COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

 

Din ce în ce mai mulți oameni se hotărăsc să părăsească aglomerația din marile orașe în favoarea liniștii de la sat și, astfel, afacerile în agricultură au devenit din ce în ce mai răspândite. Dacă ai un teren pe care îl poți transforma într-o cultură profitabilă, vezi care sunt cele mai avantajoase idei de afaceri agricole pe care le poți începe și tu.

1.Lavanda

Lavanda are un mare succes în România, întrucât planta a devenit din ce în ce mai căutată odată cu creșterea numărului de agricultori care o cultivă. Ea este folosită în general pentru producerea uleiurilor esențiale sau a săculeților parfumați, dar poate fi utilizată cu succes și drept plantă ornamentală sau pentru producerea siropului.

 

Lavanda a devenit populară datorită accesibilității, butașii fiind disponibili la un preț mai mult decât avantajos. De asemenea, planta este foarte tolerantă și ușor de cultivat. Lavanda poate rezista înghețului până la temperaturi foarte scăzute și poate face față unor maxime de până la 40 de grade Celsius. Așadar, ea este ideală chiar și pentru agricultorii fără prea multă experiență.

2.Murele

Murele au numeroase beneficii pentru sănătate și un gust cu adevărat delicios, așa că acestea au ajuns rapid să fie la mare căutare. În plus, poți obține o plantație profitabilă chiar și dacă dispui de o suprafață mai redusă pentru cultivare.

 

Totuși, după cules, pentru a le păstra cât mai mult timp într-o stare bună, acestea vor trebui depozitate în caserole, în camere frigorifice special amenajate. În cazul în care nu ai posibilitatea de a le depozita pentru o perioadă mai lungă de timp și nu le poți comercializa rapid, industria dulcețurilor și a siropurilor reprezintă, de asemenea, un domeniu în floare.

3.Roșiile

Roșiile sunt, probabil, cele mai populare legume din România, așa că o astfel de plantație s-ar putea transforma rapid într-o afacere agricolă extrem de profitabilă. Deoarece consumul de roșii este atât de răspândit în țara noastră, modurile în care planta poate fi cultivată nu mai sunt de multă vreme o necunoscută.

 

Chiar dacă vei fi complet pregătit cu informații despre cum să plantezi și să îngrijești roșiile, vei avea în continuare nevoie de anumite condiții pentru o recoltă bogată. Pentru a putea crește în siguranță de-a lungul întregului an, va trebui să amenajezi solarii și sisteme complexe de irigații.

4.Cireșele

În fiecare vară, cireșele sunt la mare căutare și se pot vinde cu cele mai bune prețuri, întrucât vor exista întotdeauna cumpărători. O astfel de afacere are nevoie de mai multe resurse și implică o perioadă mai lungă de timp până va deveni profitabilă.

 

În primul rând, va trebui să plantezi pomii pe o suprafață mai întinsă, pentru a obține o recoltă bogată. Apoi, în aproximativ trei ani, aceștia vor atinge maturitatea și vor putea produce o cantitate de fructe potrivită pentru o afacere. Alte costuri asociate vor fi cele ale întreținerii pomilor, ale culegerii fructelor și ale depozitării dar, în cele din urmă, profitul va fi unul semnificativ.

5.Cartofii mov

Deși pare o idee inedită, cartofii mov au devenit treptat din ce în ce mai căutați, așa că aceștia reprezintă o idee grozavă de afacere. Un principal avantaj este acela că acest tip de cartofi poate fi plantat chiar și pe o suprafață mai mică pentru a obține o cultură profitabilă. Deși prețul inițial al semințelor este mai ridicat, cartofii mov pot fi comercializați ușor în schimbul unor sume foarte bune.

 

Pentru a începe o afacere de succes în agricultură, ai nevoie doar de un teren și de fonduri pentru investiția de bază. În funcție de plantele pe care alegi să le cultivi, valoarea investiției diferă. Dacă banii reprezintă un obstacol în calea afacerii tale, ia în considerare soluția unui credit. Poți obține credite agricole în România de la Mikro Kapital.

 

 

 

mikrokapital.ro

 

 

 

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.