Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Orice lucru se poate învăța, atunci când la mijloc există pasiunea și găsirea unor metode simplu de pus în practică, pe care cei mici să le asimileze în mod organic. Exemplul învățatului la matematică poate fi cel mai inspirat, în acest caz.

 

De aceea, îți vom arată astăzi cum îi poți insufla celui mic pasiunea pentru această materie, astfel încât acesta să iubească numerele și calculele. Iată, mai exact, despre ce este vorba:

 

Asumarea unui mod de învățare orientat spre joacă

Învățarea nu trebuie să reprezinte un proces descris de rigurozitate, în care liniștea și concentrarea trebuie să primeze. De fapt, liniștea este utilă atunci când copiii trebuie să memoreze anumite noțiuni, însă nu despre învățarea “pe de rost” dorim să discutăm astăzi.

 

Matematica este un domeniu cât se poate palpabil, descris de o exactitate a rezultatelor ce nu poate fi interpretată. De aceea, joaca poate reprezenta un cadru perfect pentru a înțelege noțiuni elementare de matematică, precum scăderea, înmulțirea și alte calcule simple.

Digitalizarea procesului de realizare a lecțiilor

Trăim cu toții într-o era în care copiii nu mai percep “sală de lectură” la același nivel de intensitate, comparativ cu alte generații. În prezent, toate activitățile sunt mult mai transparente, de la orele realizate online în pandemie și până la accesul facil către viața unui prieten sau coleg, direct de pe smartphone sau laptop, pe baza rețelelor de socializare.

 

În aceeași ordine de idei, digitalizarea procesului de învățare la matematică este un mod prin care școala ține pasul cu societatea actuală, pe care care o vor clădi în viitor puștii de azi. Așadar, cum putem integra netul și tehnologia în orele de învățare ale celui mic?

 

Realizarea de teste la matematica online poate fi un simplu pas, în această direcție.

Concentrarea pe logică, nu pe răspunsuri corecte

Din nefericire, părinții îi determină pe cei mici să găsească întotdeauna răspunsurile corecte pentru lecțiile avute, astfel încât să obțină la școală cele mai bune note. Acest sistem de evaluare - notele de la 1 la 10 - inhibă nevoia de a descoperi logica din spatele acestei materii cu cifre, iar cei mici ajung să se teamă de greșeli.

 

Răspunsurile incorecte sunt mai importante decât s-ar crede, mai ales în cazul unei materii precum matematica, ce îi poate permite celui mic să își analizeze greșelile realizate, astfel încât să realizeze însemnătatea remedierii acestora.

Stimularea simțului numeric, nu a puterii de memorare

Utilizarea simțului numeric, nu a învățării mecanice, reprezintă cheia succesului pentru copiii care fac lecții la matematică. Prin tehnici simplu de înțeles, copilul poate învăța să adune, să scadă, să înmulțească sau să împartă mult mai simplu.

 

Iată un singur mod prin care poate fi stimulat în mod corect simțul numeric:

 

Rotunjirea numerelor. În cazul adunării 16 + 32, rotunjirea prin lipsă (10 + 30), urmată de adunarea mult mai simplă a cifrelor rămase (6 +2), reprezintă o variantă simplă de vizualizare a calculelor matematice.

Oferirea de feedback pentru rezultatele obținute

Răbdarea cu cel mic, la lecții și teste de matematică online, reprezintă baza pe care se poate dezvolta pasiunea acestuia pentru materia despre care discutăm astăzi. În cazul temelor, rolul este de a-i oferi copilului un cadru potrivit pentru a învăța, dar și suportul moral necesar, atunci când materia este descrisă de un nivel al dificultății ridicat.

 

Este greșită părerea conform căreia doar unii copii se nasc apți pentru științele exacte, în timp ce alții sunt din naștere apropiați artelor frumoase. Experții consideră că modul în care părinții oferă feedback în cazul erorilor este vital pentru o apropierea de un anumit domeniu de activitate.

 

Dacă ai răbdare cu cel mic și îi explici cu mult calm importanța greșelii în procesul de învățare, copilul nu va avea niciun fel de problemă în a învăța matematică. Nu miza pe oferirea unui feedback negativ, deoarece îl va inhiba pe cel mic, determinându-l să asocieze reacțiile tale cu materia în sine.

 

Aplică aceste recomandări cu cel mic și simplifică astfel modul în care matematica se învață. La final, nu mai rămâne decât să spunem că cel mai important lucru pe care i-l poți oferi celui mic este încrederea în propriile sale forțe.

 

“Bine” și “Rău” sunt concepte pe care este indicat să le eviți, dacă îți dorești să vezi la copilul tău o apropiere organică față de matematică, pe baza dorinței de a învățat din propriile sale greșeli, de la o vârstă fragedă.

 

 

brio.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.