Arhivarea documentelor este un proces complex și complet reglementat, iar arhivarea electronică a documentelor constituie o opțiune eficientă în ceea ce privește arhivarea documentelor organizațiilor.

Pentru asigurarea la cele mai înalte standarde de calitate a arhivării documentelor puteți să încheiați un parteneriat cu firma de arhivare UtilDeco din Iași, prin intermediul platformei Depozitarhivare.ro. Puteți achiziționa de la unitatea protejată autorizată UtilDeco atât servicii de arhivare fizică, cât și servicii de arhivare digitală. În plus, prin parteneriatul cu UtilDeco veți beneficia de decontarea costurilor, conform Legii 193/2020, dacă aveți statutul de persoană juridică și dacă aveți peste 50 de angajați.

Serviciile de arhivare electronică UtilDeco oferă următoarele avantaje: reducerea volumului de documente în format fizic folosite de o instituție, eliminarea riscului de pierdere sau deteriorare fizică a documentelor si reducerea timpului necesar pentru a regăsi informatii și date stocate în cadrul documentelor arhivei.

Arhivarea electronică este reglementată prin Legea nr. 135/2007 privind Arhivarea documentelor în formă electronică. Activitatea de arhivare electronică include atât arhivarea documentelor produse direct în format electronic, cât și arhivarea documentelor digitizate (transferate de pe suport fizic pe suport digital).

Arhivarea electronică a documentelor include mai multe etape și activități: evaluarea arhivei fizice, scanarea și indexarea documentelor, stocarea imaginilor pe orice suport de memorie sau în centrul de date UtilDeco și gestiunea arhivei electronice prin intermediul sistemului performant de management al documentelor M-Files. La finalul prelucrării fondului arhivistic beneficiarul poate opta pentru modalitatea de acces la arhivă: documentele pot fi livrate pe CD-uri sau DVD-uri (care conțin imaginile/documentele scanate, precum si datele indexate pentru a facilita căutarea documentelor); găzduirea în centrul de date UtilDeco, cu posibilitatea de trimitere a documentelor necesare, la solicitarea beneficiarului, sau  găzduirea în centrul de date UtilDeco si gestionarea arhivei electronice, cu facilități de acces rapid si securizat, prin intermediul sistemului performant de management al documentelor M-Files. Pentru mai multe informații accesați platforma www.depozitarhivare.ro.

Date de contact:
https://depozitarhivare.ro/ ,