PRIAevents  și USAMV Cluj-Napoca, vă invită să luați parte la Gala Fermierilor din Transilvania. Vom aborda subiectele cele mai interesante pentru comunitatea acestora în prima parte a evenimentului, care apoi culminează cu festivitatea de premiere - Pria Gala Fermierilor din Transilvania.

La eveniment vor participa Dl Ministru Adrian Oros și dl. Dl Rector Cornel Cătoi, dar și Președintele ANSVSA, Dl. Robert Chioveanu.

Suntem onorați că Agra Asigurări a acceptat invitația de a fi parte a acestui eveniment important pentru agricultura României.

Agra Asigurări, compania specializată în domeniul asigurărilor agricole, introduce noi beneficii pentru fermierii români în cadrul pachetelor de reînsămânțare a culturilor. Noutățile din acest an vizează atât culturile de toamnă, cât și culturile de primăvară. La culturile de toamnă, rapiță și cereale, se acoperă suplimentar riscurile din pachetul de reîntoarcere și daunele produse de dăunătorii specifici acestor culturi. Pachetul de reîntoarcere se extinde și la culturile de primăvară prin acoperirea de riscuri care pot afecta răsărirea și dezvoltarea plantelor în stadiile incipiente. Astfel, la culturile de primăvară se pot asigura crusta, spălarea solului, daunele produse de particule fine de pământ și îngheț.

Îmbunătățirea produselor este un proces continuu de analiză și în acest sens se aduc acoperiri suplimentare și în cazul culturii de viță de vie pentru vin și struguri de masă, prin acordarea unei despăgubiri suplimentare în cazul daunelor provocate de grindină cu începere de la stadiul de vegetație BBCH 85 struguri în pârgă.

“Agricultura este o afacere tot mai riscantă în ultimii ani datorită schimbărilor climatice care generează riscuri impredictibile. Ne dorim să fim cât mai aproape de fermierii noștri și lucrăm constant să le oferim soluții viabile și noi avantaje pentru a-și proteja munca și culturile”, a declarat Horia-Adrian Lupu, Directorul General Agra Asigurări România.

Prezentă pe piața din România din anul 2016, Agra Asigurări oferă fermierilor mai multe produse de asigurare, printre care amintim polița Agrar Basis pentru cultura mare, Agrar Basis pentru Vița de vie și Struguri de masă, polița Sfeclă de Zahăr Universal, Index de Secetă și nu în ultimul rând, polița de asigurare pentru Sere și Solare.

Riscurile asigurate prin polița Agrar Basis sunt grindina, incendiul, înghețul, înghețul târziu de primăvară, furtuna/ploaia torențială sau pachetul de reînsămânțare care cuprinde următoarele riscuri: Crustă, Daune produse de particulele de nisip/ pământ antrenate de vântul puternic, Spălarea solului, Secetă pedologică în faza de răsărire și daunele produse de Dăunători specifici.

Despre toate acestea, dar și despre multe alte teme importante dezbatem în cadrul acestui eveniment, alături de fermieri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim si oportunitățile pe care le pot avea.

Astfel, vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar si dezvoltării fermierilor din Transilvania din acest an și puteți urmări LIVE transmisiunea galei de premiere și a discursurilor care vor avea loc la USAMV Cluj-Napoca.

Pria Gala Fermierilor din Transilvania reunește comunitatea agricolă transilvăneană într-o ceremonie extrem de prestigioasă transmisa în direct dintr-o locație cu semnificație deosebită pentru agricultură.

Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea, calitatea, seriozitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură.

Decernarea premiilor in cadrul Pria Gala Fermierilor din Transilvania este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura românească.

Parteneri  ai evenimentului sunt: Agra Asigurări, Fabrica de Consultanță, Agrosel și Mecanica Ceahlau. Evenimentul se desfășoară sub egida Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Dezbatem alături de fermieri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim si oportunitățile pe care le pot avea.

Punem fermierii in legătura cu finanțatorii , consultanții si supermarketurile, găsim soluțiile de colaborare!

Lectorii care au confirmat prezența pană acum sunt:

Adrian OROS Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Robert CHIOVEANU
Președinte, ANSVSA

Széll Levente, Director General, AGROSEL

Liciniu LUPU, Fondator, Fabrica de Consultanță

Ionuț MORARU, Director Național de Vânzari, Mecanica Ceahlau

Prof. dr. Cornel Cătoi  - Rector,  Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Roxana VIDICAN – Decan,  Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Felix ARION – Președinte Transilvania AgroCluster

Călin FĂRGACIU - M
embru Fondator al Cooperativei Someș Arieș

Printre temele foarte importante pe care le vom aborda enumerăm:

• Ce masuri concrete ia statul pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori si producători?
  • Cum putem beneficia de prevederile PAC 2021-2027? Ne concentram pe mediu si pe digitalizare?
  • Cum arata stadiul plății subvențiilor în acest moment?
  • Green deal și agricultura
  • Agricultura de precizie - folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă
  • Agricultura bio. Se poate dezvolta și mai mult?
  • Ce provocări si ce oportunități sunt pentru agricultura in aceasta perioada?
  • Importanța produselor românești în strategia retailerilor. Ce trebuie să știe partenerii locali ai rețelelor comerciale pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lungă durată și fructuoasă?
  • Codul de bune practici agricole
  • Cercetarea și importanța acesteia pentru dezvoltarea agriculturii în Romania

Mai multe detalii veți găsi pe www.priaevents.ro, iar pentru înregistrarea la eveniment in sala la USAMV Cluj-Napoca, completați, vă rugăm: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-gala-fermierilor-din-transilvania-la-usamv-cluj-napoca/

Pentru vizionare online, completati, vă rugăm: https://priaevents.ro/inregistrare-online-gala-fermierilor-din-transilvania-2021/ .