Infiltrarea apei și umezeala sunt probleme frecvente cu care se confruntă majoritatea proprietarilor de case. Calitatea slabă a construcției și lipsa unor măsuri adecvate de impermeabilizare sunt principalele motive care stau la baza acestor probleme. În timp, efectele imediate precum, umflarea pereților, umezeala și decojirea vopselei, pot apărea şi provoca daune grave proprietății dacă nu sunt remediate la momentul potrivit.

Executată în momentul construcției, hidroizolația poate proteja casa pentru o viață. Efectele acumulării de umiditate asupra unei proprietăți valoroase pot fi devastatoare. De asemenea, există case frumoase care se sfărâmă, își pierd strălucirea și par a fi ponosite într-un timp scurt - totul pentru că proprietarii nu au reușit să facă o hidroizolatie corectă.

Adesea, oamenii consideră că investițiile în impermeabilizarea caselor nu sunt obligatorii. Specialiştii în construcţii nu sunt însă de aceeaşi părere -  ei susţin că procesul de hidroizolaţie este obligatoriu necesar. Pentru o hidroizolare completă sunt necesari 4 paşi şi anume:

Pasul 1 - Hidroizolarea la momentul construcției

Hidroizolarea se face cel mai bine în momentul construcției. La acest pas, se va folosi compusul hidroizolant lichid de înaltă calitate cu ciment și nisip ce poate fi aplicat pentru toate zidăriile și lucrările de ciment, stâlpi și fundații, plăci de acoperiș, subsoluri. Acesta este primul și cel mai important pas de impermeabilizare a casei din exterior.

Pasul 2 - Hidroizolarea terasei

O hidroizolatie terasa sau acoperiş necesită mare atenție, deoarece chiar și o fisură minoră se poate agrava în timp și poate cauza scurgeri de apă și umezeală în interior. Scurgerile din zonele acoperișului apar la multe case care nu sunt hidroizolate în momentul etapei de construcție.

Pasul 3 - Hidroizolarea tencuielii vechi și deteriorate

Condițiile meteo extreme și ploaia pot lăsa zidurile în stare proastă. Adesea, tencuiala veche și deteriorată determină scurgerea apei, ducând la umezeală. Acest lucru necesită atenție imediată, deoarece poate fi grav pentru proprietate.

Un sistem acrilic puternic cu două componente poate fi o soluție eficientă de impermeabilizare în această situaţie. Un alt mortar modificat cu polimer poate fi utilizat pentru impermeabilizarea tuturor tipurilor de reparații de beton și tencuieli cu o garanție îndelungată. Folosirea agentului de lipire sau a aditivului adecvat și a tehnicii de impermeabilizare potrivite este cheia succesului.

Pasul 4 - Hidroizolarea pereților înainte de revopsire

Un expert poate stabili gradul de umezeală - ușoară, moderată sau severă. Pe baza acestora, vor fi identificate produsele și tehnicile potrivite. De exemplu, umezeala ușoară necesită curățarea temeinică a suprafeței cu perie de sârmă și apă pentru a ajunge la tencuială. Deoarece acumularea de umiditate este mai mică, necesită doar 2 straturi de chit impermeabil și o acoperire de înaltă calitate din siliciu și aditiv pentru emulsie.

Pe de altă parte, suprafețele cu umiditate moderată sau severă necesită îngrijire specială. Ele trebuie să fie supuse la 3 straturi de produs pe bază de ciment modificat cu polimeri, 2 straturi de acoperire hidroizolantă și 2 straturi de aditiv puternic. Acestora ar trebui să li se acorde un timp adecvat de odihnă înainte de a aplica stratul de culoare preferat.

Concluzie

Indiferent dacă se construieşte o casă nouă sau se reamenajează vechea casă, urmarea acestor 4 pași pentru impermeabilizarea eficientă a acesteia va ajuta nu numai la menținerea esteticii, îmbunătățirea valorii sale de revânzare, ci şi la sănătatea şi confortul proprietarilor.

Digital Metrics SRL