Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

 

 

Cu mai bine de 100 de ani in urma au fost inventate primele lentile de contact, iar actualmente progresul stiintific ne permite sa ne bucuram de o alternativa absolut sigura la ochelari. Acest lucru are o insemnatate considerabila pentru purtatorii de ochelari, astfel incat ofera o flexibilitate mai mare in actiunile cotidiene. Pe langa scopul terapeutic sau cel optic, lentile de contact vizeaza si scopul estetic si anume pentru schimbarea culorii irisului. Acest tip de lentile, este denumit lentile de contact colorate.

Lentile de contact colorate: avantaje și dezavantaje

 

Cu mai bine de 100 de ani in urma au fost inventate primele lentile de contact, iar actualmente progresul stiintific ne permite sa ne bucuram de o alternativa absolut sigura la ochelari. Acest lucru are o insemnatate considerabila pentru purtatorii de ochelari, astfel incat ofera o flexibilitate mai mare in actiunile cotidiene. Pe langa scopul terapeutic sau cel optic, lentile de contact vizeaza si scopul estetic si anume pentru schimbarea culorii irisului. Acest tip de lentile, este denumit lentile de contact colorate.

Pentru cei care poarta ochelari timp de mai multi ni, principalul « impediment » pentru trecerea la lentile de contact ar putea fi procesul de aplicare si scoatere a lentilelor de contact. Insa, nu e deloc complicat. Daca va-ti interesat vriodata cum se pun lentilele de contact, ati observa ca sunt cativa pasi simpli, usor de urmat. Desigur, la inceput ar putea fi un pic de disconfort, insa treptat se capata experienta si acest procedeu devine o simpla rutina.

Sa revenim la subiectul acestui articol, si anume la lentile de contact colorate. Ele se impart in mai multe tipuri in functie de mai multi factori, precum : numarul de purtari, efectul dorit, intensitatea culorii, preferintele sau nevoile purtatorului, cu dioptrii sau fara.

Astfel, putem alege dintre :

  1. Lentile de contact colorate pentru ocazii speciale – sunt destinate spectacolelor de teatru sau pentru cei mai indrazneti care vor sa experimenteze cu un astfel de look, mai neobisnuit, de Halloween.
  2. Lentile colorate colorate de unica folosinta – cum sugereaza si denumirea, acest tip de lentile este folosit pentru purtarea timp de 12-24 de ore, dupa care este aruncat.
  3. Lentile de contact colorate cu efect natural – scot in evidenta culoarea naturala a ochilor prin nuantarea lor.
  4. Lentile de contact colorate cu dioptrii – au efect dublu, pe langa schimbarea irisului, corecteaza si defectele de vedere.
  5. Lentile de contact colorate cu purtarea cotidiana – acest tip de lentile de poate purta in fiecare zi timp de 12 ore, pe o perioada de 30 de zile sau 90 de zile.
  6. Lentile de contact colorate estetice (fara dioptrii) - au scop pur estetic si nu corecteaza vreun defect de vedere. Culorile lentilelor variaza de la nuante naturale pana la modele surprinzatoare.
  7. Lentile de contact colorate opace – acest tip de lentile schimba complet culoarea naturala a irisului si ofera purtatorului o schimbare radicala de look.

Pentru a intelege daca vi se potrivesc lentile de contact colorate, vom trece in revista cateva avantaje si dezavantaje ale purtarii lor.

Avantaje :

  1. Mascarea unor defecte oculare sau cicatrice posttraumatice.
  2. Posibilitatea de a experimenta cu culoarea irisului.
  3. Schimbarea look-ului si corectarea vederii in acelasi timp.
  4. Personalizarea si evidentierea identitatii si unicitatii.

 

Dezavantaje :

  1. Manifestarea simptomelor ochiului uscat.
  2. Risc de infectie, in cazul in care nu sunt urmate recomandarile de purtare a lentilelor de contact.
  3. In unele cazuri, ofera un aspect artificial, astfel se pierde naturaletea.
  4. Necesita o perioada de acomodare pentru a le putea aplica corect.

 

Alegerea depinde de fiecare om in parte. Cert este faptul, ca in secolul XXI putem profita de inovatii care ne ajuta sa experimentam, sa ne evidentiem si sa ne individualizam.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.