

În prezent, unul dintre cele mai profitabile domenii este reprezentat de investițiile în criptomonede, care se bazează pe digitalizarea lumii în care trăim și pe omniprezența echipamentelor informatice, tot mai performante și mai sofisticate. Dacă ești interesat de cum funcționează aceste tranzacții sau intenționezi să-ți faci propriul sistem de minat, îți prezentăm în continuare câteva detalii utile pentru înțelegerea fenomenului crypto.
Criptomonedele se realizează în cadrul unui proces care poartă numele de minerit (mining) și se bazează pe utilizarea procesoarelor de mare forță în dispozitive speciale, care sunt capabile să ruleze cu viteze amețitoare cantități uriașe de date.
Poți să investești în acest domeniu prin cumpărarea unei criptomonede care deja a fost lansată sau investind în lansarea unei noi criptomonede, operațiune care poartă numele de ICO (Initial Coin Offering). Astfel poți să efectuezi plăți sigure și anonimizate, iar monedele virtuale pe care le utilizezi sunt cuprinse în blockchains, registre unde urmărești transparent și în deplină siguranță tranzacțiile digitale.
Dacă vrei să devii miner de criptomonede trebuie să te informezi atent despre acest domeniu și să înțelegi mecanismele care stau la baza producerii de monede virtuale. Apoi ai nevoie de o sumă de bani pe care să fii dispus s-o investești în unități de procesare grafică (GPU - Graphics Processing Units), calculator echipat cu sistem performant de răcire, placă de bază cu număr maxim de sloturi destinate instalării de plăci video.
Ai nevoie de un procesor stabil, cu memorie RAM de peste 4 GB și se recomandă să utilizezi ca sistem de operare Microsoft Windows 10 Pro pe 64 de biți sau sisteme speciale pentru minare criptomonede. Conexiunea la internet trebuie să aibă un ping excelent, care să-ți asigure viteza necesară pentru minare.
Atunci când alegi un sistem de minat Helium este important să utilizezi ehipamente speciale, cu ajutorul cărora să mărești capacitatea de acoperire, de exemplu o antenă omnidirecţională de exterior pentru GSM/3G/LTE/WLAN şi în special pentru utilizarea cu amplificatoare GSM.
Foarte importante sunt și sistemele de cabluri coaxiale pentru sistemele de telecomunicații în 50 de ohmi cu benzi cuprinse între 50 MHz și 5 GHz. Cele mai bune articole din această gamă sunt diversele echipamente de comunicații LoRA / antene cabluri si conectori de 50 de ohmi pentru banda LoRA de 868 MHZ care sunt funcționale în banda liberă de 868 MHz, utilizată cu preponderență pentru minare criptomonede, în special pentru rețeaua de minare Helium.
Este vorba despre cabluri RF tip LMR-240 sau LMR-400, caracterizate de atenuări reduse și recomandate pentru trasee lungi de peste 20 de metri. Atenție la grosimea cablurilor și la flexibilitatea lor, pentru a realiza sisteme fiabile, cu posibilități maxime de interconectare, indiferent de tipurile de mufe, adaptoare și reducții utilizate (N, SMA, SMA RP, TNC, FME și multe altele).
În cazul în care ai nevoie să montezi minerul la o distanță mare de priză, poți utiliza un PoE extender pasiv care este eficient pentru intervalul de 12-24 V sau să apelezi la un switch POE la care să adaugi un coborâtor de tensiune așezat lângă miner.
Instalează sisteme de minat Helium respectând recomandările în alegerea pieselor și realizarea montajelor, ca să beneficiezi de funcționarea lui la cei mai buni parametri și să te bucuri de rezultatele investiției tale în acest domeniu de viitor, care utilizează la maximum avantajele oferite de interconectarea la rețele globale de date.
ethercom.ro
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.