COD PORTOCALIU: 16-06-2021 ora 10 Intre 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00 se va semnala ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului COD GALBEN: 16-06-2021 ora 10 Intre 16 iunie, ora 23:00 – 17 iunie, ora 10:00 se va semnala ploi însemnate cantitativ

PRIAevents organizează, în premieră, prima conferință care aprofundează tematica de mediu pentru sectorul construcțiilor în România, Pria Environment and Construction Industry în 15 iunie 2021, online, de la ora 10,30.

Partenerul Principal al evenimentului este Etex Building Performance –  Siniat România.

Compania Etex Building Performance este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluții pentru construcții. Grupul Etex desfășoară activități în peste 40 de țări din Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania, având peste 17.000 de angajați care își desfășoară activitatea în peste 120 de fabrici.

În România Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Cele două unități de producție și-au continuat operațiunile fără oprire, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, pe tot parcursul acestui an, fără ca Etex să apeleze la programele guvernamentale de sprijinire a afacerilor.

Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.

DESPRE ETEX

Producător și furnizor mondial de materiale și soluții de înaltă calitate pentru construcții, Etex își desfășoară activitatea în patru arii distincte: plăci pentru construcții, materiale pentru acoperișuri, plăci ceramice, sisteme de protecție pasivă la foc și izolare termică.

Siniat face parte din Etex Building Performance, o divizie ce combină produsele și soluțiile a două companii de materiale de construcții ușoare - noi înșine și Promat.

Sediul central al companiei este situat în Franţa, în localitatea Avignon. Aici se găsește totodată și Centrul Tehnic de Dezvoltare, care, având o vastă experienţă, conduce cercetarea și inovaţia în domeniul produselor și sistemelor de gips-carton.

SINIAT România deţine 2 unităţi de producţie - fabrica de plăci din gips-carton din Turceni și fabrica de ipsosuri, tencuieli şi gleturi din localitatea Aghireșu, judeţul Cluj, precum și cariera Birtz.

Produsele și sistemele noastre din gips-carton sau ipsos permit construirea unor clădiri mai călduroase, mai rezistente la umezeală, mai bine izolate fonic și mai sigure pentru cei cărora le sunt destinate. Avem o gamă foarte variată de produse pe care vi le punem la dispoziţie pentru ca orice detaliu de care aveţi nevoie să fie perfect.

BRANDURILE LOCALE DE PRODUS - NIDA ȘI ADERA

NIDA și ADERA sunt brandurile sub care sunt comercializate în România produsele și sistemele de gips-carton.

Fiind certificate conform standardelor europene, produsele SINIAT reprezintă calitate, durabilitate și asigură performanţa produsului și a sistemului de gips-carton, fiind alegeri excelente atât în construcţiile noi, cât și în renovarea clădirilor existente.

Printre temele principale se vor regăsi:

Green Deal Romania

Ce impact va avea în economia Romaniei? Care sunt prevederile pentru sectorul cosntrucțiilor? Cât la sută din granturi vor merge către privat și cât către stat?

Deseurile din construcții

Managementul deșeurilor care provin din construcții în România.

Se poate face colectarea separată a deșeurilor din materiale de construcții: metale; lemn; deșeuri de ambalaje (carton/hârtie, plastic, etc.); gips-carton; deșeuri industriale?

Rolul companiilor de reciclare, al salubristilor, primăriilor si al autorităților centrale? Cum se poate crea un management efficient al acestor tipuri de deseuri?

În ce constă responsabilitatea companiilor de construcții și a dezvoltatorilor? Dar a producătorilor de materiale de construcții?

Clădirile și impactul asupra mediului

Cladirile au impact semnificativ asupra mediului (40% consum de energie și 36% emisii de CO2)

Amprenta de carbon a unei cladiri

• Materialele din care este construită – cum sunt produse? Ce proprietăți au? Care sunt provocăeile cu care se confruntă producătorii de materiale de construcții si cu ce soluții vin aceștia?

• Energia pe care o consumă o clădire? Ce soluții sunt pentru un connsum mai mic? Cu ce alternative vin producătorii de materiale ed construcții și companiile de utilități?

Decarbonizarea

Până în 2050 ar trebui ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic. Decarbonizarea, reducerea emisiilor de carbon până la nivelul la care acestea sunt absorbate de natură în totalitate – provocare pentru industria din Romania.

Cum se vor adapta companiile producătoare de ciment?

Cum s-au adaptat producătorii de materiale de construcții?

Digitalizarea și automatizarea în segmentul clădirilor și deșeurilor din construcții

De ce este importantă digitaliarea in acest segment?

Cum au investit companiile de mediu în digitalizare? Cum se poate face o transparetizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării? Există fonduri UE sau granturi pentru acestea? Cum pot fi accesate?

În cadrul conferinței online PRIA Environment  and Construction Industry din 15 iunie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz despre impactul construcțiilor asupra mediului, dar și de soluțiile oferite de companiile care produc materiale de construcții, constructori și dezvoltatori, companiile de colectare deșeuri, companiile de utilități, autorități locale și centrale.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum putem eficientiza reducerea emisiilor de carbon, cum ne adaptăm la masurile Pactului Ecologic, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs.

Atingeți peste 5 000 de spectatori online ai evenimentului, veti crea contacte si stabiliți parteneriate, in cadrul acestui eveniment și vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România și Republica Moldova.

PRIA Environment  and Construction Industry face parte din seria conferințelor PRIAevents  care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei în România și Republica Moldova.

Reunim mii de participanți online, iar mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Environment  and Construction Industry puteți găsi pe: https://priaevents.ro/pria-environment-and-construction-industry/.