Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Imunoglobulinele Y specifice împotriva Stafilococului auriu, superbacteria rezistentă la antibiotice

Infecțiile provocate de Stafilococul auriu reprezintă o îngrijorare continuă pentru lumea medicală mondială, deoarece sunt contagioase, au o incidență a morbidității foarte crescută, dar și rezistență la tratamentul cu antibiotice. De aceea, Compania Romvac a lansat o soluție alternativă împotriva fenomenului de rezistență antimicrobiană, utilizând imunoglobulinele IgY specifice ca adjuvante în lupta împotriva unora dintre cele mai periculoase bacterii, virusuri și fungi. 

 

Stafilococul auriu – o bacterie rezistentă
Staphylococcus aureus este o bacterie patogenă, un coc Gram-pozitiv, care se găsește, în mod normal, pe piele, în nas, la axilă, în zona inghinală, în tractul gastrointestinal, dar și în alte părți ale corpului. Bacteria este prezentă pe mucoasa nazală la 30% dintre persoanele sănătoase, această valoare fiind mai ridicată în cazul personalului din spitale, la pacienți cu dializă și la diabetici. Infecția cu stafilococul auriu este periculoasă și din cauza faptului că poate coloniza nou-născutul la nivelul pielii, al bontului ombilical și zonei perineale.
Stafilococul auriu produce infecții supurative sau septicemii la om, fiind numit și „superbacterie”, deoarece majoritatea antibioticelor nu mai prezintă acțiune asupra lui. În plus, această bacterie poate rezista 60 de minute la 60 °C, poate supraviețui în produse uscate câteva luni și rezistă la acțiunea alcoolului etilic de 70° aproximativ 10 minute.

 

Patogen contagios și cu incidență crescută
Stafilococul auriu este o bacterie contagioasă care la contactul cu o persoană infectată sau purtătoare sau cu obiecte contaminate se poate transmite cu ușurință. Aceasta pătrunde în organism prin ingestia de alimente contaminate sau în urma manevrelor chirurgicale efectuate cu instrumentar nesteril. Poate ajunge în țesuturi sau sânge prin leziunile de la nivelul pielii, cauzând infecții, iar în cazuri grave, septicemie.
Oricine se poate infecta și dezvolta afecțiuni din cauza stafilococului auriu, riscul cel mai mare fiind în cazul persoanelor cu boli cronice, precum diabet, cancer, boli cardiovasculare, afecțiuni pulmonare, cele cu un sistem imunitar slăbit, cu eczeme și pacienții în convalescență. Risc mare de infectare este și pentru pacienții aflați la terapie intensivă, pentru cei supuși intervențiilor chirurgicale și cei cu dispozitive medicale inserate în corp, precum cateterele.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pacienții infectați cu Stafilococul auriu rezistent la meticilină (MRSA) au un risc de mortalitate cu 64% mai mare decât cei infectați cu variantă non-rezistentă a bacteriei. Aproximativ 20% dintre persoanele sănătoase sunt purtătoare persistente de Stafilococ auriu, iar 60% sunt purtătoare intermitente. Sistemul Național de Supraveghere a Infecțiilor Nosocomiale din Statele Unite ale Americii a raportat că aproximativ 60% dintre infecțiile cu Staphylococcus aureus dobândite în spital în anul 2003 au fost cu MRSA, adică tulpina rezistentă la meticilină. Pacienții din spitale infectați cu Stafilococ auriu au un risc de mortalitate de cinci ori mai mare decât al celor fără această infecție. 

 

Sursă de infecții și intoxicații
Stafilococul auriu este răspunzător pentru extrem de multe afecțiuni, precum intoxicații provocate de toxinele pe care le secretă bacteria și infecții cauzate de înmulțirea și dezvoltarea patogenului. Câteva dintre intoxicațiile produse de Stafilococul auriu sunt sindromul pielii opărite, o afecțiune cutanată ce apare inclusiv la nou-născuți, toxiinfecția alimentară și sindromul toxic ce afectează, de regulă, persoanele cu imunitate foarte scăzută.
Infecții provocate de Stafilococul auriu sunt de obicei purulente, iar cele mai frecvente sunt: infecțiile pielii și ale țesuturilor moi ca furuncule, acnee, suprainfecțiile plăgilor, infecțiile țesutului subcutanat ca abcesele, infecțiile respiratorii, infecții ale sistemului osos, infecțiile tractului urinar și cele generalizate.

Ineficiența antibioticelor vs. acțiunea specifică a imunglobulinelor anti-Stapylococcus aureus
Tratamentul pentru infecțiile stafilococice rămâne o provocare din cauza apariției tulpinilor rezistente la mai multe medicamente, cum este MRSA, adică Staphylococcus aureus rezistent la meticilină. 
Din cauza rezistenței la antibiotice, dar și a incidenței mari, infecțiile provocate de Staphylococcus aureus reprezintă o îngrijorare continuă pentru lumea medicală mondială.
De regulă, tratamentul infecțiilor stafilococice implică administrarea de numeroase antibiotice, însă acestea și-au dovedit ineficiența din cauza faptului că multe tulpini de stafilococi au devenit rezistente la majoritatea claselor de antibiotice, chiar și la cele puternice la care se apelează doar în cazuri de ultimă necesitate.
”Pe fondul acesta, a apărut necesitatea dezvoltării unor metodologii alternative de tratare a infecțiilor cauzate de bacterii patogene rezistente la antimicrobiene și mai ales, al celor cu grad mare de contaminare și incidență crescută. Astfel, specialiștii de la Romvac au lansat gama de produse Imunoinstant pe bază de anticorpi IgY utilizați ca adjuvanți în tratarea specifică a infecțiilor bacteriene. Printre acestea se află și soluția orală Imunoinstant anti-Staphylococcus aureus care a fost folosită cu succes, în terapia multor cazuri de infecție cu diferite localizări.”, susține Dr. Viorica Chiurciu, director general al Romvac Company S.A..

Dr. Viorica Chiurciu, DVM, PhD - Director General al Romvac Company S.A.


Toate produsele din gama Imunoinstant au la bază imunoglobuline Y specifice obținute din Ouă Hiperimune colectate de la găini hiperimunizate cu microorganisme inactivate, patogene pentru om. ”Specialiștii de la Romvac și cei de la Spitalul Victor Babeș au izolat bacteriile rezistente la antibiotice, atât din spital, cât și de la pacienții infectați și au realizat vaccinuri cu care s-au imunizat găinile. Astfel, găina transmite în ou toți anticorpii dezvoltați față de bacteriile pe care le-a întâlnit în viața ei, dar și față de cele pentru care a fost vaccinată. În felul acesta, în gălbenușul acestor ouă se formează imunoglobulinele Y, adică anticorpii față de tulpinile patogene, inclusiv Stafilococul auriu.”, declară Dr. Chiurciu.

 

Romvac produce anticorpi IgY specifici împotriva a 30 de patogeni
În prezent, Romvac a obținut imunoglobulina Y împotriva a 30 de tulpini bacteriene periculoase, printre care Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, Salmonella spp., Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Streptococcus mutans, Staphylococcus aureus, Streptococcus grup B, Proteus spp., Acinetobacter baumannii, Helicobacter pylori, Clostridium difficile, Candida albicans, Candida glabrata, Candida krusei și Streptococcus pneumoniae. Acestea sunt condiționate în soluții orale, creme, geluri, spray-uri, soluții pentru aerosoli etc., pentru a putea fi adminstrate cât mai ușor și în funcție de localizarea infecției.
”În plus față de efectul curativ, anticorpii IgY Imunoinstant au și efect preventiv. Astfel, la indivizii sănătoși, administrarea produselor din gama Imunoinstant, creează o barieră împotriva posibilelor infecții, deoarece imunoglobulina Y ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea stării de bine a întregului organism. Acesta este și motivul pentru care produsele sunt recomandate și indicate persoanelor de vârsta a treia, dar și copiilor, deoarece aceștia au sistemul imunitar foarte sensibil și, respectiv, în formare.”, completează Dr. Viorica Chiurciu.
Cele mai frecvente afecțiuni pentru care s-au utilizat imunoglobulinele Y Imunoinstant  în protocolul de tratament sunt: psoriazisul, dermatitele, dermatozele, epidermoliza buloasă și infecțiile cu diferite localizări precum cele la nivel urinar, digestiv, respirator, cutanat, genital și bucal.

 

Contact
Romvac Company S.A.
Cătălina Staicu
Șef Serviciu Marketing
0724 125 934
[email protected]
https://imunoinstant.romvac.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.