

COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 19-05-2025 ora 16 Intre 16:55 si 18:00 se va semnala Grindină de mici și posibil medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice in Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman; COD PORTOCALIU: 19-05-2025 ora 16 Intre 16:50 si 17:50 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale care vor acumula 30...35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Caraş-Severin;
Infecția cu virusul varicelo-zosterian determină varicela, care poate fi severă la persoanele imunocompromise, sugari și adulți. Reactivarea virusului duce la replicarea acestuia, care provoacă zona zoster, inflamația și moartea celulară, proces ce poate cauza dureri serioase și persistente, dar și alte complicații printre care mielita, paralizia nervilor cranieni, meningita, accidente vascular-cerebrale, retinita și infecții gastroenterologice, cum ar fi ulcere, pancreatită și hepatită.
Deoarece tratamentul infecției cu virus varicelo-zosterian nu este unul curativ, ci preponderent adjuvant prin ameliorarea simptomatologiei și reducerea disconfortului resimțit de pacienți, compania Romvac a realizat soluția orală Imunoinstant anti-Virusul varicelo-zosterian, un produs obţinut din gălbenuşul ouălor recoltate de la găini imunizate cu antigenul tulpina Oka vie, atenuată, a Virusului varicelo-zosterian.
Varicela: infecția primară cu virusul varicelo-zosterian
Parte a familiei Herpesvirusurilor, virusul varicelo-zosterian este un ADN–virus care, în fază inițială, produce varicela, o boală infecțioasă acută, extrem de contagioasă, cu erupții veziculare pe întreaga suprafață a corpului, febră, dureri de cap și musculare și secreții nazale. Victimele bolii sunt mai ales copii, însă și adulții care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinați.
Infecția primară este urmată de latență la nivelul ganglionilor nervoşi, stare care se poate menține pentru tot restul vieții. În această perioadă, nu apar semnele clinice ale bolii și nici leziuni neuronale evidente.
Zona Zoster – boală virală extrem de contagioasă
Deși virusul poate rămâne în stare latentă toată viața, există cazuri în care acesta se poate reactiva, pe fondul stresului, al imunității scăzute, cauzând leziuni de tip Herpes zoster, precum benzi eruptive cutanate, cu pustule și dureri intense, ce se pot localiza în diferite zonele ale corpului.
Zona Zoster este o boală foarte contagioasă și periculoasă pentru anumite categorii de vârstă, motiv pentru care se recomandă carantinarea persoanelor infectate, până când veziculele fac crustă.
S-a raportat că 5 din 1000 de persoane sunt afectate anual de această infecție.
Persoanele care prezintă cel mai mare risc de infectare sunt pacienții imunocompromiși, nou-născuții și femeile gravide. Principalii factori care favorizează apariția bolii sunt imunitatea scăzută, vârsta, expunerea la stres prelungit, oboseala accentuată, bolile cronice și cancerul.
Imunoinstant anti-Virusul Varicelo-Zosterian: produsul cercetării românești
La ora actuală, nu există un tratament împotriva infecției cu virus varicelo-zosterian, acționându-se numai pentru ameliorarea simptomatologiei.
”Fiind implicați de mai mulți ani în descoperirea unor soluții alternative de terapie împotriva infecțiilor cu agenți patogeni periculoși, compania Romvac produce pentru terapia specifică adjuvantă a infecțiilor cu virusul varicelo-zosterian, soluția buvabilă denumită Imunoinstant anti-Virusul varicelo-zosterian, obţinută din gălbenuşul ouălor recoltate de la găini imunizate cu antigenul tulpina Oka vie, atenuată, a virusului varicelo-zosterian.”, susține Dr. Viorica Chiurciu, director general al Romvac Company S.A..
Beneficiul terapeutic al acestei soluții este constituit de imunoglobulinele IgY extrase din Oul Hiperimun obținut de Romvac și care au capacitatea de a acționa țintit asupra virusului varicelo-zosterian și fără a avea vreun efect secundar asupra organismului. Terapia cu IgY specific prezintă un dulbu avantaj, deoarece imunoglobulinele au atât acțiune curativă, ajutând atât la recuperarea pacientului cu simptomatologie specifică, cât și la prevenirea reactivării virusului.
”Deoarece infecția aceasta se declanșează pe organismele imunosupresate, terapia cu Imunoinstant anti-Virusul varicelo-zosterian va fi administrată în același timp cu cea de susținere a imunității. Romvac produce, în acest sens, soluția Imunoinstant Multiplu și pulberea liofilizată Imunoinstant G cu IgY polivalent care, datorită celor 18 anticorpi conținuți și a celorlalte principii imunologic active din Oul Hiperimun, asigură imunitatea pasivă a organismului.”, completează Dr. Viorica Chiurciu.
Pentru cazurile de suprainfectare a pielii care apar ca urmare a îngrijirii improprii a zonelor cu vezicule, specialiștii de la Romvac au realizat formulele de spray-uri și geluri cu imunoglobuline Y care acționează ca adjuvante împotriva unora dintre cei mai răspândiți patogeni bacterieni, virali și fungici.
Imunoglobulinele Y Imunoinstant – adjuvante revoluționare în terapii antivirale
În 2014, Compania Romvac a lansat gama de produse de uz uman, cu imunoglobuline Y specifice din Oul Hiperimun, dezvoltând de atunci, o serie de produse inovatoare și unice în România, adjuvante de excepție în terapiile împotriva infecțiilor bacteriene, virale și fungice.
Printre cele mai mari beneficii ale acestora, se numără specificitatea asupra microorganismelor patogene și lipsa efectelor secundare. Produsele se pot administra tuturor categoriilor de vârstă, mai puțin copiilor sub 6 luni. Produsele nu sunt destinate persoanelor cu alergie la ou în general.
Contact
Romvac Company S.A.
Cătălina Staicu
Șef Serviciu Marketing
0724 125 934
https://imunoinstant.romvac.ro
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.