COD PORTOCALIU: 01-08-2021 ora 10 Intre vijelii puternice, grindină, averse torențialeInterval de valabilitate se va semnala vijelii puternice, grindină, averse torențialeInterval de valabilitate COD PORTOCALIU: 01-08-2021 ora 10 Intre val de căldură persistent și disconfort termic deosebit deaccentuatInterval de valabilitate se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic deosebit deaccentuatInterval de valabilitate

Compania Romvac se menține în avangarda cercetării din domeniul medical, cu soluții de ultimă generație împotriva infecțiilor cu diferite localizări și afecțiuni dermatologice care apar la copii. Cu aplicare locală sau orală, soluțiile acestea conțin imunoglobuline IgY specifice și alte principii imunologic active ce sunt extrase din Oul Hiperimun Romvac obținut prin hiperimunizarea găinilor Gallus domesticus. Terapia cu IgY specifice pentru copii ajută preventiv și curativ în infecții urinare, respiratorii și cutanate, în boli autoimune și pentru susținerea sistemului imunitar, fie când organismul este imunosupresat, fie când este sănătos.

Infecțiile urinare printre cele mai frecvente infecții la copii

Infecția tractului urinar este una dintre infecțiile cu cea mai mare incidență la copii și care poate apărea încă din primul an de viață, prin împrăștierea germenilor pe cale fecal-perineală-uretrală, din cauza scutecelor. Dacă în primele 6 luni, acest tip de infecție apare mai mult la băieți, după vârsta de 1 an, fetele sunt categoria cu risc mai mare de a-l contacta.

În cazul adolescenților, infecția urinară este favorizată de actul sexual și de condițiile de igienă, care duc la proliferarea bacteriilor responsabile de această afecțiune.

Infecția cu E.coli responsabilă pentru majoritatea cazurilor de infecție urinară

E.coli este bacteria vinovată pentru 75 - 90% din cazurile de infecții urinare. Escherichia coli este un germen ubicvitar, adică se află peste tot şi în anumite condiţii, îşi exacerbează virulenţa. De pildă, la organismele tinere, E.coli aflată în intestine, în anumite condiţii propice, se înmulţeşte exponenţial şi reuşeşte să penetreze bariera intestinală, ajungând să provoace chiar stări septice, adică colisepticemia. Infecţiile urinare cu E.coli la fetiţe şi femei sunt mult mai frecvente decât la bărbaţi din cauza faptului că uretra este mult mai scurtă la acestea, bacteria putând penetra pe cale ascendentă, până la nivelul vezicii urinare, ajungând chiar la nivelul rinichilor.

La fel de multe neplăceri pot provoca și bacterii precum Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Streptococcus grupa B , Proteus mirabilis și specii de Klebsiella sau Enterococcus, responsabile, de asemenea, de infecțiile urinare.

Imunoglobulinele Y Imunoinstant – inovație

în infecțiile urinare la copii

Fiind vorba despre vârsta fragedă a pacienților, prescrierea medicației alopate se face cu prudență, mai ales pentru efectele secundare pe care le pot avea antibioticele. La acest neajuns, se adaugă și fenomenul de rezistență antimicrobiană.

”Trebuie să conștientizăm faptul că rezistența microorganismelor la antibiotice este o problemă reală fiind semnalată și de Organizația Mondială a Sănătății care face apel în sensul găsirii de soluții alternative pentru contracararea acestor bacterii. Romvac a lansat, după ani de cercetare, terapia cu imunoglobuline Y Imunoinstant care au capacitatea de a acționa specific exact asupra bacteriilor cauzatoare de boală și fără a avea vreun efect secundar. Practic, Imunoinstant acționează exact acolo unde este problema.”, susține Dr. Viorica Chiurciu, Director General al Romvac Company S.A..

Dr. Viorica Chiurciu, DVM, PhD - Director General al Romvac Company S.A.

Deoarece s-a demonstrat că imunoglobulinele Y specifice prezintă activitate antimicrobiană, antiinflamatoare și imunomodulatoare, Romvac a pregătit formule terapeutice, care ajută atât adultul, cât și copilul, în prevenirea și combaterea infecțiilor cu germeni patogeni.

”În funcție de vârsta copilului, în protofoliul de produse Imunoinstant recomandate în infecțiile urinare, se găsesc soluțiile buvabile cu IgY împotriva E.coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Citrobacter spp., Proteus mirabilis etc.. Acestea au fost proiectate fie în formule monovalente, precum Imunoinstant anti-Escherichia coli, care acționează împotriva unei singure bacterii, fie în formule polivalente cum sunt soluțiile orale Imunoinstant Multiplu Junior, Imunoinstant Multiplu și Poliimunoinstant, care conțin IgY împotriva mai multor agenți patogeni.”, declară Dr. Chiurciu.

Imunoterapia cu IgY specifici - esențială împotriva infecțiilor la copii

Când organismul este imunosupresat din cauza bolii, acesta are nevoie de susținere imunitară pe cale generală, mai ales în cazul copiilor care au sistemul imunitar în formare.

”Pulberile liofilizate sau soluțiile orale poilvalente Imunoinstant se folosesc pentru inducerea imunității pasive și conțin imunoglobuline Y specifice față de 30 de tulpini bacteriene, virale și fungice, precum și proteine imunologic active extrase din albușul de Ou Hiperimun. Acestea au efect de stimulare a funcțiilor sistemului imunitar și ajută la prevenirea și combaterea infecțiilor cu germeni patogeni, deoarece prezintă activitate antimicrobiană, antiinflamatoare și imunomodulatoare.”, susține Dr. Chiurciu.

Romvac – terapii inovatoare în medicina umană

În 2014, după mai mulți ani de cercetare, Compania Romvac a lansat gama de produse de uz uman, cu imunoglobuline Y specifice din Oul Hiperimun, realizând o serie de terapii inovatoare și unice în România.

Printre cele mai mari beneficii ale acestora, se numără specificitatea asupra microorganismelor patogene și lipsa efectelor secundare. Produsele nu sunt destinate persoanelor cu alergie la ou în general.

Administrarea imunoglobulinei Y se recomandă în funcție de starea de sănătate a fiecărui pacient atât înainte, cât și în timpul terapiei cu anticorpii IgY specifici.

Romvac Company S.A.

Cătălina Staicu