COD GALBEN: 05-05-2025 ora 10 Intre 5 mai, ora 12 – 5 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 05-05-2025 ora 20 Intre 20:50 si 22:00 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Gorj, Județul Olt, Județul Dolj, Județul Vâlcea; COD PORTOCALIU: 05-05-2025 ora 20 Intre 20:10 si 21:30 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale ( 25...35 l/mp), frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului. in Județul Brăila;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Mierea este un produs siropos, dulce, creata de albine. Este incarcata de compusi sanatosi pentru organism si ofera foarte multe beneficii pentru sanatate.

Totusi, exista unele controverse legate de tipul de miere consumata – cruda sau obisnuita? Care este cea mai sanatoasa?

In timp ce unii oameni cred ca miere cruda de mana este mai sanatoasa, altii spun ca nu exista nicio diferenta fata de cea obisnuita.

Noi venim si va spunem ca exista foarte mari diferente dintre mierea de mana si mierea achizitionata de pe rafturile magazinelor.

Ce inseamna miere mana sau mierea cruda?

Mierea de mana sa mierea cruda este cel mai bine descrisa “asa cum se afla in stup”. Se face prin extragerea mierii din fagurii stupului, care se toarna pentru o panza sterila pentru a separa mierea de impuritati, precum ceara de albine sau albinele moarte.

De cealalta parte, productia de miere obisnuita implica inca cativa pasi inainte de imbuteliere – cum ar fi pasteurizarea si filtrarea.

Pasteurizarea este un proces care distruge drojdia gasita in miere prin aplicarea temperaturilor inalte. Acest lucru ajuta la prelungirea termenului de valabilitate si o face mai lichida.

De asemenea, filtrarea elimina in continuare impuritatile, cum ar fi resturi, bule de aer, astfel incat mierea sa ramana ca un lichid limpede pentru mai mult timp. Acest lucru este atragator din punct de vedere estetic pentru multi consumatori.

Unele branduri de miere sunt procesate suplimentar prin suprapunerea filtrarii. Acest proces o rafineaza in continuare, pentru a o face mai transparenta si mai fina, dar in acelasi timp poate elimina substantele nutritive benefice, cum ar fi polenul, enzimele si antioxidantii.

Mai mult decat atat, unii producatori pot adauga zahar sau indulcitori pentru a reduce costurile.

Ce beneficii are mierea cruda pentru sanatate

In primul rand, cea mai buna miere cruda este cea produsa local. Acest lucru inseamna ca polenul pe care il colecteaza albinele si il duc in stup provine de la plante locale. Deoarece multe alergii sezoniere sunt cauzate de aceleasi plante, consumul de miere care contine acel polen poate combate eventualele alergii. Desi nu s-au efectuat studii formale cu privire la efectele mierii asupra alergiilor, idea din spatele expunerii la alergeni pentru a desensibiliza pacientii la alergiile alimentare este una care castiga tot mai multa incredere.

In plus, un beneficiu major al mierii crude este ca este neprelucrata si este pura fata de mierea din marile lanturi comerciale. Cu cat mierea este mai pura, cu atat beneficiile sale medicinale sunt mai puternice, cum ar fi potentialele proprietati antiinflamatorii si antibacteriene.

Mierea de mana cruda vine in diferite arome, inclusiv flori salbatice traditionale, arome care sunt naturale, fara aditivi.

Pe langa proprietatile mierii asupra sanatatii, sustinerea producatorilor locali de miere ajuta si la popularea de albine. Intrucat acum albinele sunt pe cale de disparitie, este mai vital ca niciodata sa sprijiniti fermierii de albine care contribuie la cresterea si mentinerea albinelor sanatoase.

 

Smart Campaign Advertising S.R.L.

 

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.