Sfaturi utile de la expertii Gazduire.ro

Internetul in toata complexitatea sa a devenit o parte importanta din viata de zi cu zi a omului modern avand in vedere ca dincolo de o comunicare eficienta, mediul online are in prezent un potential urias in ceea ce priveste comertul. Numarul din ce in ce mai mare de magazine ce se regasesc in sfera online certifica practic si mai mult potentialul pe care Internetul il are in prezent. Lansarea unui proiect online este la ora actuala un lucru mai simplu ca niciodata gratie existentei unor companii ce ne pun la dispozitie toate serviciile de care avem nevoie pentru a infiinta un start-up online. Chiar daca lucrurile sunt astazi mai simple ca oricand, pentru a pasi cu dreptul in online, este esential sa se tina totusi cont de cateva aspecte esentiale, in special atunci cand vine vorba despre alegerea numelui de domeniu.

Asa cum bine stim, numele de domeniu reprezinta de facto identitatea unei afaceri online, astfel ca daca exista “probleme” de la acest nivel, este destul de putin probabil ca lucrurile sa se indrepte in directia scontata. Astfel, am luat legatura cu expertii de la Gazduire.ro, o companie ce ofera o gama larga de servicii de inregistrare domenii si gazduire web adaptate nevoilor oricarui site web. Iata asadar cateva aspecte de avut in vedere in procesul de alegere al unui nume de domeniu.

Simplitatea si relevanta, o regula de aur a unui nume de domeniu bun.

In acceptiunea multor webmasteri, un nume de domeniu trebuie sa fie lung, astfel incat sa se poata diferentia cat mai bine de concurenta. In realitate insa, un nume de domeniu bun este cel pe care un utilizator il poate memora si scrie cu usurinta. Astfel, nu gresim absolut deloc daca spunem ca un nume de domeniu simplu si relevant reprezinta o regula de aur in procesul de selectie al unui nume de domeniu. Ideal ar fi sa optezi pentru un nume de domeniu care sa nu depaseasca 20 de caractere. Spre exemplu daca ai o clinica unde oferi servicii servicii de albire dentara, poti alege un nme de domenii care sa aiba legatura cu acest serviciu sau poti sa te focusezi pe branding, alegand un nume distinct.

Evita pe cat posibil cratimele si cifrele

Atat cifrele cat si cratimele pot crea confuzie in randul utilizatorilor si pot uneori chiar ajunge pe site-urile concurente, fapt pentru care este recomandat sa se evite pe cat posibil utilizarea acestora. Este adevarat ca cu ajutorul acestora este mai usor sa gasesti un nume de domeniu disponibil, insa o alegere nefericita iti poate afecta traficul organic mai mult decat iti poti imagina.

Alege o extensie potrivita

Desi nu putem vorbi despre extensii gresite, daca afacerea ta online isi desfasoara activitatea exclusiv pe teritoriul Romaniei, este recomandat sa optezi pentru o extensie precum este cea .ro sau cea .com, acestea fiind de departe cele mai comune. Daca in viitor iei in calcul externalizarea serviciilor, atunci o extensie internationala precum sunt: .biz, .com sau .net sunt alegeri cu care nu vei putea da gres. Daca iti desfasori activitatea intr-o alta tara, poti chiar opta pentru extensia de baza a tarii respective (spre exemplu, .uk pentru Marea Britanie sau sau .it pentru Italia).