Huawei România extinde oportunitățile profesionale oferite absolvenților de telecomunicații din România, oferind acestora burse și stagii de pregătire ca urmare a colaborării cu Universitatea Politehnică din București. Compania consolidează următoarele etape ale parteneriatului educațional cu UPB prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere pe 3 ani.

Huawei își propune să construiască un ecosistem stabil, prin care să susțină activitățile de inovare, cercetare și dezvoltare ale universității, oferind resurse TIC, oportunități de training și locuri de muncă.

„Pe lângă prezența sa pe piața locală, Huawei se implică activ în educarea tinerilor care urmează o carieră în domeniu, prin programe de instruire și stagii de pregătire, precum Seeds for the Future sau ICT Academy. Aceste programe îi ajută pe studenți să acumuleze cunoștințe de bază privind utilizarea noilor tehnologii și să obțină acces la inovații în domeniu. Prin parteneriatul cu Universitatea Politehnică București, ducem angajamentul nostru mai departe și susținem tinerele generații în procesul lor de evoluție ”, spune George Zhang, CEO Huawei România.

Stagii de pregătire

Prin acest parteneriat, Huawei își va intensifica investițiile și eforturile în domeniul educației din România. Această colaborare se va concretiza în oferirea de oportunități profesionale, de formare și stagii de pregătire, precum și acordarea de burse de inovare studenților eminenți, pentru a aduce noi talente în domeniul telecomunicațiilor și IT în următorii 3 ani.

Mai mult, Huawei va sponsoriza UPB cu dispozitive performante, va oferi profesorilor universitari cele mai noi studii de tehnologie și rapoarte de analiză, precum și consiliere în carieră pentru studenții care urmează programe de licență.

„Suntem într-un moment în care tehnologia poate rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă omenirea. Prin colaborarea cu Huawei putem oferi studenților și absolvenților resurse tehnice performante care le vor modela cunoștințele și le vor da posibilitatea de a explora limitele a ceea ce este posibil. Mulțumim Huawei România pentru încurajarea generațiilor tinere să devină viitori profesioniști în domeniu! Tinerele talente duc inovația mai departe și vor putea lua parte, astfel, la transformarea globală”, a spus Prof.dr.ing. Tudor Prisecaru, Președintele Senatului UPB.

Crește numărul de specialiști IT

Anual, facultățile din cadrul Universității Politehnica București numără în jur de 3500 de absolvenți care se inserează apoi pe piața muncii.

Deși începând din 2019 s-a înregistrat o creștere pe piața românească în ceea ce privește procentajul specialiștilor în domeniul TIC, conform raportului DESI 2020, aceștia reprezintă o proporție mult mai mică din forța de muncă decât în UE în ansamblu (2,2% față de o medie a UE de 3,9). În schimb, țara noastră are rezultate bune în ceea ce privește absolvenții de TIC, situându-se pe locul 5 în rândul statelor membre, cu 5,6% dintre toți absolvenții de facultate provenind din acest domeniu.

Semnarea acestui Memorandum va sprijini evoluția generațiilor tinere, esențială pentru dezvoltarea României și crearea unui mediu economic productiv în contextul digitalizării accelerate la nivel global.

anca.gusa@puterea.ro