COD GALBEN: 24-01-2022 ora 10 Intre 10:00 si 13:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 70...80 km/h, zăpadă spulberată in Județul Buzău; COD GALBEN: 24-01-2022 ora 10 Intre 10:00 si 14:00 se va semnala local și temporar, intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Cele mai populare tipuri de plase insecte impotriva  tantarilor

E vară, temperaturile sunt deja aproape insuportabile. Şi odată cu temperaturile ridicate au apărut şi insectele şi ţânţarii. Indiferent că stai la casă sau la apartament, aerisirea camerelor ziua sau noaptea devine obligatorie vara, când ai temperaturi constante peste 35 de grade Celsius în Bucuresti. Dar cum să aeriseşti când zeci de insecte şi ţânţari sunt gata să intre în casă şi să îţi transforme nopţile şi zilele într-un coşmar? Producătorii de termopane s-au gândit, din fericire, şi la acest aspect, şi oferă la toate comenzile plasate şi plase insecte sau, mai des denumite, plase tantari. Unele sunt gratuite, incluse în pretul geamurilor termopan din lucrărilor, altele, mai complexe şi cu materiale mai rezistente sunt taxate separat. Însă investiţia, oricât de mare ar fi ea, merită. Nu mai ai probleme cu insectele, aeriseşti cât vrei toată casa, te bucuri şi de protecţie sporită în privinţa sticlei, scapi şi de praful în exces şi dintr-odată ferestrele sau uşile termopan sunt mai interesante. Vestea şi mai bună este că poţi să le montezi şi dacă ai rulouri exterioare, se montează imediat pe ferestre termopan, dar şi la uşi, şi ai siguranţă mare în timpul folosirii.

Tipurile de plase ţânţari  pe care le poţi comanda de la producatorii de termopane

La o privire atentă în ofertele producătorilor de termopane vei descoperi o mulţime de variante de plase împotriva tantarilor (in special) si a insectelor (in general) special gândite pentru toate tipurile de geamuri termopan sau de tâmplărie pvc . Fiecare tip de plasa de insecte / plasa tantari este realizat doar după ce s-au stabilit clar tipurile de termopane de montat, proiectarea lor este la fel de importantă precum proiectarea termopanelor, aşa că este foarte bine gândită de către specialiştii firmelor.

În afară de plase tantari clasice, cu balamele pe o parte şi cu montare relativ simplă vom avea şi plase anti-insecte autorulante, de exemplu. Se curăţă şi se întreţin foarte simplu, montajul e rapid, iar folosirea e o joacă de copil, nu au nevoie de reparatii sau de alte servicii de acest tip. Plasele tantari se aspiră şi cu un aspirator modern, se şterg repede cu o cârpă umezită puţin. Ai o vizibilitate foarte bună dacă montezi plase autorulante, sunt foarte bune dacă nu prea ai spaţiu să montezi plasele clasice, dacă stai la parter şi ai şi gratii.

O altă variantă de plase anti-insecte ar fi cea plisse. Designul e minimalist, asta trebuie ştiut de la început, dar e foarte elegant, sunt bune pentru spaţii mari, uşi cu deschideri largi, foarte circulate. Se montează imediat pe vertical sau orizontal, de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga, cum dorim. Le vedem mai degrabă la birouri, în zone industriale, la hoteluri.

Desigur, nu putem să nu amintim de plase tantari fixe clasice, doar pentru ochiurile de fereastră folosite pentru aerisire şi atât. Se spală doar cu jet de apă ca să fie curăţate bine şi stau lipite de tâmplărie, un mare avantaj.

Mai avem plasele mobile, care sunt ca un canat de fereastră, cu deschiderea spre exterior, balamelele sunt din PVC mai dur. Închiderea lor se poate face doar prin intermediul pieselor clips utile când vrem să le avem închise.

Preţurile pentru toate aceste plase tantari vor putea fi aflate imediat cu ajutorul unui calculator termopane. Doar introducem valori tehnice pentru termopane ieftine de calitate şi plase anti-insecte eficiente impotriva tantarilor, de la înălţime, lăţime şi profil, până la materiale, culori, număr ochiuri rama, geam şi tratamente aplicate, deschideri. Preturile pot diferi pentru Bucuresti sau alte localitati din tara. La final vedem preţul şi costul plaselor dacă vrem să avem peste tot protecţie împotriva insectelor, putem solicita oferte de preţ şi negociem mai simplu ştiind din prima clipă un preţ estimativ.

Sandu Ene

Total Blitz SRL