COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

 

Enterococii sunt bacterii care provoacă printre cele mai multe cazuri de infecții intraspitalicești și constituie una din principalele cauze ale infecțiilor tractului urinar. Deoarece, în ultimii ani, enterococii au devenit tot mai rezistenți la multe antibiotice, compania Romvac a dezvoltat soluția orală revoluționară, cu imunoglobuline Y care acționează specific împotriva patogenului Enterococcus faecalis, una dintre cele mai comune specii din această clasă de bacterii.

 

Enterococii – bacterii extrem de rezistente în mediile acide, calde și sărate

Enterococii sunt un tip de bacterii care trăiesc, de regulă, în tractusul gastrointestinal, dar au fost identificate inclusiv la nivelul pielii, în gură și în vagin, putând supraviețui fără probleme în medii acide, calde sau sărate.

Considerați, inițial, drept agenți cu grad scăzut de patogenitate, enterococii s-au dovedit a fi una dintre principale cauze ale infecțiilor nosocomiale și a treia cea mai frecventă cauză de bacteriemie, deoarece poate pătrunde în sânge.

 Enterococcus faecalis, una dintre cele mai comune specii ale acestei familii de bacterii, trăiește inofensiv în intestine, însă dacă se răspândește în alte părți ale corpului, poate provoca o infecție mai gravă. Infectarea se poate produce la nivelul unei răni, în timpul intervențiilor chirurgicale.

 

 

 

Igiena precară și răspândirea infecției

Infecțiile cu E. faecalis se răspândesc de la persoană la persoană din cauza igienei precare. Aceste bacterii se găsesc în fecale, iar oamenii pot transmite infecția dacă nu se spală pe mâini, permițând bacteriilor să pătrundă în alimente sau să ajungă pe suprafețe și obiecte, de unde pot trece la alte persoane.

În spitale, bacteria se poate răspândi atât prin intermediul personalului medical din cauza igienei precare a mâinilor, cât și din cauza contactului cu suprafețele și dispozitivele medicale curățate necorespunzător. În aceste condiții, pacienții supuși intervențiilor chirurgicale, cei cu transplant de organe, cancer și dializă renală prezintă risc crescut de a dezvolta infecții.

Printre formele grave ale infecției sunt bacteriemia, când agentul patogen pătrunde în sânge, endocardita, meningita, parodontita, infecții ale tractusului urinar și ale rănilor.

 

 

 

Ineficiența antibioticelor vs. Terapia adjuvantă cu imunoglobuline Y specifice anti Enterococcus faecalis

De regulă, bacteria E. faecalis nu cauzează probleme persoanelor sănătoase, însă îi afectează pe cei imunocompromiși, problema cea mai gravă fiind că tot mai multe antibiotice nu mai pot acționa împotriva infecțiilor cauzate de acest patogen, motiv pentru care infecțiile rezistente la antibiotice sunt foarte greu de tratat.

Infectarea cu E. faecalis se poate evita prin eliminarea situațiilor de risc, cât și prin administrarea de terapii adjuvante cu acțiune profilactică.

 

”Compania Romvac a dezvoltat imunoglobuline Y aviare extrase din gălbenuș de Ou Hiperimun împotriva infecției cu E. faecalis. Aceste imunoglobuline Y sunt, de fapt, anticorpi administrați ca adjuvante terapeutice, atât preventiv, cât și curativ. Astfel, se recomandă ca soluția orală Imunoinstant anti-Enterococcus faecalis să fie administrată persoanelor imunocompromise și/sau care urmează să fie supuse spitalizării sau unei intervenții chirurgicale, cât și după finalizarea perioadei de spitalizare. De asemenea, anticorpii IgY specifici se administrează și ca adjuvante în terapia curativă împotriva infecției cu patogenul E. faecalis.”, declară Dr. Viorica Chiurciu, director general al Romvac Company S.A..

Imunoinstant anti-Enterococcus faecalis este un produs obţinut din gălbenuşul ouălor recoltate de la găini imunizate cu antigenul Enterococcus faecalis.

 

Protocoalele terapeutice Imunoinstant – revoluționare pentru medicină

Romvac este singura companie medicală din România şi printre extrem de puţinele din lume, care produce imunoglobulinele Y specifice în terapiile antimicrobiene, antivirale și antifungice. IgY sunt anticorpi de găină obţinuţi prin vaccinarea păsărilor cu un cumul de antigene, astfel încât acestea să producă imunoglobuline specifice împotriva a diferite bacterii, virusuri şi fungi. Aceste imunoglobuline Y au rol în susținerea imunității pasive a organismului și acționează curativ și preventiv, ca adjuvante împotriva patogenilor pentru care au fost produse.

 

 

 

Contact

Romvac Company S.A.

Cătălina Staicu

Șef Serviciu Marketing

0724 125 934

romvac@romvac.ro

https://imunoinstant.romvac.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.