

Cu atat de multe optiuni diferite pe piata, poate fi dificil sa te decizi ce acoperis este cel mai potrivit pentru casa ta.
De la cuprul clasic, pana la otel inovator, fiecare tip de material, inclusiv tabla faltuita, are propriile sale avantaje unice.
Tabla faltuita si alte tipuri de materiale pentru acoperisuri metalice
Termenul de acoperis metalic nu descrie un produs specific, ci mai degraba o intreaga gama de posibilitati. Termenul in sine nu specifica nici daca este vorba despre acoperis din otel, din tabla faltuita, din aluminiu, zinc sau cupru. Deoarece acoperisurile metalice au o reputatie foarte buna, fiind recunoscute pentru rezistenta si versatilitatea lor, este important sa afli detalii despre fiecare material in parte.
Cu siguranta, atunci cand auzim acoperis metalic, cei mai multi dintre noi se gandesc la un acoperis din otel, insa corect este sa includem o varietate mult mai mare de materiale. In functie de locatia si clima in care este situata casa ta, este vital sa alegi materialul potrivit pentru ca rezultatul final sa fie unul de calitate. In timp ce un acoperis de aluminiu este o optiune recomandata datorita rezistentei la rugina in zonele cu aer sarat, totusi nu este cea mai buna alegere pentru zonele muntoase, deoarece factorul durabilitate poate fi mult mai mic decat la tabla faltuita, de exemplu. Si restul materialelor, otel, cupru si zinc prezinta la randul lor avantaje si dezavantaje.
Acoperisuri din cupru
Este considerat bunicul acoperisurilor metalice, cuprul fiind folosit de secole in intreaga lume. Cuprul este un metal extrem de durabil, fiind comparabil cu tabla faltuita, care, in mediile ideale poate dura peste 200 de ani. Acoperisurile din cupru sunt 100% reciclabile, ceea ce le recomanda ca fiind foarte prietenoase cu mediul.
Cuprul este un material foarte moale, din acest motiv se lucreaza foarte usor. Cu toate acestea, metodele moderne de montare recomanda substraturi si izolatii adecvate, care vor reduce la minim zgomotul cauzat de ploaie sau grindina. Din acest motiv cuprul nu este recomandat pentru zonele muntoase ori predispuse la grindina. Cuprul este un material destul de scump, tabla faltuita fiind mult mai accesibila din acest punct de vedere, si de multe ori poate fi mai mult decat ai nevoie pentru un acoperis de calitate. In plus, cuprul, este sensibil la caldura, avand tendinta de a se dilata si a se contracta atunci cand sutn fluctuatii de temperatura.
Acoperisuri din tabla faltuita
Vorbim despre un metal uimitor, capabil sa-si foloseasca patina pentru a vindeca zgarieturile aparute in timp, si care prezinta o rezistenta de aproape 200 de ani. Proprietatile naturale pe care le prezinta un acoperis din tabla faltuita, recomanda acest material chiar si pentru proiecte industriale sau comerciale, datorita capacitatii sale de fi usor montat in diverse forme. Chiar daca luciul specific prezentat de un acoperis din tabla faltuita poate fi deranjant, acesta poate fi matuit si curatat intr-o anumita masura. Zincul are un punct de topire mai scazut decat alte metale pentru acoperis. Acest punct de topire mai mic, inseamna ca prelucrarea zincului necesita pana la un sfert din energia necesara procesarii otelului sau cuprului. Zincul este 100% reciclabil, fiind din acest motiv un material extrem de verde, in comparatie cu otelul sau cuprul.
Acoperisuri din aluminiu
Sunt in general recomandate pentru montarea in zone de coasta, deoarece prezinta o rezistenta ridicata la coroziunea sarii in comparatie cu alte tipuri de materiale metalice. Aluminiul, spre deosebire de tabla faltuita, este un materiaa extrem de activ, care reactioneaza aproape instantaneu la conditiile atmosferice. Aluminiul nu este recomandat pentru zonele cu vant puternic, grindina sau fenomene meteorologice extreme.
Mai multe informatii despre materialele disponibile pentru realizarea de acoperisuri de calitate, poti gasi pe www.acopero.ro.
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.