

COD GALBEN: 04-05-2025 Intre 08:00 si 14:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;
Ritmul frenetic, grijile, anxietatea de a atinge obiectivele te fac mai vulnerabil la atacurile externe. Un aport corect de vitamine si saruri minerale, te ajuta la recastigarea formei si, prin urmare, la intarirea sistemului imunitar.
Sistemul imunitar are sarcina esentiala de a identifica, combate si de a elimina substantele straine si microorganismele. Activitatea sa este cel mai bine garantata atunci cand intregul organism se afla in echilibru mental si fizic.
Vitaminele potrivite, impreuna cu anumite saruri minerale, ajuta sistemul imunitar care este adesea slabit din cauza schimbarilor de anotimp si mai ales de stres.
Oboseala excesiva, stresul si pierderea de energie te pot expune mai mult la diverse afectiuni. Aliatii puternici ai starii de bine sunt vitaminele care, combinate cu mineralele potrivite, intaresc sistemul imunitar.
Sistemul imunitar efectueaza doua tipuri de raspuns:
In primul rand, putina relaxare poate intari imunitatea. Multi oameni apeleaza la medicul lor nu pentru ca sunt bolnavi, ci pentru ca sunt obositi, fiindca sunt expusi la stres psiho-fizic, lucru ce ii face mai vulnerabili la atacurile virusilor, bacteriilor si a altor agenti patogeni.
Aportul echilibrat de vitamine A, B, C si E, asociat cu minerale precum Calciul, Magneziul si Zincul, ajuta la protectia sistemului tau imunitar.
Evident ca nu exista alimente care sa contina toti nutrientii de care ai nevoie. Astfel, trebuie sa urmezi o dieta variata care sa-ti ofere aportul necesar de nutrienti.
Iata ce alimente sa alegi pentru a te asigura ca primesti toate vitaminele care intaresc sistemul imunitar.
Garanteaza apararea membranelor mucoase. Se regaseste in urmatoarele alimente:
Ajuta in procesul de transformare a zaharului in energie si este utila in caz de astenie, stres, oboseala si anemie.
Potrivita pentru un stil de viata cu stres si oboseala. Se regaseste in urmatoarele alimente:
Este implicata in sintetizarea citokinelor, care sunt importante pentru eficienta sistemului imunitar. O gasesti frecvent in:
Absenta acesteia determina o reducere a numarului de limfocite. O poti gasi in:
Este un imunostimulator si un puternic antioxidant. Un aport echilibrat permite combaterea imbatranirii celulare si intarirea apararii imune. Cele mai bogate alimente in Vitamina C sunt:
Are proprietati antioxidante si promoveaza mentinerea celulelor imune. O poti gasi in:
Are un rol important in mentinerea sistemului osos mineralizat, in secretia hormonilor si este un important mediator intre celule si enzime. Cel mai frecvent, este gasit in:
Este foarte eficient in combaterea oboselii si a simptomelor provocate de menopauza. Ajuta la circulatia sangelui, favorizeaza absorbtia de vitamine, ajuta digestia si previne crampele musculare. Magneziul pentru imunitate este excelent si, de asemenea, este de mare ajutor in problemele de insomnie. Il poti gasi in:
Regularizeaza functiile sistemului imunitar, ajuta in prevenirea infectiilor repetate, reduce durata unei raceli comune si a stresului oxidativ. Este eficient in prevenirea bolilor inflamatorii si a celor legate de varsta. In plus, regularizeaza nivelul trigliceridelor si a colesterolului. Este regasit in alimente precum:
In perioadele cu mult stres, la schimbarile de anotimp si in toate situatiile in care organismul are nevoie de mai multi nutrienti, poti imbogati dieta cu suplimente alimentare, vitamine si minerale recomandate de farmacist sau medic.
Sursa foto: https://www.pexels.com/search/vegetables/
herbagetica.ro
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.