

COD GALBEN: 20-05-2025 ora 10 Intre 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate se va semnala 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate
Imunoglobulinele Y specifice obținute din Oul Hiperimun produs de Compania Romvac acționează ca factori imunomodulatori ce ajută la reducerea leziunilor dermatologice atât prin terapiile locale, cât și prin cele generale, cu administrare orală al căror scop este reducerea deficienței imunologice și îmbunătățirea stării de bine a organismului.
Eficiența imunoglobulinelor Y și a celorlalte principii imunologic active din Oul Hiperimun a fost dovedită în cazul a diferite afecțiuni cu exprimare la nivelul pielii, inclusiv în dermatita atopică. Aceasta este o afecțiune cutanată inflamatorie, cu evoluție cronică și care debutează încă din primul an de viață. Se estimează că boala se manifestă la 10 - 20% dintre copii și 1 - 3% dintre adulți, cazurile fiind în continuă creștere, în special în țările dezvoltate, din cauza trigger-ilor alimentari, aeroalergeni și a substanțelor iritante.
Dermatita - cea mai frecventă afecțiune inflamatorie cutanată la copii
Dermatita atopică este cea mai frecventă afecțiune inflamatorie cutanată întâlnită la copii. Aceasta poate apărea la toate grupele de vârstă, însă îi afectează cu preponderență, pe copii. 60% dintre cazurile de boală debutează încă din primul an de viață, iar restul de până la 85 %, până în vârsta de 5 ani.
Considerată ca primă manifestare a marșului alergic, dermatita nu este contagioasă, însă produce disconfort major mult mai greu de suportat de către copii, din cauza erupțiilor cutanate care creează o senzație intensă de mâncărime. La aceasta se adaugă gradul de acoperire al pielii cu leziuni și aspectul inestetic care duce la marginalizarea socială.
Din nefericire, neajunsurile bolii sunt și complicațiile care se instalează odată cu gratajul, adică scărpinatul zonelor lezionate, fapt ce favorizează o sensibilitate cutanată crescută la diverși agenți infecțioși de natură bacteriană, virală și fungică. Aceștia se cantonează la nivelul leziunilor amplificând simptomatologia.
Eficiența imunoglobulinelor IgY în dermatita atopică la copii
Tratamentele medicamentoase actuale au la bază inhibitorii de calcineurină, corticoterapia sistemică și dermatocorticoizii cu efect imunosupresor ce fac organismul vulnerabil în fața altor boli și afecțiuni. Efecte secundare are și tratamentul cu antihistaminice care provoacă stare de somnolență și care poate duce la stază urinară dacă este administrat pe termen lung.
”Protocoalele terapeutice cu IgY Imunoinstant elaborate de Compania Romvac sunt o tehnologie nouă care, pe lângă lipsa efectelor secundare, prezintă mai multe avantaje capitale. Astfel, imunoglobulinele Y specifice administrate sistemic funcționează ca agenți imunomodulatori. Aceștia ajută la susținerea organismului copilului, imunosupresat din cauza simptomatologiei bolii, a medicației alopate și a stresului. Necesitatea administrării unui suport imunologic este imperioasă și din cauza faptului că sistemul imunitar al copilului este încă în formare.”, susține Dr. Viorica Chiurciu, director general al Companiei Romvac.
Imunoglobulinele Y sunt anticorpi produși de găina Gallus domesticus vaccinată pentru a produce IgY care să acționeze țintit asupra anumitor patogeni care provoacă infecții bacteriene, virale și fungice.
”Imunoglobulinele Y administrate la nivelul pielii lezionate, prin creme, geluri și spray-uri, duc la anihilarea agenților infecțioși cantonați deja, împiedicând, în același timp, suprainfectarea cu diferite microorganisme.”, declară Dr. Chiurciu.
Proprietățile terapeutice ale Oului Hiperimun din care sunt extrase aceste imunoglobuline sunt date și de celelalte principii imunologic active. Acestea toate ajută sistemul imunitar al copilului care poate să lupte mai ușor cu boala și să nu fie expus la diverși patogeni.
Dermatita atopică la 4 ani, cu debut la vârsta de 5 luni
Printre pacienții care au trecut pragul Cabinetului de Medicină Complementară-alternativă Imunoinstant, se află și Mara N., care s-a prezentat la vârstă de 4 ani și 4 luni, cu o dermatită atopică diagnosticată în a cincea lună de viață. Exprimările cutanate erau generalizate: pe față, gât, torace superior și inferior, spate, membrele superioare și inferioare.
Timp de 4 ani, pacienta a urmat mai multe tratamente pe bază de preparate cortizonice. Acestea au avut rezultate favorabile, însă pentru perioade scurte de timp, afecţiunea recidivând de fiecare dată.
”La vârsta de 4 ani şi 4 luni, Mara a fost consultată în cadrul cabinetului nostru, prescriindu-i-se un protocol terapeutic cu Ouă Hiperimune pentru a i se asigura imunitatea pasivă, cât și Imunoinstant Multiplu Spray și unguentul Ovotrat PV, pentru aplicaţii locale pe leziuni. Terapia a fost continuată până la vindecarea clinică a leziunilor, perioada completă de administrare a produselor fiind de 4 luni.”, precizează Dr. Chiurciu.
Romvac – terapii cu IgY pentru sănătatea oamenilor
Compania Romvac are astăzi, sute de pacienți din toate categoriile de vârstă și care au fost vindecați clinic de diferite boli și afecțiuni cu exprimare cutanată. Romvac a demonstrat în repetate rânduri, că terapia cu imunoglobuline Y specifice Imunoinstant prezintă avantaje unice pentru sănătatea oamenilor.
Contact
Romvac Company S.A.
Cătălina Staicu
Șef Serviciu Marketing
0724 125 934
https://imunoinstant.romvac.ro
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.