Iata cateva schimbari pe care le poti face

Cu totii simtim nevoia unei schimbari la un moment dat atunci cand vine vorba despre amenajarea locuintei, pentru ca nevoia noastra de a trai in locuri si spatii frumoase nu cunoaste limite. O redecorare completa a locuintei este in general un proces complex ce necesita timp si investitii care uneori pot chiar depasi posibilitatile noastre personale de moment. Astfel, o solutie foarte buna este aceea de a face o mini-redecorare a incaperilor, lucru care va da un suflu nou intregii locuinte. Asa cum bine stim, baia este una dintre acele incaperi care si-a depasit de mult timp statutul de spatiu in care ne desfasuram rutina de ingrijire zilnica, devenind unul in care adesea ne gasim relaxarea in compania unui dus fierbinte si a unor miresme ce ne poarta intr-o lume magica.

Redecorarea baii nu este un proces atat de complicat precum este in cazul altor incaperi, insa trebuie tinut cont de faptul ca lucrurile se complica destul de mult daca vorbim despre o baie in care gresia si faianta nu se mai pot integra nicidecum intr-un nou decor. In acest caz, o redecorare completa este in mod cert cea mai inteleapta decizie care se poate lua in acest caz. Iata asadar cateva schimbari minore pe care le poti face in baie, pentru a da un suflu nou acestei incaperi.

Opteaza pentru un mobilier de baie minimalist

Mobilierul de baie este piesa centrala a acestei incaperi avand in vedere ca este produsul care reuseste sa indeplineasca simultan atat un rol estetic, cat si unul functional. Un set de mobilier de baie deosebit reprezinta o investitie cat se poate de inspirata atunci cand doresti sa dai un suflu complet nou baii tale. Daca iti doresti o baie moderna, recomandarea este aceea de a alege un mobilier cu un design minimalist (linii drepte, aspect simplu), care sa se integreze perfect in stilul de amenajare modern.

Apeleaza la decoratiuni

Daca ai o baie cu un spatiu generos, atunci decoratiunile pentru baie sunt in mod cert un mod inedit prin care poti schimba atmosfera din cadrul baii. La ora actuala se pot regasi numeroase decoratiuni special concepute pentru baie, insa este esential sa te asiguri ca nu supraincarci imaginea de ansamblu a baii cu acestea, pentru ca pot reduce semnificativ vizual intregul spatiu.

Renunta la lucrurile ce nu iti mai sunt de folos

Nu de putine ori, baia se transforma intr-o incapere in care depozitam tot soiul de produse, dincolo de cele pe care le utilizam in rutina zilnica de ingrijire. O baie moderna presupune utilizarea cat mai inteligenta a spatiului disponibil, fapt pentru care iti recomandam sa renunti la toate acele obiecte care nu isi au rostul in baie, astfel incat sa ai cat mai mult spatiu disponibil in baie.

Asigura-te ca baia dispune de suficienta lumina

Lumina este de asemenea un detaliu ce nu trebuie neglijat avand in vedere ca cu cat baia este mai luminoasa, cu atat spatiul vizual din cadrul acesteia se mareste. Daca nu poti obtine mai multa lumina naturala, asigura-te ca alegi niste corpuri de iluminat simple, care sa genereze o cantitate suficienta de lumina.