COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Pentru că unii pacienţi se prezintă în clinica Dental Elite Braşov când deja este prea târziu pentru salvarea dinţilor şi pentru a apela la proceduri moderne de restaurare a danturii, iar înlocuirea dinţilor cu implanturi dentare este foarte costisitoare, varianta unei proteze dentare este recomandată de medicii specialişti.

Pacienții care îşi pierd dinții pot apela la clinica Dental Elite Braşov pentru realizarea şi inserarea unei proteze dentare fixe sau mobile prin care se pot înlocui dinții lipsă. Proteza poate înlocui unul sau mai mulţi dinţi, chiar toţi dinții de pe o arcadă.

Ce sunt protezele dentare şi de câte tipuri sunt?

Protezele dentare pot fi elemente fixe sau mobile menite să înlocuiască dinți lipsa. În funcţie de mobilitate există proteze fixe sau mobile. Protezele fixe pot fi realizate din acril, material metalic sau ceramic ori din zirconiu. Cele mobile sunt realizate din răşini acrilice de regulă.

În funcţie de rolul pe care îl au protezele dentare, acestea se împart în mai multe categorii, incluzând protezele unidentare ce înlocuiesc un singur dinte, protezele care înlocuiesc un singur dinte cu ajutorul inserţiei de pivot dentar în dinţii învecinaţi, denumită punte dentară. De asemenea, sunt proteze dentare parţiale care înlocuiesc unul sau mai mulţi dinţi lipsă când pacienţii nu îşi permit varianta unui implant dentar sau imediată, o soluţie de protezare aplicată imediat după extracţie.

Nu în ultimul rând, există proteze dentare totale care înlocuiesc toţi dinţii sau supraprotezele, similare cu protezele totale dar care necesită câţiva dinţi buni de suport. În funcţie de mobilitate, pacienţii pot opta pentru proteze dentare fixe sau mobile.

Avantaje şi dezavantaje proteze dentare fixe şi mobile

Protezele dentare fixe au avantajul că nu cad şi nu se mişca în timpul masticaţiei, oferind cea mai ridicată stabilitate, fiind fabricate din materiale durabile şi flexibile, confortabile de purtat şi pot fi confundate cu nuanţa gingiei. Aceste proteze dentare fixe costa mult mai mult decât cele mobile, iar dacă provoacă disconfort pacienţilor, aceştia nu le pot da jos.

Protezele dentare mobile moderne de ultima generaţie sunt foarte versatile, sunt recomandate de medicii specialişti pacienţilor care au foarte mulţi dinţi lipsă. Acestea pot fi igienizate cu uşurinţă, pot fi date jos dacă incomodează pacientul şi se aseamănă danturii naturale, însă produc numeroase defecte de vorbire şi impedimente în masticaţie, în timp provocând topirea osului maxilar.

Protezele dentare pe implanturi – soluţia de ultimă generaţie

O soluţie modernă pentru pacienţi este reprezentată de proteza dentară pe implanturi care este cea mai costisitoare, dar şi cea mai sigură variantă recomandată de toţi medicii specialişti. Aceste proteze sunt stabile, rezistente şi pot fi uşor îndepărtate de medic pentru igienizare. Varianta protezelor dentare pe implanturi poate fi folosită cu succes pe pacienţii cu un grad ridicat de resorbţie osoasă, asigurând o stabilitate crescută, fiind uşor de îndepărtat şi menţinând volumul osos.

 

 

Digital Metrics SRL

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.