COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 4, 5 august se va semnala disconfort termic ridicat COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD ROSU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:35 si 18:10 se va semnala vijelie cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp. in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:25 si 18:45 se va semnala local - averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice. in Județul Botoşani, Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:25 si 18:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, izolat grindină in Județul Constanta; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:15 si 18:10 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Vaslui; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 17 Intre 17:00 si 18:00 se va semnala grindină de dimensiuni medii, vijelie, averse ce vor cumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, in Județul Vrancea;

Pestele si produsele din peste sunt consumate in intreaga lume. Pe langa gustul delicios si modalitatile diverse de preparare, pestele reprezinta o experienta gastronomica cu valori nutritionale deosebite. Acestea sunt o sursa deosebita de proteine si, in conditile in care nu urmezi o dieta vegetariana, este esential sa incluzi o portie sau doua pe saptamana de peste.

Pestele este consumat proaspat, in general, fiind comercializat la scurt timp dupa pescuit, iar pestele congelat reprezinta principala modalidate de procesare si comercializare datorita posibilitatii de pastrare pe termen mai lung. Pe langa peste, oamenii prefera si icrele, care pot fi icre de stiuca, icre de crap, icre negre, rosii si altele.

Cum sa alegi produsele din peste potrivite?

Daca intentia ta este sa consumi produse de calitate, de a caror valoare nutritionala sa te poti bucura din plin, atunci este necesar sa alegi doar cele mai proaspete produse, care nu au adaugati aditivi chimici meniti sa imite gustul si culoarea naturale, sau chiar sa il imbunatateasca. Astfel, citeste cu atentie eticheta pentru a identifica daca exista substante chimice, si alege doar produsele a caror lista de ingrediente este foarte scurta. In ceea ce priveste aspectele mentionate, exista branduri de top care se remarca prin atentia sportita la acestea, folosind doar peste si ingrediente proaspete. De exemplu, daca doresti icre de stiuca, trebuie sa stii ca acestea contin doar lamaie, apa carbogazoasa si ulei vegetal de floarea soarelui.

Pe langa asigurarea unei alimentatii sanatoase, daca esti interesat si de a avea un impact cat mai scazut asupra afectarii sanatatii mediului inconjurator, atunci trebuie sa stii ca exista solutii si in acest sens. Cauta companii care folosesc in mod responsabil resursele acvatice si urmaresc sa mentina un echilibru in natura. Acestea ar trebui sa respecte sezonul si locurile potrivite pentru pescuit, dar si sa aiba grija la potentiala epuizare a stocurilor de peste.

Care sunt beneficiile consumului de stiuca?

Stiuca este pestele reprezentativ al Deltei Dunarii. Toate persoanele care locuiesc in apropiere de aceasta au incercat acest tip de peste.

Beneficiile consumului de stiuca si produse din aceste tip de peste sunt:

• Sursa foarte buna de proteine: proteinele au un rol foarte important in organismul uman, intrucat ele asigura functionarea corecta a organelor, muschilor, oaselor, pielii, parului, si ajuta la transportarea de lipide si minerale;
  • Sursa de vitamina B12: este importanta pentru organism, deoarece sustine sistemul nervos si metabolismul. Un aport optim din aceasta vitamina previne starile depresive, inlatura oboseala, protejeaza ficatul, stimuleaza circulatia sangelui si contribuie la metabolizarea proteinelor, lipidelor si glucidelor;
  • Sursa de fosfor: fosforul este un mineral esential pentru sanatatea sistemului osos, ofera un nivel de energie optim si contribuie la utilizarea corecta a muschilor;
  • Sursa de seleniu: seleniul este un mineral care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. El ajuta la formarea anticorpilor si mentine sanatatea inimii, ficatului si pancreasului.

Dupa cum poti vedea, consumul regulat de peste, sau preparate precum salata de icre, contribuie foarte mult la sanatatea organismului tau si pot constitui un pranz, o cina sau o gustare delicioase.

Prospetime si grija fata de natura

Deltaica SeaFood este o companie infiintata in anul 2002, ce are ca obiect de activitate procesarea si comercializarea de peste si produse din peste. Aceasta companie procura materia prima din Delta Dunarii si Marea Neagra, capturand pestele si procesandu-l in mod responsabil, cu respect fata de natura si fata de clienti – mai multe detalii pe OglindaDeVest.

Deltaica este o companie de familie, cu o traditie de peste 100 de ani. Aceasta utilizeaza navele proprii pentru pescuit, si detine o fabrica in care se proceseaza aproximativ 350 de tone de peste anual.

deltaica.ro