COD GALBEN: 08-05-2021 ora 10 Intre 10:30 si 16:30 se va semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h, izolat 70 km/h. in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 08-05-2021 Intre 09:00 si 15:00 se va semnala local și temporar, intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși 55...65 km/h in Județul Constanta, Județul Tulcea;

România se situează pe locul 26 din cele 28 de state membre ale UE în cadrul Indicelui Economiei și Societății Digitale (DESI) pentru 2020. Deși suntem bine poziționați în ceea ce privește absolvenții TIC, plasându-ne pe locul al cincilea, cu 5,6% dintre toți absolvenții (media UE: 3,6%), cu toate acestea, în ceea ce privește serviciile publice digitale și utilizarea serviciilor de internet, performanța României este cea mai scăzută în rândul statelor membre ale UE. Totodată, România se situează pe locul 27 între țările UE în ceea ce privește integrarea tehnologiei digitale de către întreprinderi, cu mult sub media UE.  23% dintre întreprinderile din România fac schimb electronic de informații, în timp ce doar 8% utilizează platformele de comunicare socială (media UE: 25%). S-a înregistrat o ușoară îmbunătățire a ponderii IMM-urilor care fac vânzări online, de la 8% în 2017 la 11% în 2019, dar aceasta rămâne cu mult sub media UE de 18%. Din ce în ce mai multe IMM-uri își vând produsele online în afara țării, dar această situație se aplică doar pentru 6% din numărul total de IMM-uri, comparativ cu o medie a UE de 8%.

În acest context, Asociația ”Măgurele Science Park” te invită la Webinarul Transformarea digitală: provocări și oportunități,  eveniment organizat cu și pentru comunitatea MSP, dar și pentru alți actori interesați de subiect, ca răspuns la nevoile acestora.

Joi, pe 22 aprilie 2021 de la ora 17:00 (1h) te așteptăm online (pe Zoom și Live pe Facebook) alături de invitații noștri: Daniel Ioniță CYMED, Lucian Daia – ZITEC și Gabriel Caramis – HUMAN BEINGS DIGITAL AGENCY (HBDA) cu care vom vorbi despre provocările și oportunitățile în contextul transformării digitale pe subiecte la care România stă destul de slab potrivit raportului DESI.

Invitații noștri vor veni cu situații concrete și vor aborda următoarele teme:

• Securitatea cibernetică de la reglementare la implementare cu Daniel Ioniță, Director Executiv, CYMED;
  • Cloud computing – catalizatorul transformării digitale cu Lucian Daia, CTO, ZITEC;
  • eCommerce Now cu Gabriel Caramis, Founder &CEO, HUMAN BEINGS DIGITAL AGENCY
  • Sesiune de Q&A (în chat pe platforma Zoom)

Moderator: Iuliana Iliescu, Consultant în management, Asociația Măgurele Science Park”

ÎNSCRIE-TE ACUM GRATUIT! - https://bit.ly/3x6wa1B

Despre Asociația „Măgurele Science Park” (MSP)

În 2016, s-a înființat Asociația ”Măgurele Science Park,, concept ce va contribui la dezvoltarea antreprenoriatului inovator la nivel regional și național, prin crearea de legături între industrie și cercetare și prin asigurarea cadrului necesar dialogului permanent între cele două.

Inițiativa înfiinţării acestei asociații aparține Consiliului Județean Ilfov, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH) și Primăriei Orașului Măgurele și este susținut de Universitatea Politehnica din Bucureşti şi de Universitatea din Bucureşti, dar şi de instituţii locale, regionale, guvernamentale, de institutele de cercetare de pe Platforma Măgurele, dar și de mediul de afaceri de tip high-tech.

Asociația este motorul dezvoltării celui mai mare Parc Științific si Tehnologic de ultimă generație din România, care facilitează dialogul dintre cercetători si mediul academic, antreprenoriat și sectorul de afaceri și autoritățile publice.

Scopul este stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării, respectiv realizarea unui transfer mai intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale inovative.

În cazul în care activitatea noastră prezintă un interes pentru dvs., în vederea începerii unei colaborări, ne puteți contacta pe adresa de e-mail : office@magurelesciencepark.ro.