat sa prevenim orice conflict. UE si NATO ar trebui sa fie mult mai vizibile in aceasta regiune. Atentia si resursele trebuie investite pe cat posibil in blue economy, cercetare si inovare, tranzitia verde, digitalizare si protectia mediului”.

 

 

De asemenea, tot in deschiderea oficială a conferinței Diplomacy360, domnul David MUNIZ - Chargé d’Affaires al Ambasadei SUA la București a accentuat ca “securitatea și prosperitatea sunt indisolubil legate … securitatea economică susține financiar capacitatea de securitate națională, care la rândul său protejează și asigură prosperitate.” In ceeace privește modul in care este văzută Romania in relația bilaterală cu SUA dar si in cea cu NATO, domnul David MUNIZ a declarat: “ … România este deschizătoare de drumuri și reprezintă un exemplu excelent al modului în care funcționează alianța transatlantică atunci când ambele părți se implică total. Suntem două țări și două popoare legate prin angajamentul comun față de democrație, libertate individuală, drepturile omului, demnitate și față de importanța esențială a respectării statului de drept. Atât prin documente, cât și prin fapte, relația bilaterală dintre țările noastre nu a fost nicicând mai strânsă. Pe măsură ce continuăm să protejăm securitatea comună, popoarele și economiile noastre vor continua să prospere. Sunt onorat să fiu reprezentantul țării mele într-o țară care este un astfel de aliat loial, într-o regiune atât de importantă.”

 

 

“În edițiile anterioare ale conferinței, am vorbit despre modul în care factorii geopolitici influențau modul în care se facea comerțul international, cum se realizau investițiile si cum se creeau alianțele economice. Astăzi vedem cum geopolitica stabilește regulile in afaceri. În trecut, afacerile sufereau daune colaterale din cauza rivalităților geopolitice. Astăzi, mediul de afaceri și zona tehnologică au devenit câmpurile de luptă pentru aceste rivalități.

Securitatea oricarei țări are un cost care este plătit de economia locala mai devreme sau mai tarziu.

 

Fără o economie locală durabilă, securitatea nu poate fi susținută deoarece economia și bugetul au un impact direct asupra securitații, capacității de apărare si asigurare a sănătății populației.

 

In lipsa stabilitații si fără asigurarea securității, investitiile străine si locale sunt doar niste planuri pe hârtie. O țară cu o economie puternică este capabilă să ia deciziile politice corecte, să-și sporească capabilitățile militare pentru a se apăra și pentru a duce la indeplinire acțiuni si planuri strategice de dezvoltare, pentru binele populației a declarat Valentin PREDA – președintele Bursei Române de Afaceri si inițiatorul Diplomacy360.

 

Cei 22 speakeri din tară si străinatate (diplomați, oficiali de rang inalt, oameni de afaceri si experți în securitate si relații internaționale), au impărtășit participanților in cadrul celor patru paneluri (Geopolitic, Defence&Security, B2B si B2G) punctul lor de vedere privitor la relația directă dintre securitate, apărare și dezvoltare economică. Au fost punctate atât principalele amenințari la adresa siguranției naționale dar și oportunitățile de dezvoltare economică in regiunea Mării Negre.

 

 

Conferința a prilejuit și lansarea de către Bursa Romana de Afaceri, sub egida Diplomacy360 a două programe noi.

Primul se numeste SERIOUS Infrastructure, și este dedicat pregătirii antreprenorilor români pentru a participa cu succes la proiectele de infrastructură militara care se dezvolta in prezent in Romania, prin cunoașterea standardelor si a cerințelor speciale in materie.

 

Al doilea program lansat este Diplomacy360 Club care reunește diplomați si lideri de top din diverse domenii de activitate preocupați să dialogheze pentru dezvoltarea de programe concrete atât in plan bilateral cat și multilateral.

 

Liderii din diverse domenii trebuie sa iși adapteze modul de a fi și opera astfel incât să facă fată concurenței și să realizeze alianțele potrivite pentru a evolua.

 

Toți cei interesați să alfel mai multe despre Diplomacy360 Club precum și despre Conferințele și Workshopurile Diplomacy360, sunt invitați să contacteze Bursa Româna de Afaceri la numărul de telefon 0212665677 sau prin email: [email protected] , https://diplomacy360.com

 

Diplomacy360 este o platformă de stimulare a unui dialog deschis intre diferiții lideri internaționali – indiferent de sfera acestora de expertiză, pornind de la ideea ca perspectiva fiecaruia, ca profesionist in domeniul său, va reprezenta nu o barieră, ci o punte in efortul comun de identificare a soluțiilor cu potențial si originalitate incă neexplorate.

 

 

 

 

 

Programul Diplomacy360 a debutat in anul 2015 sub forma unor Conferințe, Workshopuri si Module de Training dedicate inițial legăturilor dintre Diplomație si Business (sub titlul Business Diplomacy), in ultimii ani acesta dezvoltându-se organic cu o serie de concepte precum Digital & Cyber Diplomacy, Cultural, Journalism&Media, Public&City Diplomacy, in anul 2021 adăugându-se si Citizen Diplomacy si Defence Diplomacy.

 

Aplicarea de către fiecare dintre noi, a unei forme de diplomație adaptata activității profesionale desfașurate, este esentială intr-o lume in care evoluțiile geopolitice si cele tehnologice impun un ritm foarte alert dar incert al dezvoltării economice si sociale, riscurile si vulnerabilitățile pe care aceste schimbări le comportă sunt diverse și tot mai imprevizibile. Diplomația, ca artă, dar si ca soluție, poate contribui la asigurarea progresului pe termen lung din perspectiva dezvoltării economice și urbane, a securității cibernetice, precum si la găsirea unor modele de cooperare culturală si economică internatională care sa asigure dezvoltarea sustenabila globală pe care ne-o dorim cu toții.

 

BURSA ROMÂNA DE AFACERI este prima si cea mai complexă platformă integrată de matchmaking și consultanța in afaceri din România, cu prezentă offline și online prin https://rbe.ro , cu acces la piață internatională – parteneri de afaceri, investitori străini, oportunități de afaceri, care facilitează internaționalizarea companiilor românești, investițiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures in tara si in strainatate, dezvoltarea si/sau restructurarea afacerilor, vanzarea si cumpararea de afaceri la cheie si asigurarea suportului pentru intarea pe piață a companiilor străine. Noi conectăm oamenii de afaceri si companiile la noi piețe de desfacere, parteneri si oportunități de afaceri.

 

 

 


 


Organizator: Bursa Romana de Afaceri

 

Sponsor: Global Vision


Parteneri de promovare & suport: PRO LED, BD LemnTech, Sapunul Cheia, Romanian High IQ Society, Centrul Pentru Strategii Aplicate

Parteneri media: TVR, Agerpres, SpotMedia.ro,  PRbox.ro, Transilvania Business, DEBIZZ, Intervio, Canal33

 

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.