COD GALBEN: 26-07-2021 ora 10 Intre 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate se va semnala 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate

Romvac a lansat terapia locală și generală cu imunoglobuline aviare specifice IgY din produsele Imunoinstant, demonstrând că pacientul cu psoriazis poate fi vindecat clinic. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), psoriazisul este o boală cronică, dureroasă, care mutilează bolnavul, îi limitează activitățile și care, din nefericire, nu pare să aibă tratament. Nu de aceeași părere sunt specialiștii de la Romvac, care, dimpotrivă, contrazic cu fermitate acest lucru, prin cele câteva mii de pacienți care s-au vindecat clinic de psoriazis, prin aplicarea terapiei cu imunoglobulinele IgY specifice.

Psoriazisul declarat boală fără vindecare

Psoriazisul este o boală, în general, cu exprimare cutanată, des întâlnită, cronică, fără o cauză clară care să o declanșeze și, mai ales, fără vindecare. Însă, cercetarea științifică de la Romvac aduce informații în plus și rezultate spectaculoase.

Am constatat că psoriazisul nu este numai o boală care afectează pielea, articulațiile sau unghiile, ci este o boală a întregului organism, motiv pentru care pacientul are nevoie de tratament general și nu numai de unul local. Fiind declarată drept boală autoimună, organismul trebuie susținut din punct de vedere imunologic. Prin urmare, coroborând terapia pe cale generală cu terapia locală cu imunoglobuline aviare specifice IgY din produsele Imunoinstant, Romvac a demonstrat că pacientul cu psoriazis poate fi vindecat clinic.”, susține Dr. Viorica Chiurciu, director general al Romvac Company S.A..

Dr. Viorica Chiurciu, DVM, PhD - Director General al Romvac Company S.A.

Terapia cu IgY Imunoinstant fără efecte adverse

Medicina alopată oferă soluții de tratament împotriva psoriazisului care nu duc însă, la vindecarea pacientului și care, în plus, au efecte adverse.

Ca o nouă abordare, oamenii de știință de la Romvac au testat cu succes terapia cu imunoglobuline IgY specifice Imunoinstant, demonstrând că în psoriazis este nevoie atât de administrarea tratamentului local, cât și a unuia general.

În psoriazis, este imperioasă susținerea imunității organismului, iar Romvac face acest lucru prin terapia cu Imunoinstant pe bază de imunglobuline IgY specifice care asigură imunitatea pasivă, adică anticorpii sunt direct introduși în organism și nu mai este nevoie ca aceștia să fie produși de organismul nostru, așa cum se întâmplă în cazul vaccinării. De aceea, și acțiunea produselor Imunoinstant este rapidă. În plus, terapia cu imunoglobuline IgY nu prezintă efecte adverse, fapt demonstrat științific.”, susține directorul general al Romvac.

Pentru indicarea schemei terapeutice corecte, se impune stabilirea unui diagnostic de certitudine, prin testul histopatologic. Apoi, în funcție de tipul de psoriazis și de localizarea acestuia, se prescrie terapia cu soluții orale și cu aplicare locală, spray-uri, pulberi, creme sau unguente.

Orală sau cutanată, administrarea produselor este extrem de facilă și trebuie continuată până la dispariția tuturor leziunilor, etapă urmată de repetarea examenului histopatologic. Dacă testul indică dispariția modificărilor specifice bolii și, deci, vindecarea clinică a pacientului, se recomandă ca acesta să urmeze terapia de susținere a nivelului imunologic corespunzător pentru organism.”, continuă Dr. Viorica Chiurciu.

Psoriazisul și perioada de administrare a terapiei cu IgY specifici Imunoinstant

Ca organisme suntem unici, motiv pentru care nu funcționăm după un șablon și nu reacționăm în același fel la diferiți factori interni sau externi. Prin urmare, avem pacienți care răspund mai repede la terapia cu IgY, iar alții mai încet. De aceea, terapia se administrează în funcție de patologia fiecăruia și trebuie stabilită, urmărită și adaptată de către medicul terapeut.”, menționează Dr. Chiurciu.

Factorii declanșatori ai bolii

Există mai mulți factori care par a fi răspunzători pentru declanșarea psoriazisului. Unul dintre aceștia este predispoziția genetică, care ar putea să justifice apariția bolii încă din copilărie. Alte cauze sunt reprezentate de factori externi și interni, precum diferite tipuri de traume, arsurile solare, infecțiile, medicația administrată în diverse afecțiuni sau stresul.

Vârsta la care se poate declanșa boala

Psoriazisul se poate declanșa la orice vârstă, cu preponderență în cazul persoanelor cu vârsta între 50 și 69 de ani. Boala poate apărea și la copii care dezvoltă uneori, forme severe. Un dezavantaj al vârstei fragede este că nu orice tratament alopat este indicat și acestei categorii de pacienți, din cauza efectelor secundare.

Avantajul terapiei cu Imunoinstant este că se poate administra oricărei persoane încă de la vârsta la care aceasta poate consuma oul, cu condiția de a nu prezenta alergie la ou în general. Romvac a înregistrat o premieră mondială, deoarece am fost primii din lume care am vindecat clinic o fetiță de 5 anișori care avea psoriazis vulgar generalizat.”, precizează Dr. Chiurciu.

Produse cu IgY Imunoinstant administrate în terapia împotriva psoriazisului

Stabilită numai în urma consultației și pe baza diagnosticului de certitudine, terapia Imunoinstant pentru psoriazis vizează susținerea sistemului imunitar pentru care se recomandă administrarea, în funcție de pacient, a pulberii liofilizate Imunoinstant G sau a Oului hiperimun sau a soluției buvabile Imunoinstant Multiplu. Pentru leziunile cutanate, se recomandă aplicarea locală de creme și unguente cu imunoglobuline IgY și alte principii imunologic active din Oul HPC2, precum Ovotrat PV sau Ten SuperRo sau spray-uri și geluri ca Imunoinstant Multiplu spray, Poliimunoinstant și Imunoinstant Multiplu gel. În funcție de localizare, se recomandă și suspensiile pentru psoriazisul palmo-plantar și comprimatele ROdia pentru formele articulare ale bolii ș.a.m.d..

Romvac – la 7 ani de la vindecarea clinică a primului pacient cu psoriazis

La 7 ani de la vindecarea clinică a primului pacient cu psoriazis, Romvac are astăzi peste 4000 de pacienți vindecați clinic sau care urmează terapia cu Imunoinstant împotriva acestei boli, conform recomandărilor medicilor terapeuți din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară-Alternativă Imunoinstant.

Romvac Company S.A.

Cătălina Staicu