

COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului
Ingrijirea autovehiculului nu poate fi realizata de oricine, multi soferi fiind nepriceputi in ceea ce priveste mecanismele de functionare ale acestuia. Cu toate acestea este important ca acestia sa poata observa cand ceva nu este in regula cu propria masina, iar acest lucru este posibil daca sunt atenti la semnalele pe care autovehiculul le da.
In plus, motorul este inima autoturismului. Prin urmare, fiecare sunet neobisnuit sau lichide sau fum eliminate presupun o verificare mai atenta. Un mecanism care se poate defecta destul de des este injectorul, acesta avand rolul de a injecta cantitatea necesara de combustibil in motor, pentru o functionare eficienta.
Aceste mecanisme sunt de doua feluri, corespunzatoare celor doua tipuri principale de motorizare: pe benzina sau pe motorina. Pot fi injectoare directe – pentru majoritatea motoarelor diesel – si injectoare indirecte – specifice motoarelor pe benzina.
Semne ca injectorul este defect
Autovehiculul porneste foarte greu sau nu porneste deloc – aceste probleme sunt determinate de scurgeri la injector, scazand astfel presiunea combustibilului injectat. Insa aceasta defectiune poate fi semnalata si de mirosul de combustibil nears.
Motorul vibreaza sau bubuie – in general, aceste simptome sunt date de un injector infundat, astfel ca nu mai ajunge in motor cantitatea potrivita de combustibil.
Consum crescut de combustibil – daca un injector este defect, economia de combustibil la motor va fi redusa. In plus, acesta poate permite chiar si scurgeri de combustibil, prin sparturile din corpul injectorului sau a arcurilor interioare rupte.
Cum poate fi reparat un injector?
In functie de cat de grav este defectat un injector, precum si de motivul care a dus la aceasta defectiune, reparatia se realizeaza in moduri diferite si cuprinde mai multi pasi. Insa, este recomandat ca pentru reparatii injectoare sa se apeleze intotdeauna la servicii specializate, oferite de personal calificat, cu atat mai mult cu cat acestea influenteaza buna functionare a masinii.
In general, pasii premergatori sunt aceeasi indiferent care este motivul defectiunii. Prin urmare, inainte de dezasamblarea sistemului de injectie trebuie deconectata bateria masinii. Ulterior se inspecteaza si se analizeaza gadul de defectiune, daca repararea injectorului mai este posibila sau ar trebui inlocuit.
De asemenea, toate injectoarele vor fi dezinstalate pentru a se descoperi componenta defecta. Daca acestea nu sunt foarte murdare, pot fi curatate cu ajutorul unui furtun de presiune, insa daca acestea au fost folosite mult timp, ar trebui scoase si curatate cu un aparat destinat special acestei operatiuni.
Spre exemplu, daca este doar crapat corpul injectorului, acesta va fi sudat si apoi reinstalat la motor. Totusi, este foarte important ca fiecare garnitura sa fie lubrifiata inainte de reinstalarea injectorului.
Un aspect foarte important de care trebuie sa se tina cont este gradul de uzura – daca injectoarele au un grad mare de folosita sau de numarul repetat de reparatii. Daca injectoarele au fost deja reparate de cel putin doua ori, cel mai indicat ar fi inlocuirea acestora cu o componenta noua.
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.