COD GALBEN: 03-08-2021 ora 10 Intre 3, 4, 5 august se va semnala disconfort termic ridicat

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În contextul actual în care rezistența antimicrobiană a devenit o problemă serioasă ce s-a extins la nivel global, compania Romvac, cu o experiență de aproape 50 de ani în medicina veterinară și umană, a ales să se înscrie în lupta împotriva patogenilor care nu mai răspund la antibiotice și alte antimicrobiene. Astfel, prin Departamentul de Cercetare-Dezvoltare, Romvac a lansat pe piață, gama de produse Imunoinstant cu imunoglobuline Y ce acționează specific împotriva unora dintre cele mai periculoase bacterii, virusuri și fungi.

 

Imunoglobulinele Y Imunoinstant - unica soluție sigură și eficientă în lupta împotriva infecțiilor acute și cronice produse de bacterii rezistente la antibiotice

Principala caracteristică a activității de cercetare știintifică în domeniul medicinei este capacitatea permanentă de adaptare rapidă a activității specifice la noile provocări apărute pe plan mondial, pentru descoperirea și oferirea celor mai eficiente soluții în prevenirea și combaterea unui spectru cât mai larg de boli la om și la animale.

Una dintre cele mai grave probleme ale medicinei moderne, apărute în ultimele două decenii, semnalată inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății, este reprezentată de rezistența tot mai frecventă și pe scară largă, a germenilor patogeni la antibiotice.

În acest context mondial, Departamentul de Cercetare-Dezvoltare al companiei Romvac și-a stabilit ca reper principal de activitate găsirea unor soluții de combatere a germenilor patogeni rezistenți la antibiotice, soluții noi, moderne, cu efect rapid și grad ridicat de specificitate, inofensive pentru organismul uman.

”În cadrul Programului de Cercetare început încă din anul 2012, un colectiv de cercetători dedicați format din medici, biologi, biotehnologi, chimiști, farmaciști, tehnicieni, a abordat tehnologiile relativ noi de obținere a imunoglobulinelor Y, adică anticorpi specifici din gălbenușul de Ou Hiperimun și a unor proteine imunologic active din albuș: lizozim, ovotransferină, ovalbumină și ovomucină.”, susține Dr. Viorica Chiurciu, director general al Romvac Company S.A..

Imunoglobulina Y extrasă din galbenușul ouălor provenite de la găini hiperimunizate cu multiple antigene - bacterii, virusuri și fungi -, constituie o sursă naturală deosebit de valoroasă de anticorpi IgY moderni, specifici, unica soluție sigură și eficientă în lupta împotriva infecțiilor acute și cronice produse de bacterii rezistente la antibiotice. 

 

 

Oul Hiperimun și produsele Imunoinstant – tehnologii brevetate

Întreaga tehnologie de obținere și folosire a Oului Hiperimun a fost brevetată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci sub numărul A/00810-2014, urmând apoi, brevetarea tehnologiilor de Producere și utilizare a Oului Hiperimun personalizat, Ovopach, în tratamentul pacienților infectați cu germeni patogeni A/00632-2015, ca și unică tehnologie existentă și aplicată în prezent pentru tratamentul personalizat al psoriazisului A/00735-2015.

”În baza Programelor de Cercetare anuale, au fost desfășurate studii extrem de aplicate în laborator, fiind elaborate proceduri standard pentru fiecare tehnologie și etapă de lucru în parte: obținerea Oului Hiperimun, prepararea și extracția IgY-ului din gălbenușul Ouălor Hiperimune, identificarea și caracterizarea IgY-ului obținut din gălbenuș și determinarea eficacității IgY-ului specific.”, precizează Dr. Chiurciu.

Pentru caracterizarea imunoglobulinei Y și a celorlalte proteine imunologic active obținute din Oul Hiperimun, s-au efectuat în laborator teste de identificare folosind standarde ABCAM, teste de imunodifuzie în gel de agar și electroforeză, pentru determinările cantitative fiind efectuate teste ELISA.

”O etapă extrem de importantă în cadrul cercetării a reprezentat-o testarea activității antibacteriene a imunoglobulinei Y. S-au efectuat evaluări „in vitro”, urmărindu-se activitatea de inhibare a creșterii bacteriene în cazul tulpinilor rezistente la antibiotice. Efectul inhibitor specific al IgY a fost demonstrat prin utilizarea Trusei IMBPaChi (Brevet de Invenție – 2014), rezultatele deosebite obținute fiind prezentate la Congresul de Biotehnologii din Lecce – Italia, în anul 2014.”, completează Dr. Chiurciu.

 

 

Zeci de produse cu eficiență contra celor mai de temut germeni patogeni

Având în vedere reperul de la care a pornit acest program de cercetare, respectiv găsirea de soluții privind rezistența la antibiotice, dar și prin rezultatele excepționale obținute în prima fază de experimente, Departamentul de Cercetare-Dezvoltare, prin secția sa de microproducție, începând din anul 2014, a trecut la realizarea unui număr impresionant de produse monovalente, polivalente și personalizate sub brandul Imunoinstant.

Experimentele efectuate de colectivul de cercetare din Romvac privind activitatea IgY-ului sub diferite forme de condiționare – liofilizare, soluții sterile, creme, unguente – au demonstrat faptul ca IgY se menține stabil, fapt ce s-a concretizat în elaborarea a zeci de produse Imunoinstant cu eficiență contra celor mai de temut germeni patogeni, mulți dintre aceștia cu rezistență dobândită la antibiotice: Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Salmonella spp., Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Acinetobacter baumannii, Helicobacter pylori, Clostridium difficile, Enterococcus faecalis, Proteus mirabilis, Candida krusei, Candida albicans, și Streptococcus mutans.

Întreaga gamă de produse Imunoinstant recomandate pentru echilibrarea și susținerea sistemului imunitar, cât și ca adjuvante în combaterea infecțiilor acute sau cronice produse de bacterii rezistente la antibiotice, au fost notificate ca suplimente alimentare de către Institutul Național de Bioresurse Alimentare.

”Date fiind rezultatele de excepție obținute în imunoterapia umană prin utilizarea produselor notificate ca suplimente alimentare având la bază imunoglobulina aviară IgY, colectivul de cercetare a extins gama de noi produse și pentru uzul extern sub formă de creme, șampoane, unguente, geluri, soluții pentru îmbăiere, suspensii și săpun. Acestea au fost înregistrate conform Regulamentului Uniunii Europene nr. 1223/2009.”, precizează Dr. Chiurciu.

 

Romvac și cerectare continuă

Activitatea Departamentului de Cercetare-Dezvoltare din Romvac privind Oul hiperimun și produsele Imunoinstant nu este încă finalizată. Rezultatele de excepție obținute până în prezent, prin utilizarea anticorpilor specifici IgY, se constituie într-un serios suport de continuare a cercetărilor, deoarece Oul Hiperimun, în integralitatea componentelor sale, mai are multe de oferit în beneficiul sănătății umane.   

 

Contact

Romvac Company S.A.

Cătălina Staicu

Șef Serviciu Marketing

0724 125 934

romvac@romvac.ro

https://imunoinstant.romvac.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.