Este important să cunoşti diferența dintre simptomele COVD-19, cele ale gripei sau ale unei răceli obişnuite. Răceala este o boală respiratorie mult mai ușoară decât gripa. În timp ce simptomele unei răceli pot fi neplăcute timp de câteva zile, simptomele gripei pot persista de la câteva zile până la 2-3 săptămâni şi pot fi mai severe. De asemenea, gripa poate duce la probleme grave de sănătate, aşadar, este important să consulţi medicul în cazul în care te confrunţi cu simptome mai grave. COVID-19, provocat de virusul SARS-CoV-2

Răceala obișnuită descrie o gamă întreagă de peste 200 de viruși care vizează mucoasele din interiorul nasului, gâtului și sinusurilor. Medicii cred că cele mai frecvente simptome de răceală fac parte din răspunsul corpului tău la virus, mai degrabă decât să reprezinte acţiunea virusului în sine. Să aruncăm o privire mai profundă asupra a ceea ce se întâmplă în timp ce corpul tău luptă împotriva virusurilor:

Atacul virusului

Odată ce unul dintre virușii obișnuiți de răceală își găsește destinația, (de preferat vorbim despre ceea ce se intampla in gat) se leagă de celulă. Legătura cu celula îl va ajuta producă mai mulți viruși care continuă să infecteze alte celule, pregătindu-se să invadeze mai mult cavitatea nazală. Din fericire, virusul obişnuit nu aduce atât de multe daune asupra celulelor, aşa cum o fac alţi viruşi mai agresivi. Cu toate acestea, este bine să foloseşti un remediu precum ViruProtect STADA, care este un spray ce se aplica exact in locul unde se gasesc si se multiplica cele mai periculoase virusuri – in cavitatea bucala si in gat. ViruProtect STADA cu acţiune în trei paşi: blochează virusul, îl dezactivează şi te protejează impotriva infectarii caiulor respiratorii inferioare (trahee, bronhii, plamani).

ViruProtect STADA este un spray care combină glicerolul (ingredientul care deshidratează virusurile și calmează mucoasa inflamată) și tripsina (enzima naturală extrasă din cod, care dezactivează virusurile și împiedică multiplicarea acestora). Acesta dezactivează cele mai frecvente virusuri de răceala şi gripă, chiar și pe cel al noului Coronavirus. În cazul virusului pandemic, spray-ul ViruProtect STADA îi reduce cu până la 98,3% din încărcătura virală. Spray-ul poate fi utilizat preventiv, în cazul unei posibile expuneri la virusuri sau la apariţia primelor semne de gripă sau răceală.

Celulele transmit semnale de primejdie

Citokinele sunt primele mesaje trimise de sistemul imunitar către corpul tău, sub formă de proteine. La orice semn de infecție, celulele dau semnalul de alarmă trimițând mesaje sub formă de citokine care anunţă instalarea virusului de răceală. Celulele albe din sânge, vase și creier citesc toate aceste mesaje și se concentrează asupra zonelor afectate pentru a opri imediat virusul.

Vasele de sânge se dilată

Vasele de sânge din jurul zonei afectate se lărgesc atunci când primesc mesajul. Acest lucru permite mai mult sânge să curgă în zonă și să aducă mai multe celule albe pentru a combate virusul. Ca efect secundar, aceste zone vor deveni umflate, roșii și umplute cu lichid - acest efect este cunoscut și sub denumirea de inflamație, partea dureroasă a unei răceli.

Celulele albe încep să lupte

Celulele albe din sânge sunt echipa principală de luptă importiva virusului, fiecare tip de celulă având un rol diferit. Apelate de citokine, ele măresc vasele de sânge chiar mai mult decât au făcut-o citokinele. Zona devine mai caldă, mai umedă și mai puțin confortabilă pentru virus. Unele celule albe produc anticorpi care vor viza viitoarele reinvazii ale virusului.

Eliminarea secreţiilor

Cu un mediu foarte dens, umed și cu presiune ridicată, nasul tău curge ca un robinet. Nasul care elimină secreţii ajuta corpul să se cureţe de toate celulele albe utilizate, de virus și de lichid în exces. Vei observa că secreţiile nazale îşi vor schimba culoarea pe parcursul perioadei de răceală. Culoarea provine din proteina pe care o produc celulele albe pentru a combate virusul.

S.C. Complete Web Solutions S.R.L.