COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 4, 5 august se va semnala disconfort termic ridicat COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:50 si 20:15 se va semnala local - averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:45 si 19:30 se va semnala vijelie, frecvente descărcări electrice, izolat grindină, averse torențiale ce vor cumula 25...30 l/mp in Județul Constanta; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:40 si 19:40 se va semnala local - averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD ROSU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:35 si 19:10 se va semnala vijelie cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp in Județul Bacău, Județul Neamţ; COD ROSU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:30 si 19:10 se va semnala vijelie cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp. in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:25 si 19:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:10 si 19:10 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Iaşi;

Achiziția accelerează strategia PMI de a construi un portofoliu de produse „dincolo de nicotină” și extinde capacitățile de dezvoltare a unei linii de produse pentru terapie prin inhalare

Philip Morris International a anunțat că a ajuns la un acord cu consiliul de administrație al Vectura Group (Vectura) cu privire la condițiile ofertei în numerar recomandate pentru achiziționarea Vectura: o sumă totală în valoare de 852 milioane GBP[1] (aproximativ 1,2 miliarde USD)[2]. În conformitate cu termenii achiziției, acționarii Vectura vor primi 150 pence pe acțiune, o primă de 46% adăugată la prețul de închidere ex-dividend pe acțiune Vectura de 103 pence la 25 mai 2021.[3]

Strategia PMI de a construi un portofoliu de produse „dincolo de nicotină” („beyond nicotine”), anunțată în februarie, exprimă o ambiție clară de a valorifica expertiza noastră în dezvoltarea de produse administrate prin inhalare și aerosolizare în domenii adiacente – inclusiv în administrarea medicamentelor pentru afecțiuni respiratorii și în îngrijirea personală – cu scopul de a ajunge la venituri nete de cel puțin 1 miliard USD până în 2025”, a declarat Jacek Olczak, CEO.

Achiziția Vectura, care vine după recent anunțatul acord de achiziționare a Fertin Pharma, ne ajută să facem pași importanți înainte prin dezvoltarea de produse inovatoare administrate prin inhalare sau pe cale orală, pentru a obține creștere și rentabilitate pe termen lung.”

Piața produselor terapeutice administrate prin inhalare este mare și crește repede și are un potențial semnificativ de extindere în noi domenii de aplicare. PMI și-a luat angajamentul de a susține știința și are resursele financiare necesare pentru a încuraja echipa calificată a Vectura să pună în practică o viziune ambițioasă pe termen lung. Împreună, PMI și Vectura pot deveni liderii aceastei categorii globale, care poate aduce beneficii atât pacienților, consumatorilor, sănătății publice, cât și societății în ansamblu.”

Vectura este un furnizor de soluții inovatoare de administrare a medicamentelor prin inhalare, care permit partenerilor săi să ofere medicamentele pacienților.

Compania are 13 produse cheie care se administrează prin inhalare și 11 produse care nu se inhalează, comercializate de unii dintre cei mai importanți parteneri din industria farmaceutică la nivel mondial, precum și un portofoliu divers de parteneriate pentru medicamente aflate în dezvoltare clinică. În 2020, Vectura a generat venituri nete de 191 milioane GBP (aproximativ 245 milioane USD)[4]. Valoarea tranzacției reprezintă un multiplu de aproximativ 14 ori valoarea EBITDA înregistrată de Vectura în 2020.

Odată cu achiziția Vectura, PMI va:

• obține acces la tehnologii brevetate diferențiate și expertiză în dezvoltarea farmaceutică pentru a oferi o gamă largă de terapii complexe care se administrează prin inhalare;

• adăuga capital uman complementar, tehnologie, infrastructură de înaltă calitate și cunoștințe aprofundate în ceea ce privește formularea inhalabilă și dezvoltarea și analiza proiectării dispozitivelor, combinația de medicamente / dispozitiv și procesele și sistemele de management farmaceutic. Combinația va valorifica pe deplin capacitățile existente ale PMI în domenii precum științele vieții, inovația produselor și expertiza clinică.

• integra o echipă de conducere cu experiență – susținută de peste 200 de oameni de știință specializați în formulări, dispozitive, inhalare, echipe de reglementare și fabricare clinică – care va ajuta PMI să accelereze dezvoltarea operațiunilor din domeniile sănătății și stării de bine.

• crea, împreună cu acordul anunțat pentru achiziționarea Fertin Pharma, un portofoliu cuprinzător de capabilități de dezvoltare – care acoperă formulări inovatoare de produse inhalate și orale – pentru a-și îndeplini ambițiile de a dezvolta produse „dincolo de nicotină” („beyond nicotine”), în conformitate cu prioritățile cheie de sustenabilitate.

PMI consideră că, împreună, companiile pot crea o gamă proprie de produse într-o arie largă de domenii din categoriile de medicamente eliberate pe bază de rețetă și fără rețetă, care vor completa activitatea și serviciile de dezvoltare și producție prin contract (CDMO) ale Vectura către baza de clienți existentă. PMI crede, de asemenea, că tehnologiile sale de aerosolizare „dincolo de nicotină” și zona de dezvoltare vor oferi, în plus, mai multă predictibilitate, stabilitate și securitate pentru viitorul companiei Vectura.

În februarie 2021, PMI și-a anunțat obiectivul de a genera mai mult de 50% din venitul net total al companiei din produse fără fum până în 2025. PMI și-a anunțat și scopul de a genera venituri nete de cel puțin 1 miliard USD până în 2025 din produse „dincolo de nicotină” („beyond nicotine”).

Suntem încântați de anunțul de astăzi și de perspectiva că Vectura se va alătura familiei PMI ca divizie de afaceri autonomă și va pune bazele activității noastre de dezvoltare a produselor terapeutice prin inhalare «dincolo de nicotină», a declarat Jorge Insuasty, Chief Life Sciences Officer, Philip Morris International. „Achiziția propusă ne va accelera semnificativ eforturile de dezvoltare. Odată cu adăugarea expertizei Vectura în domeniul produselor terapeutice livrate prin inhalare, PMI și Vectura vor avea ocazia să lucreze împreună la dezvoltarea și comercializarea altor combinații inovatoare de medicamente și dispozitive de inhalare. "

PMI consideră că prezența și continuitatea echipei de management a Vectura sunt o componentă esențială care se adaugă la valoarea companiei și este parte a obiectivelor strategice ambițioase pe termen lung ale PMI.

PMI va finanța tranzacția cu numerar existent și se așteaptă ca aceasta să se încheie în a doua jumătate a anului 2021, sub rezerva votului acționarilor și a aprobării de către autoritățile de reglementare competente. PMI se așteaptă ca impactul achiziției asupra rezultatului ajustat diluat pe acțiune pentru întregul exercițiu financiar 2021 să fie nesemnificativ.

O copie a anunțului conform Regulii 2.7 va fi disponibilă pe www.pmi.com.

Notă:

- Terapie prin inhalare: un sub domeniu al administrării medicamentelor pentru afecțiuni respiratorii și se referă la tratamentele care se administrează prin inhalare pe cale orală, ceea ce oferă o biodisponibilitate / livrare mai rapidă a îngrijirii, debut mai rapid al efectului și / sau profil de siguranță superior comparat cu standardul de îngrijire.

- Produse de îngrijire personală: produse derivate din plante și alte produse, suplimente și soluții pentru care nu este nevoie de rețetă și care permit consumatorilor să aibă grijă de bunăstarea lor fizică, mentală și emoțională.

Declarații cu caracter previzional și de avertizare

Declarațiile din prezentul comunicat de presă care nu sunt strict istorice, inclusiv declarațiile privind achiziția propusă a Vectura, calendarul estimat pentru finalizarea tranzacției, rezultatele financiare și de operare viitoare, beneficiile și sinergiile tranzacției, oportunitățile viitoare pentru cele două companii împreună și orice alte declarații legate de evenimente sau evoluții care credem sau estimăm că se vor produce sau s-ar putea produce în viitor, pot fi declarații cu caracter previzional în sensul legii Private Securities Litigation Reform Act din 1995, și implică o serie de riscuri și incertitudini.

Sunt identificați mai mulți factori importanți care ar putea face ca evenimentele reale să difere semnificativ de cele sugerate sau cuprinse în aceste declarații cu caracter previzional și nu trebuie să acordați o încredere excesivă oricăror astfel de declarații cu caracter previzional.

Acești factori includ riscuri și incertitudini legate, printre altele: (1) incapacitatea de a finaliza achiziția în timp util; (2) incapacitatea de a finaliza achiziția din cauza eșecului de a obține aprobarea deținătorilor de acțiuni Vectura a ofertei PMI sau a neîndeplinirii altor condiții de finalizare a achiziției, inclusiv a oricăror aprobări de reglementare necesare; (3) neîncheierea tranzacției din oricare alt motiv; (4) posibilitatea ca integrarea Vectura și a operațiunilor sale cu cele ale PMI să fie mai dificilă și / sau să dureze mai mult decât se anticipase și să nu accelereze intrarea dorită a PMI în platforme suplimentare fără fum și „dincolo de nicotină”, în ritmul anticipat; (5) posibilitatea ca integrarea Fertin Pharma în PMI să fie mai costisitoare decât se estimase și să aibă rezultate adverse neprevăzute în legătură cu activitățile existente ale Vectura sau ale PMI; (6) incapacitatea de a avea acces la tehnologii brevetate diferențiate și expertiză în dezvoltarea farmaceutică, așa cum se anticipează prin achiziția Vectura; (7) efectul anunțului ofertei PMI de a achiziționa Vectura asupra relațiilor de afaceri ale PMI, Vectura sau ale companiei combinate, rezultatele operaționale și activitatea în general; (8) riscuri asociate cu contracte încheiate cu terțe părți care conțin consimțăminte și/sau alte prevederi care ar putea fi declanșate de tranzacția propusă; (9) efectele negative ale anunțului sau finalizării tranzacției asupra prețului pe piață al acțiunii PMI; (10) capacitatea PMI de a reține și angaja personalul cheie al Vectura; și (11) alți factori care ar putea afecta rezultatele viitoare ale celor două companii împreună descrise la secțiunea „Factori de risc” a raportului anual PMI privind Formularul 10-K pentru exercițiul fiscal încheiat în 31 decembrie 2020, Formularul PMI 10-Q pentru trimestrul încheiat în 31 martie 2021 și alte documente depuse de PMI către Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA.

Declarațiile cu caracter previzional comunicate aici sunt valabile doar până la această dată, iar PMI nu își asumă obligația de a actualiza sau revizui declarațiile cu caracter previzional, ca urmare a unor informații noi, evenimente viitoare și evoluții sau din alte motive, decât dacă acest lucru este impus prin lege.

__________________________________________

[1] Valoarea întreprinderii calculată conform Anexei II a anunțului de ofertă al Regulii 2.7

[1] Pe baza ratei de schimb predominante

[1] Ultima zi lucrătoare anterioară anunțării ofertei de la Carlyle