

COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;
Arsurile la stomac sau pirozisul reprezintă arsuri retrosternale asociate sau nu cu reflux gastroesofagian. Simptomele sunt declanșate de unele alimente, cum ar fi cele foarte condimentate, menta sau alimentele intens procesate industrial. Multe persoane se confruntă din când în când cu arsuri la stomac, deși nu sunt diagnosticate cu boala de reflux gastroesofagian. Deși există medicamente pentru calmarea arsurilor la stomac, este important să îți modifici alimentația și să ai grijă ce bei atunci când apar simptomele. În caz contrar, medicamentele nu își vor face efectul în mod corespunzător. Pe de altă parte, o alimentație echilibrată te ajută să previi recurența simptomatologiei.
Atunci când te confrunți cu arsuri la stomac, optează pentru următoarele băuturi:
Apa nu agravează arsurile la stomac și este cea mai potrivită băutură pentru hidratare. Apa are, în general, un pH neutru sau ușor alcalin, ceea ce ajută la neutralizarea meselor acide.
Laptele scade aciditatea gastrică, datorită conținutului de calciu. Dacă acesta este rece, ameliorarea simptomelor se produce instant. Totuși, conținutul de grăsimi poate relaxa sfincterul esofagian inferior, motiv pentru care este bine să optezi pentru laptele semi-degresat sau degresat.
Laptele vegetal, cum ar fi laptele de soia, de migdale, de cocos, de ovăz, este și el potrivit pentru ameliorarea arsurilor la stomac, mai ales în cazul în care ai intoleranță la lactoză sau la proteina laptelui de vacă.
Infuziile de plante pot ameliora arsurile la stomac, dacă sunt utilizate plantele medicinale potrivite, cu efect terapeutic asupra problemelor digestive. Mușețelul, lemnul dulce, scoarța de ulm, nalba albă sunt plante potrivite pentru ameliorarea arsurilor la stomac. Menta trebuie evitată. Evită ceaiul negru, ceaiul verde sau alte varietăți de ceai verde, deoarece acestea conțin cofeină și ar putea agrava simptomele.
Optează pentru sucuri stoarse de fructe și legume sau smoothie-uri (fructele și legume mixate în blender) preparate în casă, din fructe și legume mai puțin acide. Morcovul, aloe vera, castravetele, sfecla, pepenele roșu sunt alegeri bune. Evită citricele, ananasul, mărul, roșiile.
Apa de cocos (sucul din nuca de cocos) este, de asemenea, o băutură recomandată pentru ameliorarea arsurilor la stomac, deoarece neutralizează aciditatea gastrică.
Există și câteva băuturi pe care trebuie să le eviți, deoarece agravează simptomatologia pirozisului:
Chiar dacă acorzi atenție băuturilor pe care le consumi, acest lucru poate fi inutil dacă continui să mănânci alimente care provoacă arsuri la stomac. Ce alte lucruri trebuie să ai în vedere pentru ameliorarea și prevenirea arsurilor la stomac:
Așadar, arsurile la stomac pot fi gestionate cu succes prin modificări ale alimentației. Dacă simptomele persistă sau sunt frecvente, mergi la medic pentru un tratament corespunzător.
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-ferma-tabel-4324359/
Gaviscon.ro
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | may 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |