Reciclarea a început să fie implementată activ după cel de-al doilea război mondial. Acesta constă în tratarea deșeurilor astfel încât să se reintroducă materialele deja utilizate în fabricarea unui alt produs. Poate fi vorba despre sticlă, aluminiu, oțel sau chiar plastic.

Acronimele, pe produse sau ambalaje, permit consumatorilor să știe dacă un produs ar trebui pus în cosuri colectare selectiva sau pubelele nemarcate. În plus, logo-urile sunt inscripționate pe ambalaje și pe recipientele din sticlă și plastic. Sunt folosite pentru a indică dacă sunt sau nu reciclabile.

Cu toții vorbim despre importanța colectării separate a deșeurilor în coșuri pentru colectare selectivă și despre cât de important este să aruncăm gunoiul în recipiente speciale și nu la întamplare. Atenția la astfel de detalii reprezintă o grijă și un respect pentru sănătatea mediului în care trăim.

Zi de zi, prin simplele obiceiuri ale traiului uzual, producem cantități semnificiative de deșeuri. Pentru a încerca să reducem impactul asupra mediului înconjurător, gunoiul pe care îl generăm zilnic trebuie depozitat în spatii corect amenajate pentru colectare și reciclare și astfel, să ajutăm la reducerea poluării globale.

Alegerea coșului de gunoi este determinată, în primul rând, de spațiul în care va folosit, cantitatea de deșeuri produsă și tipul de deșeuri. Coșurile de gunoi variază de la oțel inoxidabil strălucitor, la plastic robust, încastrat sau nu, de la coșuri cu pedală, la buton și chiar senzor, de la coșuri simple, la cosuri pentru colectare selectivă, de la coșuri pentru locuința proprie, până la coșuri stradale sau pubele și containere pentru companii mari și fabrici.

Coșurile de gunoi sunt accesorii care nu trebuie să lipsească din niciun tip de spațiu, iar cu ajutorul lor curățenia este păstrata cu sfințenie, pentru a evita îmbolnăvirile frecvente și răspândirea microbilor.  Un pas important în acest proces este colectarea atentă a deșeurilor și depozitarea lor în spații special amenajate folosind coșuri și europubele profesionale.

Este important să începem separarea gunoiului direct din casele noastre, astfel încât să eliminăm riscul ca reciclarea să nu fie posibil de realizat de către companiile specializate.

În cadrul clădirilor de birouri, a depozitelor, spațiilor industrial și afacerilor mari, este necesar să se achiziționezi coșuri și pubele diferite, pentru tipuri de materiale variate, deoarece astfel de spații produc o cantitate foarte mare de deșeuri, spre deosebire de cele casnice. Pubelele și coșurile pot fi pentru colectarea de hârtie și cutii de carton, pentru materiale plastice si din sticla sau pentru deșeuri menjere.

Prin urmare, înainte de a alege diferitele modele de coșuri de gunoi, trebuie să ne gândim ce fel de deșeuri sunt produse în spațiul folosit și cantitatea lor. De exemplu, dacă știți că nu se folosește sticlă, ați putea să vă gândiți să nu puneți un coș de sticlă și să alegeți reciclarea platicului, a hârtiei și a deșeurilor menajere. De exemplu, în general, la birou, trebuie să existe cel puțin un coș pentru deșeuri și unul pentru hârtie.

Pentru o protecție mai atentă și o igienă ideală, mai ale în locurile aglomerate, în centre medicale, clinici sau saloane de înfrumusețare, poți opta și pentru un coș de gunoi pentru colectarea deșeurilor COVID, măști și mănuși.

www.sanito.ro