COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 4, 5 august se va semnala disconfort termic ridicat COD GALBEN: 04-08-2021 ora 10 Intre 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:50 si 20:15 se va semnala local - averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:45 si 19:30 se va semnala vijelie, frecvente descărcări electrice, izolat grindină, averse torențiale ce vor cumula 25...30 l/mp in Județul Constanta; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:40 si 19:40 se va semnala local - averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD ROSU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:35 si 19:10 se va semnala vijelie cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp in Județul Bacău, Județul Neamţ; COD ROSU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:30 si 19:10 se va semnala vijelie cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp. in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:25 si 19:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău; COD PORTOCALIU: 04-08-2021 ora 18 Intre 18:10 si 19:10 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Iaşi;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Messer România Gaz SRL, „Messer”, subsidiară a grupului german fondat în 1898, unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul gazelor industriale și consumator industrial de energie electrică la fabrica de oxigen din Reșita, Partnerg-i Energy Consultants SRL, „partnerg-i”, prima companie românească activă și cu o evoluție dinamică, specializată în consultanța completă și reprezentarea consumatorilor industriali de energie (energie electrică și de gaze naturale) în achiziția și gestionarea costurilor cu energia și Vrancart SA, „Vrancart”, un important producător de carton ondulat, hârtie pentru carton ondulat și hârtii igienico-sanitare din România, reprezentant principal al grupului de companii cu același nume, care deține consumatori industriali de energie în facilitățile de producție din Adjud, Piatra-Neamț, Brașov, Călimănești și Târgu-Mureș, au fondat în data de 17.06.2021 Asociației Companiilor Consumatoare de Energie din România („ACCER”), identificând nevoia vitalizării promovării intereselor industriei românești, respectiv a companiilor cu un impact însemnat al costurilor cu energia în activitatea desfășurată, în relația cu toți actori din piețele de energie.

Scopul și ariile de implicare ale ACCER

ACCER își propune să determine și să centralizeze implicarea companiilor consumatoare de energie, formând astfel o voce comună a industriei românești, prin reprezentarea și asistarea membrilor în:

 • Cunoașterea în detaliu a evoluției contextului energiei, inclusiv prin schimburi de experiență și de bune practici;
 • Favorizarea consultării și a dialogului autorităților implicate în domeniul energiei cu industria românească;
 • Emiterea de poziții și de analize de impact față de modificările legislative propuse, cu impact în sfera energiei, sau propunerea de inițiative de reglementare sau de adaptare a legislației primare.

Valorile și angajamentul ACCER

Cererea este elementul fundamental al creării unei piețe. Industria românească generează peste 63%1 din consumul național de energie electrică și de gaze naturale. Dacă companiile consumatoare industriale de energie au contribuit doar indirect la formarea piețelor celor două comodități, împreună putem influența în mod direct dezvoltarea acestora, în interesul echitabil al tuturor participanților la piață. Industria românească, prin companiile consumatoare de energie, trebuie să devină un vector activ în modelarea piețelor de energie.

Ne angajăm să transformăm energia membrilor asociației în energia optimă industriei românești.

Obiectivele comune ale fondatorilor și ale viitorilor membri ACCER

Membrii fondatori, împreună cu viitori membri ai ACCER, propunându-ne atragerea unui număr cât mai ridicat de noi companii aderente, nu se vor limita la obținerea beneficiilor atingerii următoarele obiective comune:

 • Creșterea impactului vocii industriei românești și implicarea ca participant activ la conturarea viitorului pieței de energiei;
 • Dimensionarea corectă și acordarea justă a ajutoarelor de stat și a subvențiilor pentru atenuarea costurilor cu energia;
 • Competivitatea locală și regională și predictibilitatea costurilor cu energia, în condiții de concurență loială între furnizori;
 • Alinierea completă a legislației naționale cu cea europeană, din domeniul energiei și cu impact în sfera celor două comodități;
 • Accesarea facilă de către consumatori a tuturor mecanismelor de tranzacționare a energiei și de securizare a riscurilor asociate;
 • Implementarea eficientă a măsurilor de facilitare a creșterii ponderii energiei electrice produse din surse regenerabile.

Aportul și beneficiile implicării industriei românești

Transparența privind expunerea provocărilor și a țintelor specifice energiei, implicarea companiei și a reprezentantului în cadrul ACCER și forța de negociere, ale fiecărui membru vor determina obținerea unor beneficia precum:

______________________________________

1 În anul 2020, consumul companiilor, cu un volum anual de energie electrică de peste 2 GWh, a reprezentat 63,42% din totalul național specific comodității. În luna decembrie 2020, consumul de gaze naturale al companiilor a reprezentat 63,10% din totalul național.

 • Contabilizarea opiniei și a viziunii companiilor membre privind energia;
 • Atenuarea impactului energiei în afacerea companiilor aderente;
 • Creșterea nivelului de expertiză a reprezentanților membrilor;
 • Fundamentarea deciziilor membrilor aderenți în domeniul energiei.

Actuala conducere a ACCER

Componența Consiliul Director, în funcție la data prezentei și care a determinat parcurgerea etapelor procesului de fondare și lansarea activității, este format din:

 • Președinte: Wolfgang Indenhuck, Director General al Messer;
 • Vicepreședinți: Roxana-Ana Vlase, Director Operațiuni Hârtie al Vrancart și Theodor Livinschi, Director General și Fondator al partnerg-i.

 

Vă mulțumim anticipat pentru aportul dumneavoastră!

 

 

Concentrând energia industriei românești

pe implicarea activă și comună în dezvoltarea echitabilă a pieței de energie,

contribuim direct asupra modelării impactului energiei

în competitivitatea și siguranța industriei românești.

 

 

 

Persoană de contact: Theodor Livinschi, Vicepreședinte

Date de contact: secretariat@accer.ro/ +40 745 383 346

Dată publicare: 21.07.2021

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.